GulsvartGBG's Podcast

GulsvartGBG's Podcast

Sweden

Elfsborgspodd gjord av två Göteborgare. Vi snackar matcher, supporterkultur, motståndare och taktik.

Episodes

E57 - Drömmar om Nanne Grönwall  


Mattias, Johan Olander och Sebastian Ahokas går igenom matchen mot AIK (2-2), pratar en del pyro, gnäller över läktarinsatsen och undrar om Elfsborg kommer bli som Kalmar och drömma om Nanne Grönwall (eller var det Bergstrand)?

E56 - Marcus Rohdén är inte från Hössna  


Mattias och David är lite oense om matchens kvalitet efter 1-1 mot KFF. Men de är överens om att Marcus Rohdén inte är från Hössna.

E55 - Vi är inte bättre än så här  


Efter en regnig eftermiddag i Jönköping konstaterar David och Mattias att Elfsborg nog inte är bättre än så här 2016.

E54 - Det var ju röva  


En bedrövlig förlust mot BK Häcken på Borås Arena snabbanalyseras av David och Mattias. Vi hittar en bra grej med dagens match - tifot.

E53 - Jebali och lukrativ sophantering  


Issam Jebali och Rasmus Rosenqvist gjorde debuter. Rohdén briljerade och Östersund trillade boll. 3 poäng i åskvärme som skapade lite andrum strax bakom tabelltoppen analyseras av Ahlgrand och Stadig.

E52 - Oavgjort hemma mot Blåvitt för fjärde året i rad  


Mattias, David och David analyserar den oavgjorda matchen mot Prioritet Finans. Är det slut på IF Elfsborgs storhetsperiod? Varför är musiken på Arenan så lökig? Kan vi ta sex poäng mot Östersund?

E51 - Henke kan inte säga nej... eller ja  


Johan och David Gerillapoddar på väg hem från Helsingborg. Svin.

Daniel Mobaecks karatespark på Blåvitt  


Vi deppar efter 3-3 mot J-Södra på hemmaplan. Förutom att analysera matchen tittar vi på de senaste fyra omgångarna samt listar våra bästa Daniel Mobaeck-minnen.

E49 - Sex poäng på sex matcher-pepp  


Kris och depp lägger vi bakom oss och jublar istället över en komfortabel seger mot Djurgården. David och Mattias analyserar matchen (även om vi missade att det var Claesson som slog inlägget till 3-0). Och en lång rant om bangers från Stadig.

E48 - Kris och depp  


David och Mattias bryter ihop efter förlust mot MFF och plats 14 (kvalplats) i allsvenskan efter fyra omgångar. Vi pratar om Kris.

E47 - Sämsta halvleken sedan  


David, David och Mattias bryter ihop och sågar Elfsborgs första halvlek mot Kalmar FF.

E46 - En helt okej insats  


David och Mattias analyser Bajenkross efter dåligt spel och Häckentorsk efter bra spel.

E43 - Bajrami är klar  


Mattias, David, Johan och Isak pratar om förväntningarna på Bajrami, om konkurrenternas form, om spelsystem och om Lasse Nilssons musiksmak.

E42 Den sista striden  


Seger mot Falkenberg. Fjärdeplats och chans på Europa. Fin avtackning av Svensson/Klarström. #ingetSMguldtillGöteborg Perfekt avslutning. Mattias, Isak och David sammanfattar säsongen och Svenssons respektive Klarströms karriärer.

E41 - Matcher i oktober utan ångest  


Mattias, Isak och David tycker ändå att det är lite skönt att slippa ångest i oktober. Seger mot Åtvidaberg efter en dålig insats. Mest rantar David om Haglunds brist på konsekvens i spelsystem. Och sedan snackar vi lite #btgate också.

E40 - Hur f-n kan han inte blåsa frispark  


Mattias och David är förbannade på en dålig domarinsats och en dålig match. Att Jonas Eriksson inte ger Claesson frispark eller varnar Sebastian Eriksson är kvällens gåtor.

E39 - Avgå Alla!  


Mattias, David och Isak är ordentligt bittra och sura efter torsk mot Giffarna hemma. Storsågen kommer fram och få klarar sig undan.

E38 - Så göra vi när vi krossar Djurgården  


En fantastisk match - kanske den bästa på Borås Arena i år. David och Mattias är lyriska i bilen hem efter seger mot Djurgården med 2-0. Och lite om Anders Svensson till Indien.

E37 - #oddaway (Europaspöket)  


Mattias, David Ahlgrand och Andreas Hegland sitter på en norsk färja och försöker få ut något vettigt efter att Elfsborg fått respass ur EL-kval. Och lite spekulationer om Arber Zeneli.

E36 - Sömnig tillställning men tre poäng  


Mattias Axelsson, David Stadig och Isak Edén är (kanske överdrivet) gnälliga efter Elfsborgs seger över Halmstad (2-0) på Borås Arena. Vi går igenom matchen spelare för spelare och snackar om getingboet i toppen av allsvenskan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose