Hjärtat är fullt

Hjärtat är fullt

Sweden

därför måste vi tala

Episodes

Hjärtat är fullt …av den vinnande personligheten  

I veckans avsnitt pratar vi om olika personligheter och om vilka personligheter som premieras i sociala sammanhang. Varför förväntas vi sträva efter att bli mer pratsamma och ”outgoing”? Vi pratar också om vad som uppskattas hos män inte alltid uppskattas när kvinnor gör det och om ”frikyrkopersonligheten”. Vi vill också passa på att uppmärksamma Helenas […]

Hjärtat är fullt …av skam  

I det här avsnittet pratar om den där jobbiga känslan vi får i kroppen när vi tror att vi gjort något fel. Vad känner vi skam över och varför känner vi skam? Är det någon skillnad mellan skuld och skam? Vi pratar om kroppar, om hemligheter och om hur en kan gå till väga för […]

Hjärtat är fullt… av lycka  

Hjärtat är fullt tar upp det stora ämnet lycka och vi ställer oss bland annat frågor om vad lycka är och hur en kan bli lycklig. Vi diskuterar också skillnaden på att vara lyckad och lycklig. Elins film om lycka Micael Dahléns bok Nextopia: livet, lyckan och pengarna i förväntningssamhället Filosofiska rummet om lycka 

Hjärtat är fullt… av framtiden  

Hjärtat är fullt är tillbaka! Den här gången samtalar vi om framtiden. Bland annat om att ha framtidsångest, om att ständigt försöka bli något och om att leva upp till andras förväntningar på hur ens framtid ”ska” se ut.

Hjärtat är fullt …av aktivism igen  

Hjärtat är fullt är tillbaka för stunden med ett avsnitt som spelades in i vintras men inte blivit publicerat förrän nu. Avsnittet är en summering av vårt podcastande hittills men framför allt en fortsättning på vårt mest lyssnade avsnitt, nämligen det om aktivism. Ps. Boken Ylva talar om heter Den dag jag blir fri – […]

Hjärtat är fullt …av nörderi  

Vi är tillbaka efter ett juluppehåll, denna gång pratar vi om nörderi. Vem är nörd? Vem får kalla sig nörd? Vi pratar även om vårt gemensamma nördintresse.

Hjärtat är fullt …av integritet  

Vi firar in advent med ett avsnitt av Hjärtat är fullt! I det här avsnittet pratar vi om integritet, vi gör bland annat ett försök att definiera vad integritet är men framförallt pratar vi om integritet i samband med internet, bloggar och twitter. Hoppas ni vill lyssna, och som vanligt, kommentera gärna!

Hjärtat är fullt …av fasader  

Hjärtat är fullt handlar denna gång fasaden och om vad väljer vi att visa upp för andra. Går det att vara brutalt ärlig mot andra och är det något vi bör vara? Som vanligt är vi glada för kommenterar och synpunkter från er som lyssnar! Vi ställer några frågor mot slutet av programmet som ni […]

Hjärtat är fullt …av avund  

Ärade lyssnare, tack för att ni är uthålliga! Efter ett smärre uppehåll är vi nu tillbaka med tankar och funderingar. I det här avsnittet vrider vi och vänder på den något ocharmiga känslan avund. Vad kommer den ifrån, hur bekämpar vi den och går det att ha avundet som drivkraft?

Hjärtat är fullt… av konflikter  

Dagens program handlar om ett av våra favoritämnen och är nästan dubbelt så långt som vanligt. Vi pratar om huruvida konflikter är enbart något bra eller dåligt, om varför vissa hamnar i fler konflikter än andra och om varför det är så viktigt att bråka.

Hjärtat är fullt …av exklusivitet  

Er till synes ändlösa väntan är nu över. Hjärtat är fullt är härmed tillbaka för säsongen! I vårt första avsnitt talar vi (lite syrligt) om exklusivitet, tillhörighet och utanförskap. Vilket syfte fyller exklusiva grupper, och vad gör de med dem som inte är en del av dem?

Hjärtat är fullt …av präktighet  

Idag pratar vi om vad präktighet är, om varför vi vill vara präktiga och om var präktighetsidealet kommer från.

Hjärtat är fullt …av ordspråk  

Idag handlar hjärtat är fullt om ordspråk, talesätt och andra textrader som vi kan finna förklaring och tröst i.

Hjärtat är fullt …av familjer  

I det här avsnittet talar vi om våra familjer, bilden av den perfekta familjen och vad en familj egentligen är.

Hjärtat är fullt …av ensamhet  

I detta avsnitt av vår pod pratar vi om ensamhet, om dubbelheten, om hur svårt vi tycker det är att erkänna att vår egen ensamhet samt mycket mer.

Hjärtat är fullt …av aktivism  

I vår andra pod pratar vi om aktivism, om vilka stereotyper som reproduceras när vi talar om aktivism och om huruvida det är viktigt att ha rätt motiv för sin aktivism. Foto-tack till Matilda Utbult!

Hjärtat är fullt …av vänskap  

I vår allra första pod pratar vi om vänskap, bland annat om varför vänskapsrelationer kan vara svåra och behovet av att definiera vänskaper.

0:00/0:00
Video player is in betaClose