Gatuplan

Gatuplan

Sweden

Konstvetare, konstnär, fotograf

Episodes

Gatuplan – #6 med Yash  

Avsnitt 6 med YASH Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård. I det sjätte avsnittet av Gatuplan besöker jag konstnären Linus YASH Lundin i hans ateljé på Kungsholmen. Yash har de senaste åren gjort sig känd för sina stora realistiska porträtt på människor och djur. Läs mer om Yash och se hans konst på hans webbplats. www.yashone.se Musiken i programmet är gjord av MagOwl och kommer från hans platta Page One, som intro hörs en bit av spåret Hide och sist Unplugged. För mer grym musik kolla in hans hemsida magowl.bandcamp.com.

Gatuplan 0

Gatuplan – Avsnitt 4 om Statens konstråd  

Avsnitt 4 om Statens konstråd Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och andra uttryck i det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård. I det femte avsnittet av Gatuplan besöker jag Stadens konstråd och Magdalena Malm och Lena From som berättar om myndighetens historia, några personliga favoritverk och om projektet konst händer. Läs mer om myndigheten och projektet på myndighetens webbplats. Stadens konstråd Konst händer Musiken i programmet är gjord av MagOwl och kommer från hans platta Page One, som intro hörs en bit av spåret Hide och sist Sept Chansons De La Terreur Sous Un Ciel Bleu. För mer grym musik kolla in hans hemsida magowl.bandcamp.com.

Gatuplan 0

Gatuplan – Avsnitt 4 om @Sibyllagun  

Avsnitt 4 om @Sibyllagun Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och andra uttryck i det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård. I det fjärde avsnittet av Gatuplan träffar jag fotografen och gatukonstnären Sibylla Nohrborg. Sibylla har till stor del gjort sig känd genom sitt Instagramkonto @Sibyllagun men har under de senaste åren även börjat lämna färgglada spår efter sig i stadens offentliga rum. Sibyllas tips: gatukonstnären Louis Masai @Steam156 Musiken i programmet är gjord av MagOwl och kommer från hans platta Page One, som intro hörs en bit av spåret Hide och sist Main Ingredient #2. För mer grym musik kolla in hans hemsida magowl.bandcamp.com.

Gatuplan 0

Gatuplan – Avsnitt 3 om reklam och värdet av konst  

Avsnitt 2: Avsnitt 3 om reklam och värdet av konst Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och andra uttryck i det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård. I det tredje avsnittet av Gatuplan träffar jag forskaren, författaren och konstnären Erik Modig. Eriks forskning handlar om hur kommunikation påverkar oss och vår hjärna på olika sätt. Hans intresse för konst drev honom att tillsammans med Karolina Modig 2013 skriva boken Värdet av konst som handlar om värden utöver de ekonomiska. Länkar: Center for Arts, Business and Culture - ABC http://www.erikmodig.se/ Musiken i programmet är gjord av MagOwl och kommer från hans platta Page One, som intro hörs en bit av spåret Hide och sist Soul Sesame. För mer grym musik kolla in hans hemsida magowl.bandcamp.com.

Gatuplan 0

Gatuplan – Avsnitt 2 om gatufoto  

Avsnitt 2: Om gatufoto, med Malin Jochumsen och Rickard Falk Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och andra uttryck i det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård. I det andra avsnittet av Gatuplan träffar jag fotograferna Malin Jochumsen och Rickard Falk som båda spenderar en hel del tid åt att fotografera människor och deras spår i stadsrummet. Länkar: Malins hemsida och kommande utställning på Galleri Axel. Rickards hemsida. Musiken i programmet är gjord av MagOwl och kommer från hans platta Page One, som intro hörs en bit av spåret Hide och sist Pineapples. För mer grym musik kolla in hans hemsida.  

Gatuplan 0

Gatuplan – Avsnitt 1  

Avsnitt 1: 10 år av gatukonst med Magnus Wallström - grundare av gatukonst.se Välkommen till podserien Gatuplan. En pod om konst och andra uttryck i det offentliga rummet av och med mig Hugo Röjgård.  Musiken i programmet är gjord av MagOwl, för mer grym musik kolla in hans hemsida. I pilotavsnittet av Gatuplan träffar jag Magnus Wallström, han har dokumenterat gatukonst i över 10 år och är grundaren till sajten gatukonst.se

Gatuplan 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose