Hockeytorsk

Hockeytorsk

Sweden

Hockeysnack varje vecka med Felix, Joel, Andreas, John och Elin. www.hockeytorsk.se

Episodes

S05 EP02 "Kärt återseende"  

Vi skyller på varandra och osynkroniserade kalandrar, men nu spelar det inte längre någon roll. För vi har fått till ett kärt återseende. Joel och John är tillbaka med hockeysnack.

S05 EP01 "Köttbullseffekten..?"  

SHL har precis tagit sitt första uppehåll för säsongen 16/17, i Stockholm har barnen höstlov och ett vinterbus väder har dragit in i Stockholm. Perfekta förutsättningar för att sparka igång femte säsongen av Hockeytorsk, och härja fritt mellan vad som hänt och inte hänt.

Hockeytorsk S04 Ep17 "Slutspelspodden 4"  

Frölunda har precis blivit klara med en övertygande sista match mot Luleå. Just i detta nu avgörs det sjunde och sista mötet mellan Skellefteå och Växjö. Det är alltså finaldags i SHL och i NHL drar det ihop sig (även om vi inte pratar NHL i detta avsnitt). Däremot gästas vi i studion av vår lyssnare Janne Pålsson, som har med sig en stor present. Det blir glädje yra och även Janne får med sig något. Välkomna till veckans härliga hockeysnack!

Hockeytorsk S04 Ep 16 "Slutspelspodden #3"  

Hockeysverige ritas om. Efter stor dramatik blev det klart att Leksand åter är i SHL, Modo gör sällskap tillsammans med Västervik och Södertälje i HockeyAllsvenskan. Det är fler nyheter om spelare som lämnar klubbar än vilka som är nya spelare inför nästa säsong. Vem går segrande ur semifinalerna för att göra upp om Le Matt pokalen, Växjö, Skellefteå, Luleå eller Roger Rönnbergs Frölunda? Joel & John sammanstrålar över en kopp kaffe i studion. Välkomna till vår värld.

Hockeytorsk S04 Ep15 "Slutspelspodden 2"  

Ännu en dramatisk hockeyvecka har passerat. Kvartsfinalerna har avgjorts i SM slutspelet. Hv71, Djurgården, Linköping och Färjestad har fått tacka för sig. Nu stundar semifinalerna Skellefteå vs Växjö och Frölunda vs Luleå. I kvalet har Karlskrona säkrat sin plats och Leksand har fortfarande chans att utmana Modo. Vi tar ett snack med Sam Hallam (head coach Växjö), får rapport från vår utsände i Karlskrona och surrar en hel del om J20 slutspelet.

Hockeytorsk S0 Ep14 "Slutspelspodden 1"  

Mitt i avgörande ögonblick i hockey-Sverige är vi tillbaka med första slutspels-podden. Södertälje fajtas med Asplöven i kampen om en plats i HockeyAllsvenskan. Örebro, Brynäs fick tacka för sig. AIK utmanar Karlskrona och i Modo satte Leksand på plats i första mötet lagen emellan. Regerande mästare utmanas av klubben, storstäderna Stockholm och Göteborg tampas... orkar HV71 resa sig efter tre raka förluster eller blir det knock-out efter fyra matcher mot gruvans gossar? Det är nu avgörande ögonblick sker. Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter och Instgram! Hockeytorsk - av fans för fans

Hockeytorsk S04 Ep13 "Från en radiohytt på Hovet!"  

Hockeytorsk är tillbaka denna vecka med en inspelning direkt från Hovet. När Djurgården gästades av Frölunda. En tajt match. Mycket spänning, där båda lagen bjöd på högt tempo, läckerheter och en del slarv. Fokus hamnade på att göra mål och mindre gruff. Under säsongens fyra möten har lagen vunnit två var och båda lagen har segrat på hemmais.

Hockeytorsk S04 Ep12 "Andy´s galna quiz"  

Här veckan hockeysnack med Joel, John och Andreas! Det har varit uppehåll i SHL och Tre Kronor har precis spelat mot Finland.

Hockeytorsk S04 EP11 "Hockeytorsk Allstars"  

Vi är tillbaka med Hockeytorsk Allstars! Som vanligt, härligt hockeysnack och veckans spaningar. Följ oss på Twitter, Instagram och Facebook. Mejla gärna, info@hockeytorsk.se

Hockeytorsk S04 Ep10 "Johan Sahlén"  

Han avslutar allt med att säga, "Jag skiter i allting annat än det jag fotar". Johan Sahlén har under flera år fotograferat både fotboll och hockey, och utöver sitt heltidsjobb lägger han ned 20-30 timmar i veckan på att fånga Djurgården Hockey på bild. På Hovet syns han i fotobåset, bredvid motståndarlaget, i sin röda hjälm. Han hör och ser saker vi andra inte gör. En eldsjäl som brinner för föreningslivet och jakten på de perfekta bilder, som vi andra får njuta av.

#29 Matt Anderson (Djurgården Hockey)  

Här är ett specialinslag, producerat till Djurgården Hockey och deras julkalender. Lucka 14 där vi möter transatlanten Matt Anderson #29 i Djurgården Hockey.

Hockeytorsk S04 Ep09 "Coachens betydelse"  

Hur viktig är coachen för ett lag egentligen? John gick och funderade på det efter Leksands torsk mot Oskarshamn med 1-6 när deras head coach var på semester. Hur tar vi reda på det? Jo, vi ringer så klart till till ett knippe tränare (Sam Hallam, Roger Melin, Fredrik Söderström och Stephan "Lillis" Lundh). Hur svarade tränarna? Lyssna!

Hockeytorsk S04 Ep08 "Hallå Roger!"  

Vi är tillbaka efter en tids tystnad. Joel har rest land och rike runt, kollar på ishockey och även varit på äventyr i Finland. John har grottat ned sig i videoanalysen. I avsnittet presenterar vi novemberlistan, en sammanställning av alla målen i SHL under november. Utser det snyggaste, största tabbarna och bara beundrar. Välkomna till vår värld. I Hockeytorsk möter vi människor i och runt hockeyvärlden, med nya avsnitt varje tisdag.

Hockeytorsk S04 Ep07 "Du och jag"  

Joel är tillbaka och är på ett sprudlande humör. Tillsammans med John har de massvis att ta igen vilket leder till ett intensivt hockeysnack. TV-pucken har avgjorts i Ångermanland och vi ringer vår BIK-Lisa som varit på plats för Svenska Ishockeyförbundets räkning. I episoden ringer vi även upp Anders, som gjort loggan till Hockeytorsk och plötsligt vidrör samtalet gamla spelare som Anders sett som liten i Gavlerinken. Frölundakämpen Anders Broström (en gång i tiden mest utvisad i SHL) nämns och Joel vaskar fram hans nummer. Och plötsligt är Anders Broström i luren.....

Hockeytorsk S04 Ep06 "En mini episod"  

Här är ett miniavsnitt från Hockeytorsk där vi möter två personer, domarbasen Peter Andersson och Modos headcoach Larry Hurras. Hur resonerar SHL när det gäller bestraffningar? Avstängningar eller böter? Vad är allvarligast? Inledningen på 15/16 har varit bjudit på en del känsloladdade beslut och frågan är hur säsongen kommer att fortsätta med böter och avstängningar. Vad tror du och vilka frågor får du? Mejla oss info@hockeytorsk.se

Hockeytorsk S04 Ep05 "Var är ringen?"  

Här är veckans avsnitt där vi möter Janne Karlsson, som lyckats ta både Växjö och Karlskrona högre upp i seriesystemet och nu ansvarar han för Växjös ungdomsverksamhet. Vi gör även en rätt häftig tillbaka blick på vad vi haft för oss under våra fyra säsonger. Joel och John har även på senaste roadtripen till Karlstad testat att göra live-streams mellan periodpauserna och nu har dem fått för sig att dra på stort... Många spelare passerar i ligorna och lagen. Några minns vi inte alls och några har gjort intryck som förblir. Välkomna till vår värld.

Hockeytorsk S04 Ep04 "Börjar bli trött på det här, grattis!"  

Ännu en härlig hockeyvecka, där både Joel och John har varit i Växjö, men på olika dagar. Joel på CHL och John på back to back mellan Växjö och Djurgården. Hockeytorsk-Elin dyker upp i programmet och har blivit grafik-Elin med hela hockey-sverige. I podden hör du inervju med Säcken, Thoresen och Högström. Dessutom får John en rundvandring med den som har koll på Vida Arena, Roger Johansson. Han tar oss runt och öppnar dörrar till stängda rum. Välkomna till vår värld!

Hockeytorsk S04 Ep03 "Han behöver träna mer"  

Här är veckans avsnitt! Med intensivt snack om SHL; Modo, Malmö, Djurgården, HV71, Rögle och mycket mer. Den här veckan är speciell för Djurgården och Växjö. Lagen möter varandra tre gånger och vi ställer oss frågan, Ska vi ringa Sam Hallam? Enligt myten får Växjö en segersvit med ett par matcher efter varje gång vi ringer till Sam. Hockeytorskeffekten... I Hockeytorsk möter Joel och John människor i och runt hockeyvärlden. Nya avsnitt varje tisdag morgon.

Hockeytorsk S04 Inför Ep03  

Hockeysnack med Joel och John. Hockeytorsk är en podcast där vi möter människor i och runt hockeyvärlden.

S04 Ep02 "En pod tre platser"  

Här är säsongens andra avsnitt. En episod där vi alla är på olika platser, Joel i sommarstugan och John i Gamla Stan. Dessutom klingar skånska uttal när Malmö-Filiph dyker upp i telefonen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose