Hypoteket

Hypoteket

Sweden

Ett ekonomiprogram om risker och börsen, kriminalitet och avkastning, rikedom och jobb. Vi tar ekonomi på allvar och synar siffrorna som styr våra liv. Ett program om riktig ekonomi, för riktiga människor. Har du råd att sluta lyssna? Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Episodes

Brottslingen som fick modellkontrakt – så mycket tjänar du på att vara vacker  

Ett program om skönhetens ekonomi. Det är inte olagligt att diskriminera på grund av utseende. Vad innebär det för oss, rent ekonomiskt? Emanuel och Tiffany har svaren i säsongens sista Hypoteket. Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Om bostadsbubblan spricker och andra lyssnarfrågor  

Var går gränsen för gränsen för en för hög skuld? Vad händer om bostadsbubblan spricker? Vår egen ekonomiexpert Emanuel Sidea svarar på dina frågor om ekonomi. Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Bankernas skräck - om framtidens ekonomi  

Är vi på väg mot en ny sorts ekonomi? Digitalisering och globalisering förändrar spelplanen för alla. Men hur stor skillnad är det egentligen på kapitalism och delningsekonomi? Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg

Hypoteket 0

En dag ska vi alla dö - fattiga  

Hypoteket lever La Dolce Vita! Hur mycket ska man oroa sig för pensionen när man är 25 år ung? Tiffany och Emanuel har besökt Pensionsmyndigheten för att ställa frågor. Svaren får Tiffany att häpna… RÄTTELSE: I programmet anger Pensionsmyndighets-Per en felaktig siffra. Den genomsnittliga pensionen som delas ut är 16.200 kr och inget annat.Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Pojken med pengasjuka  

16-årige Ethan Couch kör ihjäl fyra människor i Texas, USA. Hans advokat kallar en psykolog till rättegången. Psykologens utlåtande om Ethans tillstånd ska ge eko världen över… Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Nya tidens olja - därför är internet "gratis"  

De stora företagen på internet erbjuder avancerade tjänster utan kostnad. Varför? Vem betalar? Och varför ska du bry dig? Följ med på en resa bland kakor, ångest och digitalt DNA. Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Medverkande: Linus Larsson, journalist (DN) och Arash Gilan, internetmarknadsförare (Viva media). Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Bli en bra bedragare  

En 10-stegskurs i bedrägeri - helt gratis! Emanuel utsattes för ett bedrägeri i sin ungdom och nu ska vi lära oss av hans misstag. Plus: tips på vardagsbedrägeri och Mannen som sålde Eiffeltornet. Medverkande: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg.

Hypoteket 0

Att ge eller inte ge - dricks  

Dricks handlar om mycket mer än bara service… Hur mycket ska man dricksa? Varför ger vi dricks i Sverige, trots att vi inte behöver? Hör dricksforskaren, bartendern och krögarens svar i Hypoteket. Programledare: Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Producent: Jesper Cederstrand. Ljudläggare: Elin Rosenberg

Hypoteket 0

Slit och sälj  

Emanuel och Tiffany pratar om alla pengar som vi inte vet att vi har och alla grejer som vi faktiskt har. Och om motrörelser mot konsumismen.

Emanuel och Tiffany pratar om alla pengar som vi inte vet att vi har och alla grejer som vi faktiskt har. Och om motrörelser mot konsumismen.

Hypoteket 0

Hederskultur och näringslivet  

Med kläder kan vi välja att berättar en historia eller skicka en viss signal om vilka vi är. Idag pratar Emanuel och Tiffany om just det och om oskrivna regler, ansvar och segling. Med kläder kan vi välja att berättar en historia eller skicka en viss signal om vilka vi är. Idag pratar Emanule och Tiffany om just det och om oskrivna regler, ansvar och segling.

Hypoteket 0

Zlatan och lotteriet  

Ett avsnitt om karriärval, månadslön, säkra pengar och drömmen om att lyckas som Zlatan.

Hypoteket 0

Arbetslöshet och miljardärer  

Vad är vi förutom det vi gör? Jobbar vi bara för att få pengar? Och hur skulle du göra om du hade en massa pengar?

Hypoteket 0

Kvinna och handelsvara  

Emanuel Sidea och Tiffany Kronlöf pratar om kvinnor och marknaden.

Om hur kvinnor är handelsvaror på ett sätt som män inte är.

Hypoteket 0

Död och livförsäkringar  

Emanuel och Tiffany pratar om pengarna och livet. Idag väldigt bokstavligt så.

Hypoteket fokuserar nämligen på allvarliga grejer som döden, pengar och vad livet är värt – egentligen…

Hypoteket 0

Traders och Buffett  

I avnsitt fyra pratar Emanuel och Tiffany om aktier, fonder och börsen.

Hur vet jag vilka aktier som är bäst? Hur vet jag om en aktie värderas rätt?

Vad ÄR en aktie ens?

Hypoteket 0

Droger och fördelningspolitik  

Kostar droger rätt pris? Vad finns det för ekonomi runt droger? Vem får pengarna? 

Hur i ... går det till att börja handla med aktier?

Och var bor en gangster egentligen?

Många frågor snurrar i detta tredje avsnitt av Hypoteket med Emanuel Sidea och Tiffany Kronlöf.

Hypoteket 0

Banker och vänskap  

Vem bestämmer över dina lånade pengar? Vad vill banken? Och när är det ok att låna? Emanuel och Tiffany pratar om lån och vad du behöver veta om dem som ger dem.

Hypoteket 0

Rån och marshmallows  

Vi vet bättre. Men gör ändå det vi gör.

I avsnitt ett pratar Emanuel och Tiffany om att kontrollera sina impulser, om det är värt med ett rån och om logiska beslut.

Hypoteket 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose