Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA

Denmark

Tag med på en reportagerejse gennem bjergområdet Appalachia i det østlige USA, hvor Trump feberen er størst og forstå, hvorfor han er så populær hos hvide amerikanere. Fra den døende kulmineby Madison i West Virginia, over den fattige by Beattyville i Kentucky, hvor en narkoepidemien raser, til Alabama i syd, der er kendt som den mest immigrant-fjendtlige stat i landet. Vi møder stolte kulminearbejdere, bevæbnede rednecks, præster der er vrede på Gud, unge der drømmer sig væk med rollespil og methamfetamin, og enlige mødre, der overlever på nødhjælp. Tilrettæggelse: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Episodes

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 9:9 2016-09-29  

Trumps latinopræst. Vi møder den kulørte præst Carlos Gomez, der hjælper sine illegale menighedsmedlemmer i Alabama med huskøb og skatterådgivning, men samtidig støtter Donald Trump. Kirkerne er de illegale immigranters helle og mødested og i dette program får vi historier om flugt, savn og håb fra Carlos' kirke. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 8:9 2016-09-28  

Tordenvejr på tomatfarmen. På en tomatfarm i Alabama er de eneste arbejdere, der kan klare mosten, de illegale fra latinamerika. Alabama var ellers kendt som anti-immigration stat nummer et i USA, da de længe før Trumps løfter om at deportere illegale og bygge en mur på grænsen til Mexico, indførte de den skrappeste lov mod illegale immigranter nogensinde i USA. Den fejlede, for USAs økonomi er afhængig af de illegale arbejdere. Men på tomatfarmen frygter både ejeren og plukkerne hvad Trump kan finde på. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 7:9 2016-09-27  

De illegale. I Alabama i den sydligste del af Appalachia bor tusindvis af illegale immigranter. Det er dem, Donald Trump vil udvise og lukke ude med en mur. De knokler i tomatplantager, på byggepladser og på kyllingefarme langt fra deres familier, mens de hvide arbejdere ser deres industrijobs forsvinde. Vi besøger en trailerpark for illegale immigranter udenfor Montevallo i Alabama. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 6:9 2016-09-22  

Nødhjælp. Et ekstra tungt tæppe har altid ligget hen over de grønne bjerge i Appalachia: fattigdom. Beattyville i Kentucky er den fattigste hvide by i USA, og her lever folk i gennemsnit otte år kortere end i resten af landet. Vi besøger byens food banks og sociale boligbyggeri for at fortælle om, hvordan fattigdom ser ud i Appalachia i dag. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 5:9 2016-09-21  

En ødelagt by. Den lille by Beattyville i Kentucky er næsten gået i stykker af narkomisbrug. En epidemi af stoffer bølger ind over hele USA i disse år, og i dette program går vi tættere på, hvordan epidemien ser ud i Beattyville. I hele landet er dødelige overdoser er firedoblet på 15 år, og det flyder med billig heroin, hjemmelavet methamfetamin og stærk receptpligtig medicin i fattige områder som Appalachia. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 4:9 2016-09-20  

Dobbeltmord. Vi er kommet til Beattyville, Kentucky, en flække i Appalachiabjergene og omtrent så langt fra den amerikanske drøm, som man kan komme. Der er en underlig stemning i byen, og det viser sig at være fordi, der netop er begået et bestialsk narkorelateret dobbeltmord. Beattyville er den fattigste hvide by i USA, et sted hvor food stamps er en nødvendighed for at overleve for mange, og hvor en narkoepidemi raserer. Et sted, som resten af USA helst vil glemme eksisterer. Tilrettelæggere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 3:9 2016-09-15  

Truckerskolen. Hvilken fremtid har et kriseramt kulminesamfund og dets fyrede minearbejdere, når det, man altid har taget for givet forsvinder? En af de eneste muligheder er at sætte sig ind i en stor lastbil og køre langt væk fra området. Vi skal med til omskoling af minearbejdere på truckerskolen, og vi hænger ud med en flok unge en aften i Chapmanville, som viser deres potente pick up trucks frem. Reportere: Anne Pilegaard Petersen og Mikkel Rønnau.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 2:9 2016-09-14  

Spor efter kul på krop, sjæl og natur. Vi er i coal country i West Virginia. Minerne er lukket på stribe, og folk står tilbage med arbejdsløshed, sorte lunger og et landskab med bortsprængte bjergtoppe. I dette program skal du med ud til minerne, til en absurd kirkegård på en bakketop med et ryddet bjerg omkring, og til Big John, en 20 etagers høj gravemaskine, og se hvilke spor kulindustrien har efterladt på krop, sjæl og natur. Reportere: Mikkel Rønnau og Anne Pilegaard Petersen.

Hvid, vred og på røven - Baglandet i USA 1:9 2016-09-13  

Fra mineby til spøgelsesby. Baglandet er rejst til Appalachia i det østlige USA for at opsøge de steder, hvor hvor Trump feberen er størst. Første stop er Boone County i West Virginia, der ligger i hjertet af Appalachias kulmineområde. Her har det hårde, beskidte arbejde med maskiner, hjelm og pandelampe fået de små byer til at køre rundt og givet indbyggerne en følelse stolthed i årevis. Men ikke længere. Grøn miljøpolitik og billig naturgas har lukket kulminer på stribe og sendt tusindvis af minearbejdere ud i arbejdsløshed. Nu breder håbløsheden sig og vreden mod Obama, Hillary og Washington ulmer. Reportere: Mikkel Rønnau og Anne Pilegaard Petersen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose