Gråzonen

Gråzonen

Sweden

I Gråzonen ventilerar Elias och Michaela en perfekt blandning av oumbärlig och meningslös populärkultur och en skaplig avvägning mellan allvar och trams.

Episodes

Avsnitt 12: Om döden  

Gråzonen lämnar jordelivet i dubbel bemärkelse! Kommer tystnaden i etern brytas redan på den tredje dagen eller måste vi vänta tills den yttersta domen för återuppståndelsen? Det enda vi vet säkert är Death Is Not The End.

Gråzonen 0

Avsnitt 11: Berglärkor  

Det har varit ett långkok, men äntligen är locket av igen för ett rykande färskt avsnitt av Gråzonen! Eller snarare en välmarinerad munsbit från längst ner i jordkällaren. Gråzonen kommer släppa två förinspelade avsnitt till innan vi kommer ta ett uppehåll på obestämd tid. Så ät medan det bjuds och tänk på barnen i Afrika!

Gråzonen 0

Avsnitt 10: Kostregimen  

Med beslutsamhetens friska färg på kinderna och förklädet noga knutet i ryggen gör sig Michaela och Elias redo för att ägna det tionde avsnittet av Gråzonen åt att prata om mat. Men som så ofta annars här i livet låter de sig distraheras av dokusåpornas förhäxande kraft! Dessutom diskuteras förhållandet mellan civilisation och natur i detta extra långa tioavsnittsjubileum!

Gråzonen 1

Avsnitt 9: Spritprestige  

I det hittills mest överförfriskade avsnittet av Gråzonen tar sig Michaela an det amerikanska rättssystemet och tänjer tillsammans med Elias podcastmediets gränser till bristningsgränsen när det diskuteras favoritemojis. Förra året klarade 80 % av svensk film Bechdeltestet. Hur kan man porträttera sexism utan att vara sexistisk och har författare och regissörer något ansvar för läsarens och publikens tolkning?

Gråzonen 0

Avsnitt 8: Dubbel D-kupa thaimat  

Elias och Michaela poppar skumpan och sammanfattar året som gått. Vilken tv-serie var bäst, vem delade ut sjuttisar under sin konsert och vad är det för underliga middagar Michaela sysslar med? Dessutom kändisar som gjort slut och en irriterad Mikael Persbrandt.

Gråzonen 0

Avsnitt 7: Here's Johnny!  

USA del 2. Elias och Michaela snackar Andersons, Kubricks och Hitchcocks populärkulturella hotell. Är det viktigt att skilja konsten från konstnären eller kan man konsumera konst av monstruösa män? Det blir ett ytligt dyk i årets julkalender, men det är nått som inte stämmer.

Gråzonen 0

Avsnitt 6: Chewbaccas hårrutin  

USA del 1. Michaela knyter ihop årets porrsäck med den senaste julstatistiken. Elias är med på länk i USA. Utöver att samla tveksamma motellupplevelser och interagera med hemmafruar har han sett Star Wars i Nashville. Michaela gick, en aning motvilligt, på Sverigepremiären.

Gråzonen 0

Avsnitt 5: Kondomutmaningen  

Idag har Gråzonen besök av Anna – aldrig långt ifrån en pungspark – Palmer. Michaela sätter sig i duschen och låter Anna släppa en vattenfylld kondom över huvudet på henne. Det listas topp 5 göra slut-låtar och pratas om Annas band Arre Arre som är nominerade till P3 Guld.

Gråzonen 0

Avsnitt 4: Huvudvärkspizza och porrsurf  

Pornhub sammanställer varje år detaljerad statistik. Vem tittar på porr? Vad söker kvinnor efter mer än män? Vilken dag konsumerar man som allra mest? Elias och Michaela diskuterar den manliga blicken, sexualitet och kön utifrån fjolårets porrstatistik. Dessutom gangsterrullen Legend och wrestling.

Gråzonen 0

Avsnitt 3: Elias & Michaela vs. Evil Dead  

Elias och Michaela dissekerar första avsnitten av tv-serien Ash vs. Evil Dead. Vilka filmtitlar översattes allra sämst på 80-talet och vad gjorde Johnny Depp egentligen med sin tatuering? Dessutom om hur humor och skräck följer samma berättarstruktur. Länkar och musik på grazonen.tumblr.com.

Gråzonen 0

Avsnitt 2: Absent referent  

Elias har fortfarande svårt att acceptera postapokalypsens upplösning av de moraliska värdena, medan Michaela helst vill sätta tänderna i sin egen rumpa. Undrar vad som hade hänt om Mads Mikkelsen körde method acting i sin roll som Hannibal? Det pratas om sedeltryckarnas ansvar för den svenska folkbildningen och Michaela berättar varför hon raderar sin blogg.

Gråzonen 0

Avsnitt 1: Ett helt ok tag team i en postapokalyps  

Elias är fortfarande djupt inne i sin Fallout 4-bubbla. Michaela har svårt att relatera till den typen av koncentrerade sessioner men gillar tanken på att leva i en postapokalyps. Det pratas Cruel Intentions, Toba-katastrofen och Matthew McConaughey.

Gråzonen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose