Grønnhetstyranniet

Grønnhetstyranniet

Norway

Grønnhetstyranniet er en podkast for klodekokende verdensreddere, brakt til deg av Grønn Ungdom. Vi gir deg aktuelle nyheter, politisk analyse og et stjernespekket gjestegalleri. Grønn Ungdom (GU) er ungdomspartiet til Miljøpartiet De Grønne (MDG). Vi jobber for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse, med bærekraftig produksjon og langsiktig tenkning. Og vi vil ha deg med på laget! Se: www.gronnungdom.no

Episodes

Episode 9 - «Jordbruk, kjøtt og ulv» m. Une Aina Bastholm  

Hvorfor bryr De Grønne seg om jordbrukspolitikk? Og hvorfor bør DU bry deg? Kan ikke alle bare bli veganere? Kan ulv og sau bli venner? Dette, og mer, diskuterer vi med nyvalgt talsperson for Miljøpartiet De Grønne, Une Aina Bastholm, i sesongens siste episode av "Grønnhetstyranniet".

Episode 8 - «Å leve som verdensgjennomsnittet» m. Malin Jacob  

Hva må vi ofre for klima? Er det vanskelig å leve miljøvennlig? Hvem har mest ansvar - politikere eller deg og meg? Miljøverner Malin Jacob fra bloggkollektivet Grønne Jenter halverte karbonavtrykket sitt, og levde et helt år uten å slippe ut mer enn verdensgjennomsnittet. Hør henne i samtale med Lage i denne episoden av "Grønnhetstyranniet"!

Episode 7 - «Grunnlovsspesial: Er mer oljeleting ulovlig?» m. Are Schau og Pål Thygesen  

En rekke organisasjoner og jurister saksøker staten for å tillate oljeleting i Arktis, de mener 23. konsesjonsrunde strider med grunnlovens § 112. "Grønnhetstyranniet" feirer 17. mai og grunnloven med en debatt om klimakampen i rettssalene!

Episode 6 – «Rusmidler er ikke som persille» m. Ole Røgeberg  

Bør vi avkriminalisere bruk og besittelse av rusmidler? Eller bør rusavhengige fortsatt straffes? Hva er mest lønnsomt, og hva er moralsk riktig? Samfunnsøkonom Ole Røgeberg og våre talspersoner diskuterer ruspolitikk i denne episoden av "Grønnhetstyranniet".

Episode 5 – «Er Donald Trump et endetidstegn?» m. Anders Giæver  

Kan Donald Trump vinne valget i USA? Bør vi i så fall være redde? Og hva med de andre kandidatene? ER det egentlig demokrati i Statene? Tidligere USA-korrespondent for VG, Anders Giæver, snakker presidentvalg i "Grønnhetstyranniet".

Episode 4 – «Noe er råttent i Panama» m. Peter Ringstad  

Hva betyr "Panama Papers"-lekkasjen? Hva er forskjellen på skatteplanlegging og skatteunndragelse? Kan varslere og gravejournalister endre verden? Peter Ringstad fra Tax Justice Network forklarer.

Episode 3 – «Tror Gud på klimaendringene?» m. Atle Sommerfeldt  

Bør Kirken engasjere seg politisk? Er det å anerkjenne menneskeskapte klimaendringer i tråd med troen på en allmektig Gud? Grønnhetstyranniet spør biskop Atle Sommerfeldt i denne påskespesialen om religion, tro og politikk.

Episode 2 – «Trenger vi feminisme, egentlig?» m. Andrea S. Tveit  

Feminisme – må det kalles det? Er det noe vits å markere Kvinnedagen den 8. mars? Hva med alle de andre kjønnene? I den andre episoden av «Grønnhetstyranniet» får Anna og Lage besøk av Andrea Søgnen Tveit, leder for Grønt Kvinnenettverk, for å diskutere kjønn og likestilling.

Episode 1 - "Gruver, fjord og lenking" m. Ingrid Skjoldvær  

Grønn Ungdom starter podkast! Med "Grønnhetstyranniet" vil vi bringe deg aktuelle nyheter, politisk analyse og et stjernespekket gjestegalleri. Sjekk ut første episode, hvor Lage Nøst (talsperson for Grønn Ungdom) snakker med Ingrid Skjoldvær (leder i Natur og Ungdom) om da de lenket seg sammen for Førdefjorden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose