Håkan och Lenas podcast

Håkan och Lenas podcast

Sweden

Följ Håkan och Lena, två gamla kompisar och deras vardagsbetraktelser från ett liv fyllt med hemlöshet, humor, droger, politik, fest, ångest, tandproblem, musik, utanförskap, glädje och gemenskap.

Episodes

14. "Tyvärr är jag en liten hora jag också..."  

Håkan och Lena står inför julen. Håkan ska vara tomte som vanligt och Lena har fått ställa ut sina tavlor på ett café. Det blir lite snack om konst, politik och vargfrågan.

13. "Nu har jag fått försökslägenhet ute i Drogsved."  

Här kommer ett försenat avsnitt. Men nu är Håkan tillbaka efter lite problem med lungorna. I det här avsnittet diskuterar Håkan och Lena den nya drogen Spice, Sverigedemokraterna och utmaningarna med att bo själv igen. De pratar också om matlagning, ensamhet och hur man håller objudna gäser ute. 

12." Jag föredrar folk som dricker rakvatten före T-sprit"  

Håkan och Lena pratar alkohol, vin öl och sprit men de tar även upp mer smaklösa sätt att berusa sig på.  Lena har blivit erbjuden en statistroll i en film som heter - Tjuvheder och funderar över den yngre generationens moral och etik bland de som lever i utkanten av samhället.

11. "Enda fördelen att bli vuxen är att man kan äta tårta och glass till middag."  

 

Håkan och Lena är tillbaka efter en extra dimmig vecka för Håkan. Tillsammans sonderar de det svenska podcastutbudet och lyssnar på sig själva för första gången. Lena berättar om hur det är att leva på havrekakor, i en bil mitt i smällkalla vintern och hur svårt det kan vara att leva i ett samhälle som sätter press på en när man mår som sämst.

10. "Man började i fel ände, man började med knarket"  

Håkan och Lena pratar om svenssonlivet eller rättare sagt avsaknaden av Volvo, villa och vovve. De sätter fingret på hur livet fungerar människor med beroendepersonligheter. Om hur man kan hamna i negativa spiraler och varför det är svårt att ta sig ur. Håkan saknar sina LP-skivor och konstaterar att man ska börja med att lära sig ett instrument före man knarket för att bli rockstjärna och Lena berättar att hon drömt om att bli arkeolog.

9. "Det är mest karlar som bråkar om bögar"  

Kapitalism, sverigedemokraterna, homofobi och lite Gudrun Schyman. I dagens avsnitt pratar Håkan och Lena politk.

8. "Men får jag in en påksmäll på en som står och pissar..."  

 

Håkan och Lena är tillbaka igen. De pratar bland annat om hur det är att vakna upp av att någon pissar på ens sovplats, om utmaningen att duscha, arbete, hyran och Alexander Bard. 

7. "Jag har lyckats köpt en Xbox 360 i alla fall."  

Håkan och Lena pratar om julen. Och om hur det är att åka tunnelbana och om hur jobbigt det kan vara att äta utan tänder. 

6. "Jag vet ju idag att hon inte var riktigt frisk."  

Håkan och Lena pratar om sina föräldrar och om hur uppväxten var. Och så pratar Lena om när hon skrämde en väktare och Håkan om hur det var på gymnasiet. 

5. "Det gäller att hålla tand för tunga när man träffar dem"  

Håkan och Lena pratar om hur det är att vara hungrig och om tunnelbanekommandot. Bland annat. 

4. "Då meckar man sönder grejer"  

Boris lämnar över till Håkan och Lena som kommer att ta över podden för en tid. Lena pratar om varför hon blev hemlös och Håkan om hur det var att bo i en koja i Solna. Och så berättar de om hur polisens attityd till hemlösa förändrats och om vilka jobb som passar bättre om man är missbrukare.

3. "Då var telefonen helt avstängd"  

Tomas kommer inte till inspelningen som planerat och Boris letar efter honom på stan.

2. "Man vänder inte en Viking Line på en femöring"  

Tomas är orolig för att han ska få återfall och Boris berättar om hur hans familj regerade på hans missbruk.

1. "Jag ger upp varje dag"  

I det första avsnittet pratar Tomas och Boris om hur de lärde känna varandra.  Och så pratar Tomas om torsk med äggsås och Boris om hur han blev fri från droger.

0:00/0:00
Video player is in betaClose