Hundpodden

Hundpodden

Sweden

En podcast för alla som gillar hundar. Jag, Christina Hillroth, tänker intervjua och prata med hundproffs, vanliga hundägare och de som jobbar med hundar.

Episodes

Avsnitt 49. Smarta hundar och smarta regler  

Har du en av de smartaste hundraserna? Och vilka är de 12 smarta reglerna som alla hundägare bör följa? Lyssna på kanske det sista avsnittet innan sommaren.

Avsnitt 48. Hundsim Sverige runt  

Här kan du ta din hund för en simtur, olika platser runt om i Sverige tipsar Hundpodden om. Simning är väldigt bra och stärkande för hunden, även som rehabilitering. Du kanske vill starta ett hundsimställe?

Avsnitt 47. Min hund är pinsam  

Har din hund gjort något pinsamt någon gång? Inte? Men du kanske gillar pinsamma historier? Då måste du lyssna på berättelserna i detta avsnitt!

Avsnitt 46. Hundslagsmål  

Hundar som slåss - hur avbryter man och hur förhindrar man ett hundslagsmål? Vad händer om någon hund blir skadad? Även berättelser från hundägare om hur de har gjort för att avbryta hundar som bitit sig fast i varandra.

Avsnitt 45. Hundar som gör utfall  

Gör din hund utfall mot andra hundar eller männskor? Eller känner du någon som har detta problem? I detta avsnitt får vi värdefulla tips om hur du kan få din hund trygg så den slipper göra utfall.

Avsnitt 44. Ditt kroppspråk + Valptips  

Kan man styra sin hund med sitt kroppspråk? Javisst, och det är mycket viktigt att du använder det för att hunden ska förstå dig. Dessutom: lite valptips till dig som har fått en liten en.

Avsnitt 43. De tar hand om hundratals hundar  

Kan man ta hand om flera hundra hundar själv? Finns det människor som ägnar hela sina liv åt att hjälpa hemlösa hundar? Ja, och i detta avsnitt får ni höra om två av dem.

Avsnitt 42. När hunden dör  

När hunden dör är det en familjemedlem som försvinner. Sorgen är djup och ibland har omgivningen svårt att förstå detta. Hur går det till när man får sin hund avlivad hos veterinären, eller när den dör hemma?

Avsnitt 41. Prata med hundar  

Kan man kommunicera med djur och hur gör man? Kan man lära sig eller måste man ha det i sig på något sätt sen födseln? Dessutom en märklig händelse jag var med om på väg till tåget.

Avsnitt 40. Min hund drar i kopplet  

Har du en hund, eller valp, som drar i kopplet när ni är ute på promenad? I detta avsnitt får du tips om hur du löser detta problem och hur du ska göra för att detta problem inte ska uppstå för dig som är, eller snart ska bli, valpägare.

Avsnitt 39. Kändishundar + hemska puppy mills  

Lyssna på tips från bl.a. Hasse Aro och Carolina af Ugglas. Och vad är det viktigaste för artisten Yohio och hans hund? Varför ska man aldrig köpa hund i en djuraffär i USA, och vad är det för speciellt med hunden Toast?

Avsnitt 38. Ta hand om gammal hund  

Ska man dra ner på tempot med en gammal hund? Kanske bara vila och äta godsaker på gamla dagar? Nej, riktigt så illa är det inte. Har du tänkt på att ta över en gammal hund istället för att köpa en valp?

Avsnitt 37. Så här gör min hund  

Har du en hund som gillar hallon, hårsnoddar eller beter sig som en clown? Stökar om i hela huset, gömmer gästernas skor eller markerar när du håller på att bli förkyld?

Avsnitt 36. Hundar räddade från slakt  

Några berättelser om hur hundar räddas från att bli restaurangmat, och en dagboksberättelse från en tjej som är med om en räddningsaktion.

Avsnitt 35: 9 roliga aktiviteter för din hund  

Tips om roliga saker du kan göra tillsammans med din hund, mer långsiktiga tips än enkla lekar. Sånt som blir en vardagsaktivitet. God fortsättning på 2015 till er alla!

Avsnitt 34. Min hund är försvunnen  

Skydda din hund! Det är lätt hänt att en hund springer iväg, eller blir stulen. Men vad gör man då? På vilka sätt kan man få tillbaka sin bästa vän?

Avsnitt 33. Grisöron  

Finns det salmonella i grisöron? Kan hundar bli sjuka av grisöron, och hur gör man egna?

Avsnitt 32. Missuppfattningar + Gatuhunden Arthur  

Vi reder ut situationer där människa och hund missförstår varandra. Dessutom; solskenshistorien om gatuhunden Arthur som fick följa med hem till Sverige.

Avsnitt 31. 36 fakta om hund  

Vilken var världens högsta hund? Och vem ägde den ilskan hunden Pete? Dessa och flera andra hundfakta får du höra om i detta avsnitt!

Avsnitt 30. Hur tänker en hund?  

Läser hundägare in mänskliga avsikter och förnimmelser i hundens beteende? Och förstår en hund när den gjort fel? Hör om vad olika forskare kommit fram till när det gäller hur hundar tänker.

0:00/0:00
Video player is in betaClose