Guldäggspodden

Guldäggspodden

Sweden

Guldäggspodden är en podcast om reklam och kommunikation. I nio avsnitt kommer Sara Haag, manusförfattare och prisbelönad regissör för film- och radioreklam, att träffa kommunikatörer för att prata om olika ämnen. Hur gör man för att vara nyskapande om och om igen? Vad är bra reklam, egentligen? Hur är det att vara tjej när alla andra är killar? Hur gick det till på det glada 80-talet? Och mycket annat i den vägen. Välkommen att lyssna!

Episodes

Eftersnacket.  

I sista avsnittet summerar vi Guldäggsgalan 2013. Är det viktigt att tävla i kreativitet? Vann rätt bidrag? Hur gick snacket i juryrummen? I studion: Malin von Werder (Garbergs), Hanna Björk (Åkestam Holst), Hanna Belander (McCann) och Sara Haag.

Framtiden.  

Sara Haag träffar Désirée Maurd (Jung), Nina Åkestam (doktorand Handels) och Ted Persson (Great Works). Vi testar Vine, pratar om reklam i dina drömmar och om att förändra världen med kommunikation. Välkommen till framtiden!

Förverkligaren.  

I det här avsnittet samtalar Sara Haag med Annika Molnár (TBWA), Andreas Hallgren (Brindfors) och Anna Wallin (Youme) om hur det är att vara personen på byrån som förväntas ha koll på allt. Välkommen upp på scen, produktionsledaren!

Erik och Göran.  

Sara Haag träffar byråledarna Erik Sollenberg (F&B) och Göran Åkestam (Åkestam Holst). Vad är det för byråer de har skapat? Hur är man en bra ledare? Om Åkestam Holst var en maträtt, vilken är det då? Avsnitt #6 av Guldäggspodden är här!

Och nu blir det PR!  

I det femte avsnittet ställer vi oss frågan: Vad är PR? Är allt man läser i tidningarna en PR-byrås verk? Och vilken PR-byrå har ett kristelefonnummer? Sara Haag träffar Linda Waxin från Edelman, Johan Östlund från Jung och Billy McCormac från Prime.

Vita medelålders män gör saker ihop.  

I Guldäggspoddens fjärde avsnitt pratar vi om mångfald. Eller om den här branschens brist på. Förslag till lösningar utlovas. Sara Haag träffar Christina Knight från Ingo, Anders Dalenius från Good Morning Sunshine och Zeke Tastas från River.

Blåbär  

Det här avsnittet handlar bland annat om att vara ny på jobbet. Sara Haag träffar Joakim Labraaten, copy på Åkestam Holst, Anna Qvennerstedt, copy på F&B och Digge Zetterberg Odh från Berghs för att prata om det som alla letar efter: talang.

Världsförbättrarna.  

Det här är ett avsnitt om ansvar och moral i kommunikationsvärlden. Vilka slags uppdrag tackar vi nej till? Har vi ett större moraliskt ansvar än andra yrkesgrupper? Sara Haag träffar David Orlic (CD på Volontaire) och David Sandström (VD på DDB).

Det där är redan gjort.  

Vad är egentligen nyskapande reklam? Och hur viktigt är det? I Guldäggspoddens första avsnitt träffar Sara Haag copywritern Hedvig Hagwall Bruckner och CD:n Magnus Jakobsson.

0:00/0:00
Video player is in betaClose