Husmorsskolan - sänds inte längre

Husmorsskolan - sänds inte längre

Sweden

Clara Lidström, Underbara Clara, sprider kunskap och tar ett nytt grepp om husmodern. Ansvarig utgivare: Karin Grönberg

Episodes

Finfest för ögat  

Finfest för ögat Nytt år firas med visuell fest i Husmorsskolan hos Clara där vi ordnar allt från välkomstdrink till desserbomb. Programledare:Erica Dahlgren Husmorsskolan hos Clara, nyårsafton 10.35 i P1

Sliten ull värmer på nytt sätt  

Sliten ull värmer på nya sätt Vad värmer mest - ull i skorna eller ett välstoppat halmbolster? Husmorsskolan använder båda naturmaterialen för att få värme i vinterkylan. Husmorsskolan hos Clara Juldagen 25 december 14.30 i P1

Äpplen sätter färg på julen  

Äpplen sätter färg på julen Kanelkryddat äppelmos och skivtunna snacks i säsongspremiären av Husmorsskolan. Husmorsskolan hos Clara måndag 17 december 10.35 i P1. Programledare: Erica Dahlgren

Husmorsskolan 20111226 Gott slut med salt och silver  

Gott slut med salt och silver Efter julens guld och sötma är det nu finaste matsilvret och salt kolasmaksom gäller i Husmorsskolan. Programledare Erica Dahlgren

Husmorsskolan 20111212 Saffransbullar som skådebröd  

Saffransbullar som skådebröd Lussekatten kan vara mer än en god bulle och pepparkakshuset ett riktigt skrytbygge! I Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara tittar vi närmre på julens skådebröd Programledare:Erica Dahlgren. Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara 12 december 10.35 i P1.

Husmorsskolan 20111205 Grönska och naturligt ljus  

Mysbelysning, stearinljus och röda elslingor på balkongen. I Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara tar vi in adventsgranenen och kollar hur vi egentligen mår av julbelysning och andra dämpade lampor i mörka december.

Husmorsskolan 20111128 Vintervitt med is och sockersnö  

Mörker motas bäst med en vit krispig vinter inomhus. I säsongspremiären av Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara fryser hon islyktor och bjuder på fullvuxna pepparkakor och frostad frukt till sval glögg. Programledare Erica Dahlgren. Måndag 28 november 10.35 i P1.

Husmorsskolan 20110314 Vår på Fönsterbrädan  

Vår på fönsterbrädan.Bort med tunga skor och gammal vintermat. In med vårlökar och solrosskott! I Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara åker sparade lunchlådor ur frysen och vi hälsar våren med grönt på fönsterbrädan. Vårfint i Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara i P1.Producent Erica Dahlgren.

Husmorsskolan 20110307 Fram med farmors finaste spetsar  

Virkat är för vackert för att ligga i en låda på vinden. Det tycker Underbara Clara som använder virkade dukar på nya sätt och syr om kläder istället för att köpa nya.

Husmorsskolan 20110228 Naturliga former i inredningen  

Trägolv, marmor, fotoväggar med skog och hav. Väljer människor naturens design bara för att den ser snygg ut? Eller gör naturens mönster något mer med oss? I Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara får träd och grönt plats i inredningen.

Husmorsskolan 20110221 Finst för vinterfrusna fåglar  

Fint för vinterfrusna fålgar I kalla februari är det bra att bjuda småfåglar på ett uppdukat fågelbord. Underbara Clara fixar en enkel fröautomat av en pet-flaska och bakar fågelmatskaka av kokosfett och solrosfrön. Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara måndag 21 februari 10.35 i P1. Producent Erica Dahlgren.

Husmorsskolan hemma hos underbara Clara 20110214 Kärleksgåvor  

Kärleksgåvor. När många redan har för mycket - vad är då en bra present? I Husmorsskolan hemma hos underbara Clara hittar vi kärleksgåvorna som kommer till användning och får veta varför vi egentligen ger varandra presenter.

Husmorsskolan 20110207 Grönt gör rent  

Tvättmedel, fönsterputs, superbortagning o propplösare. Rengöringsmedlen i ett vanligt hushåll är många. Hur påverkas vi av kemikalierna i dom? I Husmorsskolan hemma hos Underbara Clara hittar vi grönare lösningar på fläckar på smuts. Producent Erica Dahlgren.

Husmorsskolan 20110131 Om huskurer av mat i skafferiet  

Honung, yogurt, olja och salt. Maten i skafferiet räcker långt för att ordna uppiggande huskurer för vintertrötta kroppar. Clara kurerar håret och huden med honung och yogurt, livsmedel som använts länge och flitigt inom folkmedicin världen över.Producent Erica Dahlgren.

Husmorsskolan 2011-01-24 Om mönster som berättar historia  

Husmorsskolan hemma hos underbara Clara. Premiärprogrammet om mönster som berättar historia. I Husmorsskolan hittar vi tidningar som håller för att tapetsera med, som svenskar gjorde vid förra sekelskiftet. En sliten barnmöbel kläs i serierutor och en storblommig vinyltapet får nytt liv som färgstark vimpel att hänga i fönstret. Producent Erica Dahlgren.

0:00/0:00
Video player is in betaClose