GRAVID på ekte

GRAVID på ekte

Norway

«Gravid på ekte» er en usminket og ærlig podkast om det å vente på sitt første barn. Lykke og Justin skal bli foreldre for første gang, og det var ikke helt planlagt. De forteller hva som skjer uke for uke, både med kroppen, barnet og rare situasjoner som oppstår. Med Lykke Bjørnøy og Justin Walters

Episodes

Uke 39 og 40 - Dobbeltepisode med jordmor Anne  

Siste episode: I og med at Lykke er EN dag unna termin og at det ikke skjer så mye, annet enn venting, har vi invitert Jordmor Anne på besøk i studio. Hva skjer egentlig med kroppen når vannet går, og hvordan blir det når sykehuset og jordmor tar over jobben? Vi var så heldige at vi fikk med oss jordmor Anne i studio for å svare på mange av spørsmålene vi ikke tør å google oss til. Denne siste episoden ble ekstra lang. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger fra dere som lytter. Det har vært rart og fint for oss å snakke om dette uke etter uke. Hilsen Justin og Lykke

Uke 38 - Pregosaurus har fått pølsefingre, Justin bekymrer seg litt  

Vi har kommet til den uka hvor ingen av gravidbuksene passer lengre. Det er kun pysjbuksene til Justin eller kjoler som funker. Mye vann i kroppen og litt vondt i hendene om morgenen. Og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Det er bare å vente. Stor mage fører til vondt i ryggen. Pregosaurus har fått pølsefingre og må opp og tisse på natten. Da må Justin også opp. Han tenker masse på at han snart blir far.

Uke 37 - Justin jobber ekstra for å sende ungen til Granka  

Hvis babyen kommer nå, er den ikke prematur. Den kan altså komme når som helst. Justin jobber ekstra for å skaffe penger til familien. Han har aldri vært i "Syden" så kanskje vi skal bruke penger på "Bamseklubb" for ungen etterhvert. Alt babytøy er vasket og Justin skyndte seg med å male vinduskarmen. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 36 - Babyen kommer om en mnd. Det glemmer Justin iblant.  

Det nærmer seg. Lykke har begynt å lage URO med koalaer. Det hadde sikkert vært billigere å kjøpe den ferdig, men det er noe eget med å lage det selv. Alt av babytøyet må vaskes. Leiligheten må vaskes. Justin var ikke klar over alt som skulle vaskes. Vi har laget ønskeliste til sykehuset. Justin må blant annet få beskjeder underveis på engelsk. Babyen kommer jo om en måned! Rate oss gjerne på iTunes!

Uke 35 - Svangerskapskurs  

Vi var endelig på svangerskapskurs. Litt trege kanskje, men det var både større og mindre mager der. Kurset var veldig bra, og vi fikk mange gode tips. Dagen startet litt dårlig fordi Lykke hadde lest feil adresse i kursinformasjonen. Vi gikk til feil sted og hun skyldte bare på meg, men det går bra. Hun skyldte også på hukommelsen. Hilsen Justin. Rate oss gjerne på iTunes, så den gravide dama blir glad.

Uke 34 - Tidlige babyklær og bygging av reir  

Vi bygger reir. Man får kanskje mye babyklær av folk, når man blir gravid, men klær til den første måneden, må vi fikse sjæl. Heldigvis hadde helsestasjonen en full liste over alt vi trengte. Nå ser vi på utsiden av magen, at babyen beveger seg. Babyen er 41 cm, det er mye når hun som bærer bare er 1,62 m. Opplysning til gutta: Mor maser veldig mye nå, men husk at hun har det verre enn deg. Hilsen Justin. Rate oss gjerne på iTunes!

Uke 33 - Hjelp! Jeg har vann i beina.  

Denne episoden er sponset av Bæreglede. ( http://www.bereglede.no ) Lykke oppdaget at rådet fra moren om å legge beina høyt, ikke var så dumt. Nå har hun fått kallenavnet pregosaurus av Justin, etter å ha fått vann i beina. Mens mor og foster var hos jordmor, var Justin ute på et siste "hurra" i København. Vi har bestilt fødselsforberedende kurs.

Uke 32 - Justin har fått munnsår. Vi håper han overlever.  

Australieneren har hatt en tøff uke. Et munnsår angrep leppa hans og tragedien var et faktum. Lykke er litt lei av svette på hender og føtter. Nå kan Lykke smøre mellomkjøttet samtidig som Justin smører leppa. Det er perfekt! Åtte uker igjen og de sure oppstøtene herjer. Lykke trenger hjelp til alt som innebærer bøying. Rate oss gjerne på iTunes! :D

Uke 31 - Vi har fått babybokser og Justin bygger rede  

Bare ni uker igjen. Vi teller nesten dager. Nå begynner det å tårne seg opp med bleier og morsomme babybokser. Justin bygger rede og jobber ekstra for å gjøre familien klar. Fosteret svelger og tisser en halvliter fostervann hver dag. Det er sprøtt! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 30 - Lykke har blitt Pregosaurus  

Nå har vi kommet så langt at nå begynner vi å telle nedover. I utgangspunktet 10 uker til vi kanskje blir kjedelige folk. Vi håper vi fortsatt er kule da. Tips til mennene: Dere burde google symptomer istedenfor damene. De kan fort bli stressa. Det er mye rart der ute! Nå kan dere også bestille sånne babybokser med masse spennende ting til babyen. Rate oss gjerne på iTunes.

Uke 29 - Babyshower og store føflekker  

Babyshower er en av de amerikanske tradisjonene som MÅ være kommet for å bli. En fantastisk hyggelig dag med fine venner. Så fint var det at jeg måtte gråte en skvett. Babyens hjerne vokser, det gjør mine føflekker også. Nå er nurket ca 1500 gram, opp 200 gram fra forrige uke. Går unna nå! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 28 - Nå er jeg for tjukk for å fly  

Jeg har fått et sprengt blodkar på leggen. Det burde Justin bry seg enda mer om. I uke 28 er man offisielt for tjukk for å fly. Det er kanskje like greit. Flyreise er ikke det som frister mest. Justin synes jeg er litt sårbar for kritikk, det beste er å holde kjeft visstnok. :D Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 27 - Mellomkjøttsolje og NAV-penger  

Ja, det heter faktisk mellomkjøttsolje. Og vet du ikke hva det er? Ikke spør noen, bare hør! I uke 27 burde du begynne på den offentlige skjemarunden til bl.a. NAV. Vi er redde for å bli kjedelige foreldre, og prater litt om det. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 26 - Jeg har fått momnesia. Justin sier hjernen min har krympet.  

Den gravide magen gir oss alltid et samtaleemne. Det kan være kjekt i et 80-årslag i Stavanger for eksempel. Jeg har begynt å få momnesia, som Justin kaller det. Jeg har begynt å rote glemme. Jeg betalte Lånekassen to ganger samme mnd, det trengte vi ikke helt. Hodet er visst ikke helt på riktig plass. Justin mener at hjernen til kvinner krymper med 3-5 % under en graviditet. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 25 - Nå kan barnet overleve, hvis det er prematurt  

Nå kan fosteret overleve hvis det blir født prematurt. Uke 25 er et viktig skille her. Denne uka gjorde at vi følte oss enda tryggere på at dette kommer til å gå bra. Vi har kjøpt barnevogn. Det er mange nye ting man må kjøpe til barnet, som vi ikke har tenkt på før.

Uke 24 - En voksende mage tiltrekker seg stories fra andre eks-gravide  

Lykke begynner å bli litt stor nå. Folk elsker å komme bort snakke om sine egne fødsler og hvor ille de hadde det. Det er litt som når Lykke introduserer meg for en annen tilfeldig australsk fyr - som om vi skulle ha 100 ting til felles. Merkelige greier! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 23 - Fosteret utvikler bedre koordinasjon, som om den trenger det der inne  

Lykke drømte at jeg døde igjen. Det var litt slitsomt for begge to, men det er visst helt normalt. Nå kan visst babyen høre det, hvis vi synger for den. Vi satser på latter istedenfor sang! Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 22 - Får du uren hud? Gå til frisøren!  

Jeg begynte å få litt uren hud denne uka. Jeg kutta ut sjokolade, det hjalp ikke, så da ble det frisøren. Det er viktig at mor føler seg bra. Vi er i andre trimester, som er litt hyggeligere enn det første, sier de. Justin ser babyer overalt. Innimellom er de litt søte. Rate oss gjerne på iTunes!

Uke 21 - Den sparker!  

Justin beina hjem fra jobb da jeg ringte og sa at babyen sparket. Ryggen har begynt å verke litt, så australienern har blitt varmeflaske-ansvarlig. Det funker faktisk, tro det eller ei! Det er fortsatt viktig å smøre de stedene som klør. Og spesielt tramp-stampet. Vi er i ferd med å lage Norges dyreste kommode, som en del av å bygge reir. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Uke 20 - Halvveis! Vi var hos jordmor - hun var litt streng.  

Man kan velge mellom å gå til jordmor eller lege, en gang i måneden. Vi valgte jordmor, da mange har anbefalt det. Det var hyggelig, samtidig var hun litt streng og ba oss forberede oss godt. Deilig å få litt oppfølging og føle at noen passet på prosessen vår litt. :) Rate oss gjerne på iTunes. Da blir vi superglade. Spesielt Lykke. Da slipper hun å gråte så mye.

0:00/0:00
Video player is in betaClose