Geografiskt Sett

Geografiskt Sett

Sweden

Geografiskt Sett är en ganska kul och hyfsat lärorik podcast om svenska städer. Med Peter Sundqvist, Gudmundur Bragason och Sigrun Bragadottir.

Episodes

Avsnitt 9 - Eskilstuna  

Sigrun minns Göran Kropp. Peter har sett om en Kent-dokumentär. Gudmundur sitter på svaret om vad som är det allra bästa med Eskilstuna. En sista resa! Då som nu för alltid!

Avsnitt 8 - Södertälje  

Sigrun har väl en okej spaning. Peter missbedömer det allmänna intresset för stadsplanering å det grövsta och Gudmundur kommer inte till skott. Ett speciellt (på ett dåligt sätt) avsnitt om en speciell (på ett bra sätt) stad. Förlåt, Södertälje! Det är inte dig det är fel på!

Avsnitt 7 - Falkenberg  

Ett levande och lite rörigt avsnitt där Gudmundur återberättar det första skämt han förstod, Sigrun talar om sin kluvenhet inför familjeföretag och Peter håller ett litet förhör om de formativa åren.

Avsnitt 6 - Lysekil  

Gudmundur tänker på sill och människor som heter som det de gör. Sigrun tänker på tiden. Peter ser sammansvärjningar där inga sammansvärjningar finns.

Avsnitt 5 - Haparanda  

Peter blir känslosam och drabbas av hemlängtan. Sigrun blir bara känslosam. Gudmundur pratar om köttbarn och gamla tider. Det är starka känslor! Det är Haparanda!

Avsnitt 4 - Växjö  

Peter lanserar några idéer för att vitalisera priset "Årets Svenskamerikan". Sigrun berättar om en Voxpop-relaterad revolt mot den svenska indiepopen. Gudmundur sitter på fakta om ordstäv och Kronobergarnas konsumtionsmönster som han också delar med sig av.

Avsnitt 3 - Västerås  

Gudmundur ringer runt till halva Västerås för att ta reda på varför de bor där de bor. Peter pratar om entreprenörskap/konstnärskap och ifrågasätter hur mycket Pär Nuder egentligen brinner för Månhuset. Sigrun blir märkligt förälskad i Mikael Genberg och pratar gamla minnen och gamla teatrar.

Avsnitt 2 - Gävle  

Peter berättar om några av allkonstnären Jimmy Nordins många ansikten. Gudmundur pratar om GASTA Comedy Club och kommer med ett bra erbjudande för dig som söker underhållning till julfesten. Dessutom: Sigrun Bragadottir feat. Den manliga tystnaden - Jag har blött i alla städer.

Avsnitt 1 - Kristianstad  

Sigrun upplyser oss om var fredagsmyset börjar. Peter pratar om Janne "Loffe" Carlsson och hur jobbigt det kan vara att växa upp som hästkille. Gudmundur lanserar en kontroversiell kommunslogan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose