GRAVID på ekte

GRAVID på ekte

Norway

«Gravid på ekte» er en usminket og ærlig podkast om det å vente på sitt første barn. Lykke og Justin skal bli foreldre for første gang, og det var ikke helt planlagt. De forteller hva som skjer uke for uke, både med kroppen, barnet og rare situasjoner som oppstår. Med Lykke Bjørnøy og Justin Walters

Episodes

Uke 32 - Justin har fått munnsår. Vi håper han overlever.  

Australieneren har hatt en tøff uke. Et munnsår angrep leppa hans og tragedien var et faktum. Lykke er litt lei av svette på hender og føtter. Nå kan Lykke smøre mellomkjøttet samtidig som Justin smører leppa. Det er perfekt! Åtte uker igjen og de sure oppstøtene herjer. Lykke trenger hjelp til alt som innebærer bøying. Rate oss gjerne på iTunes! :D

Uke 31 - Vi har fått babybokser og Justin bygger rede  

Bare ni uker igjen. Vi teller nesten dager. Nå begynner det å tårne seg opp med bleier og morsomme babybokser. Justin bygger rede og jobber ekstra for å gjøre familien klar. Fosteret svelger og tisser en halvliter fostervann hver dag. Det er sprøtt! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 30 - Lykke har blitt Pregosaurus  

Nå har vi kommet så langt at nå begynner vi å telle nedover. I utgangspunktet 10 uker til vi kanskje blir kjedelige folk. Vi håper vi fortsatt er kule da. Tips til mennene: Dere burde google symptomer istedenfor damene. De kan fort bli stressa. Det er mye rart der ute! Nå kan dere også bestille sånne babybokser med masse spennende ting til babyen. Rate oss gjerne på iTunes.

Uke 29 - Babyshower og store føflekker  

Babyshower er en av de amerikanske tradisjonene som MÅ være kommet for å bli. En fantastisk hyggelig dag med fine venner. Så fint var det at jeg måtte gråte en skvett. Babyens hjerne vokser, det gjør mine føflekker også. Nå er nurket ca 1500 gram, opp 200 gram fra forrige uke. Går unna nå! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 28 - Nå er jeg for tjukk for å fly  

Jeg har fått et sprengt blodkar på leggen. Det burde Justin bry seg enda mer om. I uke 28 er man offisielt for tjukk for å fly. Det er kanskje like greit. Flyreise er ikke det som frister mest. Justin synes jeg er litt sårbar for kritikk, det beste er å holde kjeft visstnok. :D Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 27 - Mellomkjøttsolje og NAV-penger  

Ja, det heter faktisk mellomkjøttsolje. Og vet du ikke hva det er? Ikke spør noen, bare hør! I uke 27 burde du begynne på den offentlige skjemarunden til bl.a. NAV. Vi er redde for å bli kjedelige foreldre, og prater litt om det. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 26 - Jeg har fått momnesia. Justin sier hjernen min har krympet.  

Den gravide magen gir oss alltid et samtaleemne. Det kan være kjekt i et 80-årslag i Stavanger for eksempel. Jeg har begynt å få momnesia, som Justin kaller det. Jeg har begynt å rote glemme. Jeg betalte Lånekassen to ganger samme mnd, det trengte vi ikke helt. Hodet er visst ikke helt på riktig plass. Justin mener at hjernen til kvinner krymper med 3-5 % under en graviditet. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 25 - Nå kan barnet overleve, hvis det er prematurt  

Nå kan fosteret overleve hvis det blir født prematurt. Uke 25 er et viktig skille her. Denne uka gjorde at vi følte oss enda tryggere på at dette kommer til å gå bra. Vi har kjøpt barnevogn. Det er mange nye ting man må kjøpe til barnet, som vi ikke har tenkt på før.

Uke 24 - En voksende mage tiltrekker seg stories fra andre eks-gravide  

Lykke begynner å bli litt stor nå. Folk elsker å komme bort snakke om sine egne fødsler og hvor ille de hadde det. Det er litt som når Lykke introduserer meg for en annen tilfeldig australsk fyr - som om vi skulle ha 100 ting til felles. Merkelige greier! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 23 - Fosteret utvikler bedre koordinasjon, som om den trenger det der inne  

Lykke drømte at jeg døde igjen. Det var litt slitsomt for begge to, men det er visst helt normalt. Nå kan visst babyen høre det, hvis vi synger for den. Vi satser på latter istedenfor sang! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 22 - Får du uren hud? Gå til frisøren!  

Jeg begynte å få litt uren hud denne uka. Jeg kutta ut sjokolade, det hjalp ikke, så da ble det frisøren. Det er viktig at mor føler seg bra. Vi er i andre trimester, som er litt hyggeligere enn det første, sier de. Justin ser babyer overalt. Innimellom er de litt søte. Rate oss gjerne på iTunes!

Uke 21 - Den sparker!  

Justin beina hjem fra jobb da jeg ringte og sa at babyen sparket. Ryggen har begynt å verke litt, så australienern har blitt varmeflaske-ansvarlig. Det funker faktisk, tro det eller ei! Det er fortsatt viktig å smøre de stedene som klør. Og spesielt tramp-stampet. Vi er i ferd med å lage Norges dyreste kommode, som en del av å bygge reir. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 20 - Halvveis! Vi var hos jordmor - hun var litt streng.  

Man kan velge mellom å gå til jordmor eller lege, en gang i måneden. Vi valgte jordmor, da mange har anbefalt det. Det var hyggelig, samtidig var hun litt streng og ba oss forberede oss godt. Deilig å få litt oppfølging og føle at noen passet på prosessen vår litt. :) Rate oss gjerne på iTunes. Da blir vi superglade. Spesielt Lykke. Da slipper hun å gråte så mye.

Uke 19 - Ultralyd på ekte. Vi fikk vite kjønnet.  

Uke 19 er en hyggelig uke. Vi vedda om vi kom til å få gutt eller jente. Justin vant! Vi var på ultralyd på sykehuset, for andre gang, men nå kunne de sjekke fosteret ordentlig. Det gir en skikkelig ro å få vite at alt er bra. Rate oss gjerne på iTunes!

Uke 18 - Skrekkepisode midt på natta  

Vi har begynt å se på barnevogn. Justin synes det er mye greier. I tillegg hadde vi en skrekkfilm-situasjon midt på natta. Det er visst anbefalt å gå mye tur. Australienern skjønner ikke konseptet med å gå tur. Han går bare fra A til B. Husk å smøre strekkmerkene, med no organiske greier. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 17 - Navnediskusjonen har startet. Sorry, det blir ikke Pocahontas.  

Nå lukter også pannekakene bensin. Jeg er skrubbsulten og Justin spiste middagen min, men det hjalp med tre is. Justin begynner å merke sympati-spisingen på kroppen sin. Stakkars. Det er fortsatt gøy å fortelle om graviditeten til folk face to face. Vi har begynt å diskutere navn. Folk kommer med gode forslag men vi tror verken det blir Pocahontas eller Beyonce. Rate oss veldig gjerne på iTunes! :)

Uke 16 - Lykke er redd for at jeg skal dø  

Nå har vi opprettet livsforsikring. Jeg har allerede sluttet å røyke og begynt å bruke hjelm. Nå må vi betale ekstra i måneden fordi Lykke er redd for at jeg skal dø. Sånn er det! Fosteret har begynt å tisse inni der. Det er veldig merkelig. Rate oss gjerne på iTunes, da blir Lykke veldig glad! Og jeg. :)

Uke 15 - Å fortelle det til jobben..  

I uke 15 begynner det å bli på tide å fortelle det til jobben. Det gjorde vi. Justin gruet seg spesielt, men fikk masse støtte. Det var deilig å si det til noen, slik at de skjønte hvorfor jeg så litt grå ut og hvorfor jeg ikke spiser fisk i kantina. Justin synes det er utrolig at han kan være hjemme og passe på baby, spille Playstation og få betalt for det. Rate oss gjerne på iTunes, da blir vi så glade! :)

Uke 14 - Morgenkvalmen endelig over  

Denne uka går morgenkvalmen over for mange. Til de som enda har den: Hang in there! Den varer ikke livet ut, det trodde jeg også. - Fosteret pumper nå 28 liter blod hver dag. Ganske imponerende av noe på størrelse med to eventyrsjokolader. Rate oss gjerne på iTunes, da blir vi superglade! :)

Uke 13 - "Baby admin" hos legen og puppesvette  

Svettemarathonet fortsetter og jeg måtte iverksette tiltak mot puppeutslett. Justin synes det var trist nok fra før, med stygge bh-er. Vi var hos legen og fylte ut "baby admin" som Justin kaller det. I tillegg skulle vi velge fødeplass, det er vanskelig når man aldri har født før. Men her har vi et godt tips. Fosteret kan nå merke bevegelser på magen, men vi kjenner ikke at den sparker andre veien ennå. Rate oss gjerne på iTunes, og vær snill a! :)

0:00/0:00
Video player is in betaClose