Identitet

Identitet

Sweden

Identitet är en populärkulturpodcast där grafiska formgivaren Anders Örtengren tillsammans med gäster rotar i det märkliga och komplexa begreppet identitet. Vi blandar visuella och kommersiella identiteter med högst privata och personliga sådana. Vi pratar om kommunikation och relationer, teori och praktik, personer och prylar, högt och lågt. Tvärvetenskapligt, kvasivetenskapligt – eller fullständigt ovetenskapligt.

Episodes

#3: Från bokkontrakt till samhällskontrakt  

I det plockiga tredje avsnittet pratar vi med journalisten ochdebuterande författaren Jonas Terning om surfing som identitet och subkultur. Vi pratar om posörer, blonderad page, om hur det är att skriva en bok, och lite om den gamla vikingen Leif Eriksson. Bland annat!

Identitet 0

#2: Från rikssvenska till republikan  

I det matiga andra avsnittet har vi träffat svensk-amerikanske bildjournalisten Linda Thompson och pratat om Sverige och USA, om att köra mot rött, normer kring föräldraskap, religion, politik och tv-spel.

Identitet 0

#1: Från pelare till podcast  

Långfredagen är räddad! Vi kör igång podcasten Identitet med premiäravsnittet Från pelare till podcast. Där pratar vi om västafrikanska trubadurer, fiskarbyxor, typsnittet Trajan, spegelneuroner, Kristoffer Triumf och att köpa bil. Bland annat. Välkommen till podcasten Identitet!

Identitet 0

#1: Från pelare till podcast  

Långfredagen är räddad! Vi kör igång podcasten Identitet med premiäravsnittet Från pelare till podcast. Där pratar vi om västafrikanska trubadurer, fiskarbyxor, typsnittet Trajan, spegelneuroner, Kristoffer Triumf och att köpa bil. Bland annat. Välkommen till podcasten Identitet!

Identitet 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose