Hjärnskrynklarna

Hjärnskrynklarna

Sweden

Idrottspsykologi med Fredrik Weibull & Mikael Wallsbeck. Producent John Swartling.

Episodes

2017 #02 Motgångar vägen till framgång (del 2)  

I detta avsnitt gästas vi av Mattias Zackrisson, head coach i Djurgården Ishockeys J20 lag, och vi fördjupar oss vidare i ämnet om, motgångar vägen till framgång. Alla stöter vi på motgångar i olika former. Omöjligt att undvika. I det här avsnittet har vi coach-perspektivet för laget och individen.

2017 #01 Motgångar vägen till framgång  

Motgångar. Vägen till framgång. Alla stöter vi på motgångar i olika former. Omöjligt att undvika. Det viktiga är hur vi hanterar dem. Det och mycket mer pratar vi om i detta rykande färska avsnitt. God lyssning!

Ep 13 Relationen tränare och idrottare  

Vi pratar relationen mellan tränare och idrottare Som tränare behöver du hantera många relationer. I det här avsnittet diskuterar vi hur relationen mellan tränare och aktiva ser ut. Vad är viktigt? Hur mycket kompis ska man vara? Vilka beteenden ska du som tränare använda respektive undvika för att skapa en bra relation? Vi ringer även ett samtal till Christopher Mafi (tränare i alpint) för att höra hans tankar.

Ep 12 Person & prestation  

I episod 12 pratar vi person och prestation. Dessutom gästas vi av kanotisten Moa Wikberg, som just nu OS-satsar på Sommar OS i Rio 2016. I Hjärnskrynklarna pratar vi idrottspsykologi med Fredrik Weibull och Mikael Wallsbeck. Producent & Programledare: John Swartling

EP 11 Talanger  

I detta avsnitt vrider och vänder vi på begreppet, talang. Dessutom gästas vi av Per Johansson, Golftränare, som ger sina perspektiv. Hör gärna av dig med frågor och tankar: kontakt@hjarnskrynklarna.se Programmet produceras och leds av John Swartling.

EP 10 Feedback  

Första avsnittet efter sommaruppehållet och ämnet är Feedback.

EP 09 Rutiner  

Vi pratar om rutiner. Vad är en bra rutin och en dålig? Hur viktigt är det med rutiner. Ett ord på fem bokstäver som öppnar upp för en rejäl djupdykning. Som t ex fördelar med rutiner.

Ep 08 "Karriärsavslut"  

I detta avsnitt pratar vi karriärsavslut och får sällskap i studion av Jimmie Ölvestad.

Ep 07 "Visualisering - mentala föreställningar"  

Föreställ dig... "Snart är det dags, publiken låter och du är laddad. Du har tränat och känner dig redo. Du tar ett andetag, slår dig lite lätt på benen och genomför tävlingen." Skapade du någon mental bild av ovanstående situation? Visualisering är någonting som de flesta använder, däremot kan fler använda det med ökad medvetenhet. Det innehåller en fantastisk kraft som kanske inom idrotten är dumt att inte använda. Eller? I avsnittet diskuteras även Vad är mental träning? Måste man alltid tänka positivt? Vad händer om man har en visualisering där man misslyckas, vad ska man göra då? Hur kan jag praktiskt träna på att bli bättre på att visualisera? Vad är bra att tänka på när jag använder visualisering?

Ep 06 "Talangen med för högt självförtroende"  

I det här avsnittet fördjupar vi oss i situationen, när talangen som alltid haft ett försprång känner att det börjar gå trögt. De andra i laget har kommit ikapp och klarar saker bättre. Tränaren och omgivningen kan se det, men inte individen. Hur kan skapar vi bättre förutsättningar för situationen? Vad kan individen göra själv?w

#05 Bli bäst på att misslyckas  

Avsnittets tema är, att hantera misslyckanden. Är det viktigt att misslyckas? Hur hanterar jag besvikelse och går det att förbereda sig psykologiskt för att hantera framtida misslyckanden?

0:00/0:00
Video player is in betaClose