Gnällbänken - en innebandypodd

Gnällbänken - en innebandypodd

Sweden

Gnällbänken är en innebandypodd om innebandyn i Örebro län. I den här podden kommer olika personer som har någon slags anknytning till innebandyn i Örebro att bli intervjuade. Dom flesta som är spelare, ledare eller har någon annan slags anknytning till innebandy kanske bara känner till den personen genom just innebandyn - här lär vi känna personen bakom och dennes resa.

Episodes

08 - Sandra Blomqvist  

I avsnitt nummer 8 av Gnällbänken träffar jag Sandra Blomqvist. En spelare med meriter på hög nivå inom svensk innebandy med bland annat spel i SSL/Elitserien samt U19-landskamper. Vi pratar om hennes uppväxt i Mariestad och hur det är att komma från en sådan legendarisk ort inom innebandyn. Sandra gjorde en tidig debut inom seniorinnebandyn vilket banade väg för henne att etablera sig i Lockeruds damlag. Hon har även haft kända profiler inom innebandyn som tränare, såsom Åsa ”Kotten” Karlsson som idag är assisterande förbundskapten i damlandslaget. Men Sandra har även haft Mikael Hill som tränare, som nyligen blev utsedd till herrlandslagets nya förbundskapten. Om allt detta och mycket mer får ni höra i avsnitt nummer 8 med Sandra Blomqvist.

Derbyspecial #5 - Bonusavsnitt med Michael Keinänen  


Michael Keinänen har tränat både IBF Örebro och Lillån IBK och vi får höra om hans tid i båda föreningarna och hans syn på kvällens derby och förväntningarna.

Derbyspecial #4 - Lucas Sjögren  


I avsnitt nummer 4 av derbyspecialen gästas Gnällbänken av Lillåns lagkapten Lucas Sjögren. Han känns som lugnet själv inför derbyt men han tror det blir en känslofylld och rolig match som publiken får uppleva.

Derbyspecial #3 - Simon Jirebeck  


Inför onsdagens derby så får vi en pratstund med IBF Örebros nye lagkapten för säsongen, Simon Jirebeck. Vi drar igenom senaste matchen mot Onyx innan vi pratar derbyt. Simon får dela med sig av sina erfarenheter av tidigare derby han spelat och vikten av att vinna matchen, som kanske inte är så speciell för honom som för så många andra.

Derbyspecial #2 - Viktor Matsenius  


Gnällbänken gästas av IBF Örebros huvudtränare Viktor Matsenius där vi snackar upp matchen mot Lillån IBK på onsdag. Viktor delar även med sig av sina tankar om serien så här långt och går ganska hårt åt alla "tyckare" samt FBC Kalmarsund.

Derbyspecial #1 - Anton "Monty" Johansson  


Inför derbyt mellan Lillån IBK-IBF Örebro i Allsvenskan södra så gör Gnällbänken tillsammans med Örebro Läns Innebandyförbund 4 specialavsnitt för detta ändamål. Vi tar pulsen på ledare och spelare där mycket fokus läggs på förberedelserna och känslorna inför matchen. Först ut är Anton "Monty" Johansson, som är assisterande tränare i Lillån IBK.

07 - David Palm  


David Palm – lagkapten i Lillån IBK gästar Gnällbänken. Vi tar resan från uppväxten i Sunne och första kontakten med innebandyn. Innebandyn tog fart på allvar i Hallsberg innan övergången till Kumla. En uppåtgående resa i Kumla med två säsonger i division 1 innan han tog nästa steg i karriären till Lillån 2013, som då spelade i Allsvenskan södra. Första säsongen i Lillån slutade dock i nedflyttning till division 1, där han skulle stöta på sina gamla kompisar i Kumla. Säsongen 2014/2015 i division 1 slutade nästan i ett fiasko med nedflyttning, men man hängde sig kvar. Det var inte särskilt många som trodde på Lillån inför förra säsongen – men den slutade betydligt bättre med en topp 4-placering i serien och ett kval till Allsvenskan. En heroisk insats mot favoriterna Skoghall och sedan en något lättare serie mot Hagfors ledde till avancemang och Allsvenskt spel säsongen 2016/2017. Vi pratar om Davids knäskada som han åkte på under kvalspelet, rehabiliteringen samt när vi kan förvänta se honom på plan igen. Sen har lagkapten Palm ett par saker att säga om juniorerna i sin Gnällbänk….

06 - Jakob Axelsson  


Gnällbänken gästas av IBF Örebros lagkapten Jakob Axelsson. Förutom att vi pratar in Jakobs uppväxt och bakgrund som brukligt, så tar vi upp en rad samtalsämnen, såsom det senaste SSL-kvalet och vilka lärdomar man tar från det till nästa säsong. Vad har, och vad kommer Viktor Matsenius betyda för IBF Örebro? Tar man steget upp till SSL kommande säsong eller blir Kalmarsund för svåra med Kim Nilsson i spetsen? Hur gick det egentligen med Jakob i när han fick sin hjärnskakning i samband med DM-semifinalen mot KFUM Örebro i december 2015? Hur var hans upplevelser av händelsen? Sen droppar vi även en liten bomb i avsnittet…

05 - Christofer Ingvarsson  


Christofer Ingvarsson, eller Wadköping IBK:s starke man som jag har valt att kalla honom, är gäst i Gnällbänken. Wadköping IBK är en relativt färsk förening i länet men har tagit sig upp igenom seriesystemet och är numera en tuff motståndare i division 2. Wadköping IBK är intressanta då de endast har ett lag i sin verksamhet, men samtidigt engagerar sig mycket utanför plan för att väcka intresset för sporten, ett arbete som jag vill uppmärksamma. Mer om detta och mycket annat hör du i avsnitt 5.

04 - Janne Ekengren  


Janne Ekengren - sportchef i IBF Örebro som ska delta i kvalspel till SSL för säsongen 2016/2017. Han har varit en av de personerna inom IBF Örebro, f.d. Axberg, som byggt grunden till det framgångsrika lag som nu spelar i toppen av Allsvenskan och som sagt ska delta i kval till SSL. Självfallet pratar vi om Jannes bakgrund, men störst fokus blir på just IBF Örebros representationslag som har, och är, väldigt framgångsrikt. Vad är nyckeln till framgången och hur ska den bibehållas? Vad kommer Viktor Matsenius tillföra laget och är han den pusselbiten som saknas för att laget ska ta nästa steg, dvs SSL? Mycket frågor såklart, men det blir givetvis Gnällbänken, där Janne har ett och annat att säga om ett gäng som spelar i gröna tröjor... Länkar till en del av sakerna vi pratar om: Från Axberg till IBF Örebro: http://na.se/sporten/innebandy/1.1184666-axberg-byter-namn-vill-bli-bast-i-stan- Taktiken till två JAS-guld: http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=115&aid=48648 Tacklingen som vi pratar om: http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?aid=58796

03 - Peter Widbark  


Peter Widbark är en välkänd person inom Örebroinnebandyn och är en av personerna bakom "Real Nora" säsongen 15/16. Vi pratar om hans bakgrund inom innebandyn och en del av hans olika uppdrag i andra klubbar i länet.

02 - Mikael "Nya" Nilsson  


Jag träffar Mikael "Nya" Nilsson och vi pratar om hans långa karriär inom Lillån - både som spelare och ledare. Men vi pratar även om hans sejour inom ÖSK och Elitserien. Flytten till KFUM Örebro Innebandy och beskedet som kom att förändra allt.

01 - Albin Conradsson  


Albin Conradsson blir premiärgästen. Lättsnackad podd med en härlig kille som verkar i samma förening som en själv. Vi pratar om uppväxten, kontakten med innebandyn i unga år och tiden i Jönköping. Varför blev det Örebro och sedermera KFUM (på den tiden Nerike)? Lyssna så får ni veta mer...

0:00/0:00
Video player is in betaClose