Hampus Nessvold - The Podcast

Hampus Nessvold - The Podcast

Sweden

En podcast med en Hampus och en gäst. https://www.facebook.com/hampusnessvoldpodcast

Episodes

#35 Julia Frej  

Avsnitt 35. Julia Frej har synts i diverse TV-program och jobbat som modell men är framför allt en renodlad musiker och sångerska.

#34 Olov Tegby Frisk / Sotarn  

Avsnitt 34. Fotografen Olov Tegby Frisk har under artistnamnet Sotarn på kort tid skaffat sig en karriär som fotograf. Vi pratar bland annat om den nyligen uppmärksammade bilden på den onanerande kvinnan framför ett kort på Carola, att skaffa sig ett eget uttryck inom konsten och det enkla bakom en bra bild.

Sotarns portfolio: http://sotarn.tumblr.com

#33 Ms. Henrik  

Avsnitt 33. Artisten Ms. Henrik släppte nyligen singeln ''Bullshit Baby'', spelar runt om i Sverige och är bland de hetast upcoming artisterna just nu. I detta avsnitt berättar han om varför han brinner för att alla ska få vara som dem är utan stämplar och begränsningar, om sin passion för bra texter och hur projektet Ms. Henrik har vuxit fram. 

#32 Linnea Henriksson  

Avsnitt 32. Linnea Henriksson gjorde sig ett namn genom TV-programmet Idol och fick sitt genombrott 2012 med debutalbumet ''Till mina älskade och älskare''. Nu ett par album, priser och turnéer senare är hon en av Sveriges folkkäraste och mest eftertraktade artister. I detta avsnitt får ni höra Linnea berätta om sin relation till Halmstad, till scenen och till att skriva musik men även om kampen mot sexism och för feminism.

#31 Tora Pleje  

Avsnitt 31. Tora Pleje eller som hon på nätet gjort sig känd Tora Sparkles är Ume-tjejen med spårade tankar, härlig spontanitet och välgrundade åsikter. En kick-ass brud.

#30 Kristin Amparo  

Avsnitt 30. ”Det närmaste Sverige har till Ella Fitzgerald och Amy Whinehouse i samma person.” Så skrev DN Kultur om dagens gäst Kristin Amparo. Kristin är rösten bakom hits som ''Din soldat'', ''Dance our tears away'' och den hyllade EP:n ''Vem E Han'' med Cleo.

I detta avsnitt berättar Kristin bl.a. om sin musikaliska resa, om samarbetet med Cleo och om sin vilja att hjälpa andra.

#29 Hanna 'HanaPee' Persson  

Avsnitt 29. Hanna Persson eller HanaPee var den 16 åriga Sundsvallstjejen med en rolig LunarStorm som blev den 26 åriga mediaprofilen i Stockholm med programledarjobb på SVT och blogg på Nöjesguiden. I detta avsnitt får ni höra hur det kan vara att växa upp på en bondgård utan djur, att våga vara skön istället för fin och om att ta den feministiska kampen. 

#28 Pontus De Wolfe  

Avsnitt 28. Pontus De Wolfe är namnet på den mångsysslande kulturälskaren med hög och ambitös arbetsmoral. Hör Pontus om hur vägen till där han är idag har varit, om att det alltid är mer än vad ögat ser och om första mötet med frun Elsa Billgren.

#27 Babben Larsson  

Avsnitt 27. Ett miniavsnitt där Babben Larsson guidar dig igenom pinsamma situationer och hur du behåller lugnet.

#26 Alina Devecerski  

Avsnitt 26. Alina Devecerski slog igenom stort våren 2012 med sin hitsingel ''Flytta på dej'' som följdes upp av debutalbumet ''Maraton'' hösten samma år. Idag släpper hon sin andra platta ''Gnista + Gas'' efter två års turnérande och hyllningar norden över. 

I detta avsnitt berättar Alina om sitt skapande, sitt liv innan genombrottet och om det otroligt viktiga med jämställdhet i musikbranschen. 
Lyssna på ''Gnista + Gas'' på Spotify här:http://open.spotify.com/album/63s8hDU767tEUF1oXAD53g

#25 SKITJOBBIG  

Avsnitt 25. Kontot 'skitjobbig' gör succé på Twitter och är enilgt min åsikt Sveriges svar på Fat Amy, men vem är hen bakom kontot? Min gäst i detta avsnitt är Johanna Nordström, det skitjobbiga geniet. 

#24 Söderhäng med Simon Norrsveden  

Avsnitt 24. På ett café på Södermalm mitt bland storstadssus och stök valde jag och artisten/låtskrivaren Simon Norrsveden att spela in en podcast. Vi pratar om saknaden efter ett syskon, en barndom i Värnamo, psykologi, att skriva musik och dessutom lyssnar vi på 3 låtar från Simons senaste album 'Gå bli bra det kan nog ta ett tag'.

#23 Vem är jag?!  

Avsnitt 23. Hur är en när en är sig själv? Vad ska en göra om en inte gillar att vara ''sig själv''? Skådespelaren Morgan Alling blir din guide i identitetskrisens alla frågor.

#22 Ace Wilders största lögn  

Avsnitt 22. Alice 'Ace Wilder' Gernandt gästar och pratar om sitt stora genombrott, sin musik och sig själv i rollen som en förebild för unga tjejer i en värld full av sexism. Hon avslöjar även den största lögnen hon nånsin dragit...

#21 Schyman styr upp!  

Avsnitt 21. Är du en person som slutar lyssna när folk börjar prata politik? Är du en person som på frågan 'Vart står du politiskt?' svarar 'Jag skiter i politik'? I så fall är du en person som ska lyssna på detta avsnitt. Gudrun Schyman, talesperson för F! gästar och reder ut vad feminism 2014 egentligen är, hur samhället faktiskt ser ut och vad vi kan göra åt det. Lyssna och LÄR!

#20 The Svenssons och Paparizou  

Avsnitt 20. Denna vecka gästas jag av den grekiska gudinnan Helena Paparizou i podcasten! Vi pratar om det mesiga landet Sverige, ett popstjärne liv i Grekland och dessutom kan du lära dig det oerhört horribla uttrycket ''Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder'' på grekiska! 

#19 Hur orkar du?!  

Avsnitt 19. Motivation, självdisciplin, träning och hälsa. En samling jobbiga ord som vi idag diskuterar med det före detta tennisproffset Jonas Björkman!

#18 Ring ring Oscar Zia  

Avsnitt 18. Idag ringer jag upp Oscar Zia när han som minst anar det, på toaletten... Ett härligt avslappnat samtal om lite allt och ingenting. 


#17 Mellopepp med Manda  

Avsnitt 17. Det sjuttonde avsnittet gästas av Manda Nilsenius, känd från X-factor och nu aktuell i Melodifestivalen 2014 med låten ''Glow''.
Vi pratar om hur man INTE laddar upp inför Mello, kör ett melloquiz och peppar upp!

#16 Skrivsnack med Marlene ∞  

Avsnitt 16. Marlene är artisten och låtskrivaren bakom hiten ''Bon Voyage''. I detta avsnitt delar hon med sig av sin kunskap och erfarenhet inom låtskrivandet, artisteriet och om bakgrunden till hiten.

0:00/0:00
Video player is in betaClose