Hypokonder

Hypokonder

Denmark

Hvor går grænsen mellem sygdomsangst, hysteri og sund bekymring? Vi selvdiagnosticerer mere end nogensinde før, og sociale medier udbreder skrækhistorier med epidemisk effektivitet. Hypokonder er programmet, der løfter blikket fra internettets søgemaskiner og tager bekymringerne alvorligt. Med assistance fra læger og input fra lyttere obducerer vi danskernes helbredsbekymringer. Vært: Maja Hald.

Episodes

Hypokonder: Hænger stress og personlighed sammen? 2017-09-08  

"Jeg havde aldrig nogensinde set mig selv, som typen der ville gå ned med stress", fortæller skuespiller Janus Nabil Bakrawi i "Hypokonder". Men hvilken type går ned med stress? Det undersøger "Hypokonder" på P1, der også kigger nærmere på nye gentest, der hævder at kunne fortælle dig, om du har stress i dit dna. Værter: Peter Hjertholm og Maja Hald. Tilrettelægger: Hisar Sindi.

Hypokonder: Når træthed gør os syge 2017-09-01  

Anders Haahr Rasmussen har været kronisk træt hver dag i to år. Det har gjort det umuligt for ham at leve det liv, han gerne vil. Og han er ikke alene. Hver fjerde dansker vil på et tidspunkt opleve betydelig træthed i længere perioder. Træthed er i nogle tilfælde en umulig gåde for forskerne. I andre tilfælde kan det nemt kureres -endda uden medicin. Værter: Peter Hjertholm og Maja Hald. Tilrettelægger: Emilie Aagaard.

Hypokonder: Trods kræftbekymringer dyrker danskerne det solbrune skønhedsideal 2017-08-25  

Selvom vi i høj grad bekymrer os for kræft, så hylder vi solen. Det til trods for, at næsten alle tilfælde af modermærkekræft kan undgås, hvis vi forstår solens stråler, mener hudlæge Henrik Sølvsten. Du kan i "Hypokonder" også høre Claus Lanners historie om at leve med modermærkekræft, når vi stiller skarpt på de små, mørke modermærker. Værter: Peter Hjertholm og Maja Hald. Tilrettelægger: Carsten Nielsen.

Hypokonder: Internet-kloge patienter udfordrer lægerne på viden 2017-08-18  

En hurtig søgning på nettet, og du har langt mere information om dit udslæt, hoste eller svimmelhed, end du kan trække ud af en læge-konsultation. Engang var lægerne samfundets stærkeste autoriteter. Nu kan du med internettet udfordre din læges viden. Med videnskaben i hånden undersøger læge Peter Hjertholm og journalist Maja Hald lægens autoritet ud fra det faktum, at langt over hver tredje dansker googler, før de går til læge. Værter: Maja Hald og Peter Hjertholm. Tilrettelægger: Maja Hald.

Hypokonder: Der er en hypokonder gemt i os alle 2017-08-11  

Der er en lille hypokonder gemt i os alle. Men hos nogen er den lidt større. Håndsprit er Lasse Lavrsens bedste ven - buffeter er derimod noget, han går langt udenom. Mød Lasse, der er udiagnosticeret hypkonder, men som er godt og grundig bekymret for sit eget helbred. Og han er ikke alene: Hver femte dansker er meget bekymret for eget helbred. Vært og tilrettelægger Maja Hald.

0:00/0:00
Video player is in betaClose