I säng med Tobias & Gabriel

I säng med Tobias & Gabriel

Sweden

Tobias och Gabriel är bevis på att motgång kan vändas till framgång. En Melodifestivalvinnare och en vinnare av Let's dance. Två "vanliga" gaykillar som lever sina drömmar genom sång och dans. En inspirationspodd om vänskap, familj, vardagsliv, arbete och fest. Välkommen att krypa ner mellan lakanen och bli vår vän!

Episodes

47. Feminist - Javisst!  

I veckans pod blir Gabriel rejält uppläxad av en lyssnare. Vi försöker reda ut om Zlatans skada även kommer påverka Tobias framtid.  
Gabriel har hamnat i bråk med en Spanjor. Vi listar saker som vore bättre om vi vore kvinnor och dessutom har vi ett helt nytt moment i podden. Trevlig lyssning.

46. Gay or just hot  

I veckans pod härleder vi ordet "bög" från Bulgarien till Sverige via August Strindberg. Vi frågar oss hur man egentligen räknade i biblisk tid.
Gabriel förfasas över att man fortfarande har mage att skicka runt kedjebrev och till sist är vi väldigt oense om sannheten i bibeln.

45. Worst song ever  

Veckans pod spelades in precis innan allt det hemska hände i fredags. Så här är stämningen fortfarande på topp och programmet är kantat av skratt och samma uppsluppna stämning som vanligt.
Vi diskuterar hur ärlig och öppen en middagsbjudning kan bli man lämnat sin bättre hälft hemma. Vi mutar tvååringar med glass för att gå på pottan. Vi är djupt oeniga om vilken låt som egentligen är den värsta genom tiderna och Gabriel har denna veckan hittat ännu en OS-gren han skall försöka sig på att kvala i.
Till sist ger vi oss också in i debatten om samerna och gruvorna.

god lyssning

44. Skarsgårds stora hemlighet  

I veckans pod diskuterar vi Alexander Skarsgårds stora talang.
Gabriel refererar sin pung till stockholms blodbad.
Vi inser att människan bara är en gurka med ångest.
Tobias berättar om sitt första besök på gayklubb och Gabriel slipper misshandelsanklagelser på sin pojkvän. God lyssning!

43. Så mycket bättre  

Är Gabriel kanske bäst som präst och har Tobias snubblat på chansen till ett nobelpris litteratur?  Om du är snäll, hjälper Tobias dig med Excel och Gabriel hittar sin pojkvän i duschen.  Du har chans att vinna två biljetter till premiären av "Dansa samba med mig" och  till sist får du även veta vad vi sysslat med om vi inte varit i "showbizzzz" 

42. Vem är en superstjärna?  

I veckans podd ställer vi många frågor. Vi frågar oss om inte Gabriel är för smart för denna podd? Är Norrköpingsbor minde begåvade? Vad karaktäriserar en "superstjärna"? Hur lik är Tony Irving Tobias egentligen? Och till sist har vi en väldigt, väldigt udda lista. Är ni med?

41. Melodifestivalen  

Vilken TV-helg med både Let's dancepremiär och Mellofinal. Vi avslöjar heta kändis-sms och pratar med döda. Tobias har smugglat vätskor och Gabriel är utnämnd Schlagermorfar. Och varför älskar Lasse Berghagen bögar? Högt och lågt och mycket mer i veckans pod. 

40. Vad hände?  

Vi är i chock över veckan som gott! Först säger man fel "Bästa Film" under Oscarsgalan och så åker storfavoriten Loreen ur Melodifestivalen. Vad hände?  Gabriel har äntligen förstått varför han valde franska i skolan och Tobias har snyltat sig in på Grammisgalan där det skedde mirakel. Och mycket mycket mer händer i veckans podd.

39. Ragga på oss  

Varför skulle Gabriels körmedlemmar slicka varandra i armhålorna? Och levde Kuba upp till Tobias skyhöga förväntningar?  Frågorna är många i veckans pod.  Dessutom har vi hunnit med en hotellmingel där vi letade efter underliga röster i väggarna och vi listar fem raggningsrepliker som får oss att kräkas. Ni lyssnar väl? 

38. Livet är en schlager  

I veckans avsnitt hurrar vi för Tobias som blivit utnämnd till Årets Talare. Vi ifrågasätter Amerikas enorma fixering av sina gamla militärer. Vi ställer oss frågan om vi skulle riskera livet för Medelpad? Och så listar vi världens bästa Schlagerlåtar som aldrig vann.

37. Luremus och Rusebrus  

Melodifestivalen är i full gång och vi avger våra poäng. Tobias har blivit korad till Shaman av självaste Alexander Bard. Vi lär oss att glass i bakfickan är förbjudet i vissa delstater i USA och så listar vi våra 5 norska favoritord. 

36. Flipp eller flopp  

Vi pratar Skam och recenserar nya hitlåtar. Löser kärleksproblem åt en av våra lyssnare och listar 5 filmer som har förvandlat våra liv. 

35. Gaywatch  

I veckans pod recenserar vi Trumps första vecka vid makten. Vi hjälper en kär lyssnare att välja rätt yrkesbana och Tobias får en egen sång skriven till sig. Dessutom listar 5 appar vi inte kan leva utan. Trevlig lyssning

34. Två män och en baby  

I veckans pod undrar vi om verkligen får ha det så bra som vi har det? Men ändå präglas podden av rädsla! Tobias får reda på fruktansvärda saker från Gabriels förflutna och vi ger oss modiga ut i vildmarken. Den stora frågan är: får Gabriel se någon vild känguru i Australien? På bion lär vi oss hur vi inte skall vara som svärsöner och ni lyssnare ger oss superbra relationstips :) Nu kör vi!     

33. Våt och vild  

I veckan har vi testat världens snabbaste vattenrutschbana. Vi sätter betyg på filmen La La Land. Diskuterar utanförskap på middagar och listar våra 5 drömresmål. Dessutom outar Tobias en god väns pinsamma sexupplevelse. 

30. Tack och förlåt  

I veckans pod håller det på att ske en olycka mitt i inspelningen, precis när Gabriel berättar vad han tycker varit den bästa upplevelsen under 2016. Dessutom berättar Tobias hur han inte haft det så skitkul i luften och Gabriel fasas över orättvisorna inom svenska lönesystemet. Till sist ger vi hela 5 nyårslöften var.  God lyssning ! 

29. Nu är det jul igen!  

I veckans podd fascineras vi över olika jultraditioner. Tobias upptäcker New York o Gabriel har träffat flyktingar som startat en kör för att lära sig svenska. Vi listar dessutom tidernas bästa jullåtar.  

28. Lucia för alla  

Gabriel har varit på studiebesök på Ullared och Tobias instagraminlägg har fått starka reaktioner. Vi listar i-landsproblem som irriterar och avslöjar vinnaren i veckans tävling.

0:00/0:00
Video player is in betaClose