Hockeystudion

Hockeystudion

Sweden

Tomas Ros och Christoffer Bodin bjuder tillsammans med Hans Abrahamsson och Johan Garpenlöv till diskussioner om de hetaste ämnena inom svensk och internationell hockey.

Episodes

#16/17 10 - Utbrottet  

Luleås tränare Petter Lasu Nilsson kokade över i en redan klassisk intervju med CMore - som hyllas av Emil Karlsson Lagnelius. Dessutom hotas Niklas Wikegård av reprisalier efter att ha kritiserat domarsystemet. Givetvis avhandlas även det som hänt på isen. Från SHL-slutspelet till Västerviks debacle i Allsvenska kvalserien.

#16/17 9 - Åttondelarna  

Nu är det klart vilka lag som spelar Play In. Tomas och Hans går igenom mötena grundligt. Dessutom Leksand tvingas möta Mora i ett slag om miljoner och prestige.

16/17 8 - Socialslutspelet  

Hockeystudion pratar hockey i sociala medier där bland annat gratisgifarna hamnat i centrum. Dessutom utser Ros och Abris sina drömkvartar.

#16/17 - 7 Pengarna  

Det nya tv-avtalet är klart. Det kommer regna pengar över SHL-klubbarna - men inte så mycket till Hockeyallsvenskan. Är Skellefteås grepp om SHL slut nu? Så länge har Djurgården tålamod med Robert Ohlsson.

#16/17 - 6 Fansen  

Tomas Ros och Hans Abrahamsson rankar bästa fansen, avslöjar vilka som vinner Le Mat till slut och ska Tre Kronor vara kvar över huvud taget.

#16/17 - 5 Robert Nilsson  

Robert om hur det är att växa upp i skuggan av en känd pappa. Varför han har gjort sina hockeyval och framtiden.

#16/17 - 4 Tomas Montén  

Hans Abrahamsson sitter ner med juniorkronornas förbundskapten och pratar hockey men även uppväxte och hur nära han varit döden.

#16/17 - 3 János Hári  

Leksands ungrare berättar om risken att få samma ögonsjukdom som sin mamma. Hur han väcker så mycket känslor även när han är i båset.

#16/17 -2 Almen Bibic  

Tomas Ros pratar med Almen Bibic om den tuffa uppväxten där familjen flytt från Jugoslavien och hamnat i Sverige - ett Sverige som inte alltid var välkomnande. Nu tacklas han mest av alla i hela SHL, trots att han knappt kunde hålla i en klubba när han började med ishockeyn

#16/17 -2 Staffan Kronwall  

Backen ger Tomas Ros en insyn i hockeylivet i KHL fullt med vidskeplighet, religion,bortaresor och pengar. Skräckupplevelsen när de fick sitt första barn och hur familjelivet fungerar nu. OBS - Lite dåligt ljud på frågorna men bra på Staffan.

#16/17 1 - Kenny Jönsson  

Tomas Ros sitter ner med förre hockeybacken med meriter från Elitserien, landslaget och NHL. En av de största backarna men också med en olycklig skadehistoria med hjärnskakningar. Ledare för Skånes tv-pucklag - när han blev sjukhusliggande och bombarderades med mail av upprörda föräldrar.

#WC 10 - Spelgeniet  

Nicklas Bäckström är killen med det otroliga spelsinnet - ett spelsinne han ser som en gåva. Han har slagit hole in one i golf redan som trettonåring. Här redogör han för tankarna när avstängningen inför finalen i OS kom.

#WC 9 - Det började med blod och tårar  

Tomas Ros sitter ner med Carl Hagelin som började med landbandy på gatan och oftast fick sin äldre bror på sig när det ropades "fight". Nu är han Stanley Cup vinnare och spelar med Ovetchkin och Crosby. Mycket tack vare sin skridskoåkning som han jobbat för att bygga upp.

#WC 8 - Den unge lagkaptenen  

Gabriel Landeskog om hur det är att alltid få förtroendet som lagkapten. Varför han valde att nobba Djurgården för juniorhockey i Kanada. Hur hans resa mot toppen har sett ut och hans aktiva arbete mot mobbning.

#WC 7 - Med flygande drömmar  

Victor Hedman slog igenom som ung i SHL. Fysiken har han alltid haft och stödet han fick av sina idoler lärde honom mycket - men det var inte den enda planen han hade. Pilotdrömmar tog lika mycket tid som pluggandet och tacksamheten till föräldrarna som alltid finns kvar.

WC 6 - No Kronwalled i World Cup  

Så tog sig Niklas Kronwall fram till att bli den stenhårt tacklande framgångsback han är idag - ett helt eget smeknamn för hans tacklingar är uppfunnet. Att karriären sätter sina spår på kroppen är självklart, han pratar själv om priset. Niklas Kronwall skulle varit med i World Cup och den här podden spelades in före skadan som stoppade honom.

#WC 5 - Världens bäste Karlsson  

Erik Karlsson är det som möter Ros och diskuterar allt från backspel till journalisters roll och frågeställningar inom hockeyn. Erik började som målvakt innan han klev ett steg upp i banan och blev den världsspelare han är idag.

#WC 4 - ”Goonborg” Smeknamnet som borde fastnat  

Sonen till en hockeyuppfinnare som tog diskussioner med tränare redan från dag ett. Rikard Grönborg har en väg till nya jobbet som är intressant och oväntad. Från böjning av visir i familjens källare, via USA och "Goonborg" till World Cup.

#WC 3 - När idrotten sitter i generna  

Det är en imponerande idrottsskara som finns i Oliver Ekman Larssons släktträd. Nu är han själv ett av exemplen som andra kan titta på. Den spelskicklige backen beskriver sin väg till toppen.

# WC 2 Från skottrampen till Nashville  

Filip Forsberg kritade nyligen på ett mångmiljonkontrakt med Nashville Predators men det började naturligtvis mer beskedligt än så. Följ med från skottrampen i Leksand till USA när Tomas Ros sitter ner med stjärnan inför World Cup.

0:00/0:00
Video player is in betaClose