Här pågår barnidrott

Här pågår barnidrott

Sweden

Detta är en podcast med fokus på barn- och ungdomsidrott. Vi använder experter, förebilder och barnen själva för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar som vill utveckla sin förening så fler barn och ungdomar vill fortsätta idrotta i vuxen ålder och hela livet

Episodes

Avsnitt #4 - Ungdomsbarometern Ungas motionerande  

Ungdomsbarometern har i uppdrag från Riksidrottsförbundet att se över ungas motionerande. I detta avsnitt beskrivs dagens ungdomsgeneration och flera trender beskrivs för att ni ska förstå ungdomarna idag. Varför väljer unga att idrotta, varför väljer de bort idrotten? Hur skiljer sig motionerandet åt mellan kön, ålder och bakgrund? I detta avsnitt får ni bra statistik och kunskap om hur ungdomar tänker och väljer idag.

Avsnitt #3 - Carolina Klüft Idrott, prestation och glädje  

Carolina har alltid sagt att glädjen står i fokus när hon idrottar. I detta avsnitt av podden beskriver hon vad glädje är för henne, att våga gå sin egen väg och hur idrotten fått henne att få ett bättre självförtroende.

Avsnitt #2 - Jim Thuresson Positivt ledarskap  

I andra avsnittet får vi lyssna på Jim "Jimmen" Thuresson, som till vardags jobbar som idrottslärare och han har en lång erfarenhet av ledarskap. Han har sin bakgrund inom olika idrotter men framför allt basket där han även varit förbundskapten. Idag pratar vi om positivt ledarskap. I fokus står glädjen med att idrotta vilket Jim säger är nyckeln för att få barn och ungdomar att fortsätta idrotta. Vi diskuterar även om föräldrarnas roll inom idrotten.

Avsnitt #1 - Anna Iwarsson Ledarskapets betydelse för framtidens idrottsförening  

Detta är första avsnittet av podcasten Här pågår barnidrott! Anna Iwarsson, ledamot i Riksidrottsstyrelsen, ordförande i Gymnastikförbundet och författare till tre böcker om ledarskap ger sin syn på hur utvecklar vi föreningen så att fler vill idrotta hela livet. Frågan är vilka ledarskapskvaliteter som kommer att vara bärande för en hållbar idrottsförening framöver? Är det organisationens struktur eller kultur som möjliggör en utvecklingsbar idrottsförening? Och hur kan föreningslivet lyckas bibehålla den öppna och demokratiska organisationskultur som många efterfrågar?

0:00/0:00
Video player is in betaClose