golfpodden

golfpodden

Sweden

Lyssna själv

Episodes

#34 - Masters, Sydafrika och Blixt  

Vi tar som vanligt upp nyheter inom golfen och hamnar bland annat på LPGA touren. Det blir Tobbes tur att ta fram en anekdot ur bakfickan och han blir även utsatt för ett litet Mastersquiz. Blixt förgyller avsnittet med Masterstankar och skratt!

#33 - Vattenballong, svamp och optimal ålder  

Vi gör en topptiolista över Sveriges banor och får med detta oväntad hjälp, som från ovan. Vi diskuterar även några nyheter samt går igenom världsranking samt vattenballongsanvändande. Varsågoda.

#32 - Golf Plaisir, ranking och friskvård  

Äntligen dags för säsongens första avsnitt. Inte mycket att fundera på egentligen, in o lyssna bara!

#31 Årsavslutning - Superspeed golf  

Vi summerar året med ett försök till någon form av lista. Vi gästas dessutom av Per Barth, som sadlat om och numera säljer den just nu hetaste träningsmanicken på marknaden, Superspeed golf. Då vi inte direkt spelat in detta i en studio, vill vi be er ha lite överseende med den lite skrala ljudkvalitén. Vi hoppas på god lyssning oavsett....

#30 Fredrik Månsson - Tre klubbor och en putter  

Podden är tillbaka efter ett litet utlandsuppehåll. Vi pratar lite nuläge och gästas av globetrottern, golfaren och golfallätaren Fredrik Månsson. Banguider, resmål och kvalsvenskar avhandlas bl.a. Samt en liten gissningstävling.

#29 Michael Jonzon - "Har inte skickat julkort till rätt person"  

Vi pratar med Michael om livet på touren. Vad som driver honom att år efter år fortsätta att tävla på de stora scenerna. Nilsson levererar en rekordspaning och Sandén fortsätter sin jakt på det perfekta speltempot. Vi konstaterar också att Jonzon är plushandicappare i köket, men vad lagar han helst?

#28 Ryder Cup - The Aftermath  

Vi ägnar hela avsnittet åt Ryder Cup. Vi gör detta tillsammans med Sveriges just nu bästa golfkommentator Anders Sjöstrand. Publiken, Darren Clarke, Reed, Westwood, Det finns mycket som behöver luftas. Vem som agerade Prao exempelvis....

#27 Fys med Pelle Edberg  

Äntligen ett snack med vår favoritpelle igen. Vi pratar om uppvärmning och vikten av att ha en bra Pierre med sig på tävlingar. Vi försöker även luska ut hur man påverkas mentalt av alla dessa gränser som finns inom proffsgolfen. En ny variant av tävling är på gång också, vad tycker Pelle om den?

#26 Anders Sjöstrand - "Han hade kanske fått köra bussen"  

Givetvis diskuterar vi lite kring Nilssons golfsatsning som komma skall. Men framförallt gästas vi av Anders Sjöstrand, som numera kommenterar golf på Viasat. Han tycker till om laget som just uttagits till Ryder Cup och han sätter dessutom samman laguppställningen, så som den bör komma att se ut.. Han hjälper även Davis Love (Kärleksträdet) med Captains Pick på den amerikanska sidan. Vore kul om Sjöstrands joker kommer med i laget....

#25 Sandra Carlborg - Fyra eller Fem ringar?  

Vi diskuterar givetvis golfens intåg i OS och Stensons fina prestation. Vi pratar även med Sandra Carlborg, som innehar världsrekordet i Long drive och flerfaldig världsmästarinna. Vi försöker få reda på nycklar till att slå långt helt enkelt.

#24 Per Brohagen - Röd eller grön?  

Per Brohagen är tusenkonstnären som hjälper unga golfare att komma till rätt College. Han har även skrivit en bok om Yogagolf och framför allt håller han just nu på med Fokusbandet. Utöver Pers sysslor så pratar vi även om vår aktuelle Facebooktävling samt lite om Christians kanotkunskaper.

#23 - Skoskav, sandkorn och Bragdguld  

Vilken show han bjöd på, Stenson alltså... Vi diskuterar givetvis hans makalösa insats. Vi pratar även om diverse debacle, såsom skoskav och sandkorn. Det har hänt mycket inom svensk golf de senaste veckorna, med en andraplats i damernas US Open. Noréns seger i Scottish Open, SM för klubblag och slutligen då även Sir Henriks bragd. Vi har helt enkelt mycket att prata om...

#22 Experimentet - 28 minuter, 82 slag  

Vi har testat fyramanna speedgolf på Kils Gk. Bland knott och björnar kommer här feedback och upplevelsetankar från denna nya supersport. Vi pratar även om DJ´s pliktslag och dessutom släpper Tobbe årets smaskigaste nyhet.

#21 US Open - "Lite av en upplevelse"  

Detta avsnitt handlar såklart till stor del om US Open och vilka svårigheter som väntar spelarna på Oakmont. Vi känner pulsen på Erik Frost, som går caddie åt Peter Hanson. Vi kör också en snabbkoll med Alex Norén. Även Niclas Fasth får vara med på ett hörn. Utöver detta så har Tobbe testat på Speedgolf och utvärderar detta. Exakt hur kul var det och går det att utveckla?

#20 Nordea Masters - "World Class"  

Hänger i kulisserna på Bro Hof och träffar en rad sköna individer. Det blir en blandning av tekniskt nörderi och sköna anekdoter. Bara att lyssna med andra ord...

#19 College - "Fear the fork"  

I detta avsnitt tittar vi närmare på hur livet på college är. Vilka fördela och nackdelar finns det? Vi får höra om både skottlossningar och privatjets. Vi får höra tre olika collegestudenters situation i form av Jenny Haglund, Rasmus Holmberg och Tobias Edén.

#18 Jon Karlsen - "Good old classic träningslära"  

Det finns inte många doktorer inom golf, men norrmannen Jon Karlsen är en. Hans specialitet är puttning och han kan verkligen det mesta om bollstart, sikte, stroke... Listan kan göras lång. Svenska golfförbundet har varit duktiga på att nyttja hans kunskaper och Jon har tränat med de flesta svenska proffsen på världstourerna. Han är dessutom så trevlig som bara en norrman kan vara.

#17 Tombola (eller inte)  

Vi surrar om Masters, långputters, statistik och lite annat smått och smaskigt. Nilsson är inte imponerad av lotteriets orättvisor. Sandén är inte enig. Vi tar upp några lyssnarfrågor som berör träning och proffsliv.

#16 US Masters - Motgräs, mystik och Jonas Blixt  

Vi tar hjälp av Jonas Blixt och försöker sätta fingret på varför Masters är så Speciellt. Jonas berättar om sina erfarenheter från tävlingen och vilka svårigheter som finns på banan. Nilsson pratar motgräs och Sandén pratar mystik....

#15 Henrik "Robo" Karlsson - Det är väldigt osäker tillvaro  

Henrik "Robo" Karlsson är vår gäst i detta avsnitt. Vi pratar med Henrik om livet som caddie.

0:00/0:00
Video player is in betaClose