Illeborg og de skøre briter

Illeborg og de skøre briter

Denmark

Briterne skal den 23 juni stemme om de vil blive i EU i det, der kaldes den vigtigste folkeafstemning i Europa i mange år. Bølgerne går højt i debatten, og det fyger med løfter og beskyldninger fra både tilhængere og modstandere af forsat EU-medlemskab. Nu tager Jakob Illeborg, der i en årrække har været DRs korrespondent i London, dig med helt tæt på briterne, deres selvforståelse og syn på os fra kontinentet. Illeborg stiller spørgsmålet: Hvor europæiske er briterne egentlig? I seks udsendelser undersøger han vidt forskellige aspekter af Storbritannien anno 2016. Fra det meget udskældte britiske køkken til klassesamfundet, de fremmede og spil med besynderlige regler. han taler med høj og lav i by og land Tilrettelæggelse: Jakob Illeborg

Episodes

Illeborg og de skøre briter 6:6 2016-06-23  

De skøre skotter og unionen. Omkring halvdelen af englænderne vil ud af EU, men i Skotland er de langt mere positivt stemt i forhold til unionen. Til gengæld har de voldsomme reservationer over den britiske Union. Jakob Illeborg besøger Perth ved foden af det skotske højland, og taler med en dansk tømmerhandler, en skotsk vinbonde og en politiker, der ikke har meget til overs for englænderne. Tilrerettelæggelse: Jakob Illeborg.

Illeborg og de skøre briter 5:6 2016-06-16  

- klasse, dannelse og uddannelse. Der er skrevet store bøger og lavet mange film om det britiske klassesamfund. Men i hvor høj grad er det intakt i dag? Jakob Illeborg tager lytterne med til hjertet af den fineste uddannelses-institution, Oxford University. Han besøger også en klub for private medlemmer i London og taler klasse og humor med en britisk komiker. Altsammen i forsøget på at forstå, hvem de egentlig er inderst inde, de skøre briter. Medvirkende: Morten Kringelbach, hjerneforsker. Angus Stevner, PHD-studerende. Vivienne Mckey, skuespiller. Michael Dobbs, politiker. Søren Jessen, restauratør. Tilrettelagt af Jakob Illeborg.

Illeborg og de skøre briter 4:6 2016-06-09  

I serien "Illeborg og de skøre briter" kigger Jakob Illeborg i dag på de fremmede i det britiske samfund. Efter opløsningen af det britiske imperium slog mange fra de gamle kolonier sig ned i britiske byer, og de har sat deres præg på hverdagen. De fremmede fylder også meget i debatten før afstemningen den 23. juni, om briterne skal blive i EU. Tilrettelagt af Jakob Illeborg. (Sendes også lørdag 5.30 og søndag 21.30).

Illeborg og de skøre briter 3:6 2016-06-02  

Britisk kultur har gået sin sejrsgang over hele verden. Fra Shakespeare til The Beatles og James Bond, har briterne i generationer været toneangivende når det gælder både fin- og populærkultur. Men hvor Europæisk er deres kultur - hvor meget kigger de mod resten af EU for inspiration. Jakob Illeborg går helt tæt på de skøre briter. Medvirkende: Liz Jensen, forfatter, Jake Gavin, filminstruktør, Flora Montgomery, skuespiller, Kristoffer Sonne, musiker og Michael Dobbs, forfatter. Tilrettelagt af Jakob Illeborg.

Illeborg og de skøre briter 2:6 2016-05-26  

Fra udkogt til sublimt. Britisk mad har traditionelt ikke været noget at prale med. Men der er sket noget bemærkelsesværdigt på de britiske øer. Nye madvaner har vundet indpas, og London står nu ikke tilbage for nogen af verdens storbyer, når det gælder kvalitet. Men hvad var det, der skete, og hvor europæisk er det nye britiske køkken? Jakob Illeborg møder folk fra den britiske mad-industri, tager dig med på indisk restaurant, drikker Guinness med champagne af tin-krus og besøger en døgnåben restaurant på 39 etage. Tilrettelæggelse: Jakob Illeborg.

Illeborg og de skøre briter 1:6 2016-05-19  

Spil med mærkelige regler, kørsel i venstre side og underlige mål og vægte. Hvorfor kører briterne forsat i venstre side af vejen? Hvorfor gider de følge en sportsgren, hvor en enkelt kamp tager op til fem dage og alligevel ofte ikke har en vinder? og hvorfor måler og vejer de ikke på samme måde som os andre? Jakob Illeborg går helt tæt på de skøre briter og spørger, hvor europæiske de egentlig er? Tilrettelæggelse: Jakob Illeborg.

0:00/0:00
Video player is in betaClose