Hjärnsläppet

Hjärnsläppet

Sweden

Allt mellan himmel och pannkaka, helt sonika och utan pardon.

Episodes

24. Tvivelaktig moral och etik inom lagens ramar. ..  

Sandra, Jocke och jag diskuterar moral och etik, Trump och Apple. I övrigt: GSP Makerspace i Skövde. A-Pod, den ascoola roboten. Video 1, och 2, och i skogen. Köp, numera $1,499.00, var $1,337.00.

23. Medvetandet  

Christofer gör sitt andra framträdande i Hjärnsläppet (första var den där röstkommentaren vi fick back in the day) och vi pratar om lite av medvetandets mysterier.

22. Geni vs Galenskap  

I detta lite kortare avsnitt pratar vi om gränsen mellan genialitet och galenskap, vad galenskap är, och hur man bör äta tacos.

20. Snabeltandad tiger och fyrhjuling  

Alzheimersbehandling

19. Bustin’ some ghosts  

Ghostbusters (imdb) Ghostbusters (imdb) Joe Medjuck (imdb)

18. Zootropolis  

Vi pratar om en film där antropomorfiserade djur får hjärnsläpp, så det var ju passande.

17. Respekt, merkurius  

Vi ”recenserar” filmen Collision Earth, där Merkurius visar stark respektlöshet mot resten av solsystemet. Efter det avhandlar vi också respekt, på sant Hjärnsläppet-vis.

Poke-mongo  

En snabbis! Vi tycker att detta med Pokemon Go är så spännande att vi var tvungna att klämma in ett kort onumrerat extra-avsnitt medan redigeringen av avsnitt 17 fortfarande pågår.

16. Predestination  

Vi fullständigt spoilar filmen Predestination. Skyll dig själv om du lyssnar på avsnittet innan du ser den. Genetik är ett hett ämne, där Sandra och Mikael går loss på varandra som bara fan genom hela avsnittet. <3 Mycket nöje!

15. Robinson Crusoe, rasist.  

Boken Robinson Crusoe. Tardigrades. Death vs. Tardigrades. zefrank1: True facts about ducks. Antropomorfism. Alla homofober är homosexuella. Apples mobilkameror är bättre än Samsungs mobilkameror.

14. Mord och favoriter  

Det perfekta brottet planerar man tydligen genom att inte berätta hur man gör, och sen prata om favoritfilmer istället.  

13. En svart katt går över gatan. Vad gör du?  

13 är otursnummer på många håll i världen. Folk ogillar att lägga nycklar på bord. Man ska inte krossa speglar under stegar. Många är skrocken och vi gör vårt bästa för att hålla oss till ämnet. Skrock – Wikipedia

12. Svar på tal, del 2  

Har man sagt A får man säga B, så här kommer del två av de tudelade avsnittet.

11. Svar på tal, del 1  

Vi bad er skicka frågor och det gjorde ni. Det blev så många frågor så vi delade upp det hela i två delar. Det här är den 1.

10. Staten  

Det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar. Piskan, som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar. Så vem borde ta platsen? Vi försöker komma på den bästa samhällsformen, något vi säkerligen kommer återkomma till i flera framtida avsnitt – så roligt som detta var. Kapitalet nämnde vi aldrig, trots att […]

9. Härsket  

DUBBELAVSNITT om Härskartekniker!

8. Nån har alltid kortast kjol  

Detta de känsliga ämnenas avsnitt handlar om Nature VS. Nurture. Arv mot Miljö. Beteende som springer ur genetiken och beteende som kommer av uppfostran, umgänge, det sociala och så vidare. Mycket spännande. Kommentera inte i affekt, är ni snälla.

7. Singulariteten  

Det här avsnittet spelades delvis in i en bil. Delvis. Vi pratar om den teknologiska singulariteten, det hypotetiska ögonblicket i framtiden som med hjälp av artificiell intelligens anbringar en hel hög hemska och oförutsägbara händelser; en potentiell händelsehorisont som vi inte kan se förbi. Teknologisk singularitet (Wikipedia) Nick Bostrom – What happens when our computers […]

6. Fri vilja?  

Det här avsnittet handlar om hur lång tid det tar för Micke att komma på att kaosteori inte är kvantmekanik och så handlar det om determinism och fri vilja också. Samt ”hen” och rånare. Sam Harris om fri vilja Jon Ronsons Ted Talk om psykopati Krönika av Kristian Ekenberg om Faktaresistens Wikipedia: Determinism Wikipedia: Kaos […]

5. Var fan är alla? (Satans avsnitt)  

Var är egentligen representanterna för alla de 38.6 miljoner utomjordiska kommunikationskapabla civilisationer som borde finnas i vår galax? Vi låter bli att svara på denna och många andra frågor i detta det femte Hjärnsläppet. Drake-ekvationen (wikipedia) Drake-ekvationen (räkna själv) Drake-ekvationen (bättre räkna själv) Arecibomeddelandet (wikipedia) Orange-teorin Jättesengångare

0:00/0:00
Video player is in betaClose