Hjärnsläppet

Hjärnsläppet

Sweden

Allt mellan himmel och pannkaka, helt sonika och utan pardon.

Episodes

29. Hack all the minds  

Mindfullness, Zen och Meditation.

28. Integriteten  

Sandra och Joakim diskuterar integritet och allt mellan himmel och pannkaka med Mikaels ersättare Mikael, som är fotograf.

27. Menskopp  

Samtal om vad som ligger i människans natur, och vad ett sådant begrepp faktiskt innebär glider ner i menskoppar och ytterligare en moralfråga. Test av menskoppar på amelia.se

26. Kontraintuitivt  

Serier nu för tiden har snygga intron; Westworld. Penny Dreadful. Kontraintuitiva saker: Varmt vatten fryser snabbare än kallt vatten (Mpemba-effekten). Men, kanske inte. Universums expansion accelererar. Trump vann valet. Vinst-talet, där han vände ryggen till sin kampanj. SD får väljare trots järnrör. Karta över valresultatet i Tennessee. Karta över valresultatet i New York State. Feedback […]

25. Moralfrågeri  

Vi tar oss an den viktiga uppgiften att besvara tre moralfrågor från en lång lista som en välvillig lyssnare donerat till oss.

24. Tvivelaktig moral och etik inom lagens ramar. ..  

Sandra, Jocke och jag diskuterar moral och etik, Trump och Apple. I övrigt: GSP Makerspace i Skövde. A-Pod, den ascoola roboten. Video 1, och 2, och i skogen. Köp, numera $1,499.00, var $1,337.00.

23. Medvetandet  

Christofer gör sitt andra framträdande i Hjärnsläppet (första var den där röstkommentaren vi fick back in the day) och vi pratar om lite av medvetandets mysterier.

22. Geni vs Galenskap  

I detta lite kortare avsnitt pratar vi om gränsen mellan genialitet och galenskap, vad galenskap är, och hur man bör äta tacos.

20. Snabeltandad tiger och fyrhjuling  

Alzheimersbehandling

19. Bustin’ some ghosts  

Ghostbusters (imdb) Ghostbusters (imdb) Joe Medjuck (imdb)

18. Zootropolis  

Vi pratar om en film där antropomorfiserade djur får hjärnsläpp, så det var ju passande.

17. Respekt, merkurius  

Vi ”recenserar” filmen Collision Earth, där Merkurius visar stark respektlöshet mot resten av solsystemet. Efter det avhandlar vi också respekt, på sant Hjärnsläppet-vis.

Poke-mongo  

En snabbis! Vi tycker att detta med Pokemon Go är så spännande att vi var tvungna att klämma in ett kort onumrerat extra-avsnitt medan redigeringen av avsnitt 17 fortfarande pågår.

16. Predestination  

Vi fullständigt spoilar filmen Predestination. Skyll dig själv om du lyssnar på avsnittet innan du ser den. Genetik är ett hett ämne, där Sandra och Mikael går loss på varandra som bara fan genom hela avsnittet. <3 Mycket nöje!

15. Robinson Crusoe, rasist.  

Boken Robinson Crusoe. Tardigrades. Death vs. Tardigrades. zefrank1: True facts about ducks. Antropomorfism. Alla homofober är homosexuella. Apples mobilkameror är bättre än Samsungs mobilkameror.

14. Mord och favoriter  

Det perfekta brottet planerar man tydligen genom att inte berätta hur man gör, och sen prata om favoritfilmer istället.  

13. En svart katt går över gatan. Vad gör du?  

13 är otursnummer på många håll i världen. Folk ogillar att lägga nycklar på bord. Man ska inte krossa speglar under stegar. Många är skrocken och vi gör vårt bästa för att hålla oss till ämnet. Skrock – Wikipedia

12. Svar på tal, del 2  

Har man sagt A får man säga B, så här kommer del två av de tudelade avsnittet.

11. Svar på tal, del 1  

Vi bad er skicka frågor och det gjorde ni. Det blev så många frågor så vi delade upp det hela i två delar. Det här är den 1.

10. Staten  

Det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar. Piskan, som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar. Så vem borde ta platsen? Vi försöker komma på den bästa samhällsformen, något vi säkerligen kommer återkomma till i flera framtida avsnitt – så roligt som detta var. Kapitalet nämnde vi aldrig, trots att […]

0:00/0:00
Video player is in betaClose