Gudmodern (podd om allt)

Gudmodern (podd om allt)

Sweden

Podcast om allt. Det är tråkigt att vara nischad ju. Watch me get famous y'all! tihi

Episodes

#7: HAIKU OM IMPOTENS | VAD ÄR KÄNSLOR?  

AVSNITT NUMMER 7 HÄR! äNTLIGEN! Det gästas av stammisen Catrin som också är min mor, och vi pratar om föräldraskap, impotens, midsommar, maskulinitetsnormer i Dalarna, att läkare tenderar att vara lite lite dumma i huvudet ibland, samt vilken typ av "tjej" jag är. Håll till godo!

#6: ALL DEN TID  JAG LÄGGER PÅ ATT HATA KILLAR LÄGGER DU PÅ ATT TÄNKA PÅ FISKAR  

#6: ALL DEN TID JAG LÄGGER PÅ ATT HATA KILLAR LÄGGER DU PÅ ATT TÄNKA PÅ FISKAR är ett ganska milt och mysigt avsnitt i lagom längd; med ingen mindre än Acke "han som pratar om fiskar" Holmberg! Vi pratar om akvariefisk, akvariefiskrelaterade relationsproblem, relationsproblem hos akvariefiskar, samt lite om fenomenet "delfinfödsel" och droghantering i samhället. Informerande sida på temat droger: drugsmart.com !! Vi pratar även lite om konsekvenserna av att inte tänka jättejättemycket på feminism --> ett rättså stabilt avsnitt! Vill dock be om ursäkt för den stundtals kassa ljudkvalitén. Håll till godo! Mvh Yolanta

#:5 SNUSMUMRIKENS SYSTER  

Avsnitt nummer FEM av (manshatar-)podden Gudmodern har kommit till världen i samarbete med Malin Näslund och Ida-Maria Risfelt! Vi pratar grabbighet, att spela bas, vara tjej och göra killgrejer, systerskap, varför jag har en prostituerad psykologiprofessors namn tatuerat på min arm, huruvida mumindalen är en historisk epok, samt varför Malin är en människa helt utan brister. Jag hänvisar till en podcast från RFSU som finns att lyssna på här: http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Sexpodden/Sexpodden/Ska-blygdlapparna-se-ut-sahar/ (klippet jag pratar om börjar vid 10:40) XOXO

#4: LIVE-STREAMA ZLATANS DÖD  

Avsnitt nummer fyra är här, och det är inspelat med hjältarna/drottningarna/legenderna Esmeralda Maloney och Vilma Bjerkås i ett grupprum på Donnergymnasiet i Göteborg. Färgskalan är vit, marinblå och orange, och i övrigt är inredningen på tema "båt" och "Comic Sans". Vi pratar om Klasskamp, Silvana Imam, tv4-serien Unga Föräldrar, Monogami, och en hel del Zlatan. Håll till godo!

#3: ANAL PERSONLIGHETSSTÖRNING  

Avsnitt tre är här och det är INTE från Barcelona pga jag har släppt den idén, utan det är ifrån mitt VARDAGSRUM och återigen med min arma moder Catrin Schultz. Det är inte heller en redogörelse för vad anal personlighetsstörning är, så du som är intresserad av det kan du vända dig till google eller litteratur i ämnet! Vi svarar på frågor ur en så kallad "blogglista" som var populär kanske 2011 (??), ber om ursäkt för några synder vi begått, och så har mamma vart på utbildning i arbetsmiljö och fått förklarat för sig att sjukskrivningar inte alltid beror på sjukdom! Ett ganska trevligt avsnitt om jag får säga det själv.

#2: VILL JU BARA HÅNGLA MED EN SNYGG  

Första av tre avsnitt inspelade på väldigt medelklass-semesterig semester i Barcelona! Hemskt ledsen för detta. Se på det som en mindfullnessgrej!! Bara slappna av och låtsas att ni är där med oss. Också hemskt ledsen för det stundtals dåliga ljudet. Och för de biologistiska vibbarna. Allt handlar om strukturer och normer kids! Ingens fel men allas ansvar osv. Malin Näslund är med! Vi pratar om manshat, jazzdans och tinder. ENJOY!

#2: VILL JU BARA HÅNGLA MED EN SNYGG  

Första av tre avsnitt som spelats in under en väldigt semesterig semester i Barcelona. Jag och min vän/bandkamrat Malin Näslund sitter i Parc Güell och filosoferar om manshat och tinder. Ber återigen om ursäkt för biologistiska vibbar! Allt handlar om strukturer kids!

#1: FRIGE LILLEPRINSEN  

Samtal med min mor Catrin Schultz. Jag höftar mig fram i rollen som podcastvärd och försöker göra VÄLDIGT TYDLIGT vad poängen är med allt vi säger. Mamma har tänkt på kungafamiljens nya tillskott, och jag krisar lite kring Darwins teori om naturligt urval och "survival of the fittest" efter att ha sett första avsnittet av SVT-serien Horace och Liv i Europa. TRIGGERVARNING: vi pratar om depression och självmordstankar. Ber om ursäkt för all biologism :/ (Jag spelar också upp lite av det här klippet, som tillhör sveriges radio: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6381534)

intro  

En stel liten introgrej mest för att testa om jag kan få ut något på itunes!! så här stel stämning kommer det bli!!

0:00/0:00
Video player is in betaClose