Hållbarhetspodden

Hållbarhetspodden

Sweden

Varje tisdag möter Veckans Affärers hållbarhetsexpert Jessica Cederberg Wodmar en näringslivsprofil för att diskutera vad hållbarhet egentligen innebär för näringslivet.

Episodes

44. Stina Oscarsson, dramatiker  

I dagens avsnitt träffar vi dramatikerna och kulturdebattören Stina Oscarsson som menar att hållbarhet är att acceptera döden, ta makten och våga stänga av mobilen för att kunna använda hjärnan mera.

43. Anna Linusson, vd Svenskt Vatten  

"Vi i Sverige är bortskämda då vi har stora mängder vatten, men det är kvalitén som är avgörande och vi måste skydda vårt vatten bättre om vi ska kunna fortsätta njuta av rent friskt vatten långsiktigt - just nu urholkar lagstiftningen det arbetet", säger Svenskt Vattens vd i denna veckas avsnitt av Hållbarhetspodden.

42. Anna Troberg, vd Wikimedia  

I veckans avsnitt träffar vi Wikimedias vd som berättar om hon integriteten ska skyddas på nätet.

41. Magnus Hedenmark, vd Re-makers  

I dagens avsnitt träffar vi Magnus Hedenmark som precis släppt boken Cirkulär kemi. Hon berättar om hur mindre kemikalier kan leda till högre intäkter - och förklarar att man måste bli cirkulär redan på ruta ett.

40. Johan Ununger, vd Saltå Kvarn  

I dagens avsnitt av Hållbarhetspodden träffar vi Johan Ununger som är vd på Saltå Kvarn. Han berättar om hur hårdare lagar kan öka lönsamheten och om varför han gillar arga kunder.

39. Håkan Wirten, generalsekreterare WWF  

I veckans avsnitt träffar vi Håkan Wirten som är generalsekreterare på WWF. Han berättar om hur hållbarhet och lönsamhet går hand i hand - och tipsar om att det är dags att börja samarbeta med konkurrenterna.

38. Cecilia Sahlin, vd The Body Shop  

I veckans avsnitt träffar vi Cecilia Sahlin som är vd på The Body Shop. Hon berättar om hur ett 50-årigt hudvårdsföretag kan fortsätta vara en ledstjärna inom hållbarhet.

37. Monica Von Schmalensee, vd White  

I årets första avsnitt berättar Monica Von Schmalensee om hur arkitektur kan göra samhället både rättvisare, hållbarare och friskare.

0:00/0:00
Video player is in betaClose