Episodes

Avsnitt 21 - Ami Hallberg Pauli  

Ami har varit med länge i både Impro & Stand up svängen och vi pratar bl.a. om hennes första uppträdande på Norra Brunn, varför hon lämnade Stockholms Improvisationsteater, manligt och kvinnligt i humorvärlden och mycket mer. Värsta giget? Ja det kan ni fethaja!

Avsnitt - 20 Peter Nordstrand  

Peter Nordstrand är gäst och vi pratar om improfestivalen "Improfest", "Impro Bootcamp" och hur Peter hittade till impron. Det blir "värsta giget" och andra goa grejer under ett trevligt samtal.

Avsnitt 19 - Björn Andersson  

Kaos i studion! Av flera anledningar då Björn "kaoset" Andersson är gäst och har med sig sin senaste avkomma Viola "Lola" Andersson. Vi pratar om Teatersport på Engelen, Björns kommande show "Elementa", Björns roll som Presens musiker, kaosteori m.m. Allt medans Viola raltar runt och äter på elsladdar. Mycket nöje!

Avsnitt 18 - Ny president och snökaos  

Det tänkta avsnittet fick skjutas upp då det uppmärksammade amerikanska valet chockerade lika mycket som snötäcket som föll över Stockholm. Vi pratar Trump och hur det påverkar världens humor. Vi pratar också snö och storytelling.

Avsnitt 17 - Erik Broström & My Gudmundsdotter pratar "Games"  

Framåt & bakåt, sms, nytt val, genrer och andra goa grejer. Ni har sett dem. Ni kanske till och med har gjort dem. Men hur funkar alla dessa games. Erik & My reder ut oklarheterna...och skapar några.

Avsnitt 16 - Capitol Comedy & Elias Bjärgvide  

Ett mixat avsnitt där vi dels pratar om Capitol Comedy och dels improviserar med en av våra elever från vårt houseteam Elias Bjärgvide! Vi lyssnar även på två klipp från Capitol och pratar åter igen om improsång.

Avsnitt 15 - Erik & My pratar storytelling  

Efter en ganska skum start där vi talar i mikrofonerna utan att befinna oss i samma rum så möts vi i en födelsedagsskål och börjar sedan diskutera: Bob Dylan vs Dario Fo, svenskt skådespeleri, karaktärsdrag, storytelling och föreställningstips! Vi lär oss även att My är empatisk och Erik egoistisk.

Avsnitt 14 - Katarina Wahlberg  

Värsta gig, fakturor, aktiebolag, långform vs kortform, kurs och massa annat. Ett trevligt samtal med andra ord. :) Presens podd släpps nu varje vecka p g a ökat lyssnarantal! Tack för att ni lyssnar och mycket nöje.

Avsnitt 13 - Erik & My Pratar Impro  

Självkritik, improviserad sång, karaktärer och annat skoj! Erik och My "grollar" sig igenom ännu ett avsnitt av impropodden.

Avsnitt - 12 Sommarens turné och våra upplevelser  

New York, Göteborg Impro Fest och Lund Comedy Festival. Vi summerar resorna, gigen och sommaren helt enkelt.

Avsnitt 11 - Improfest i Göteborg med John Pekkari  

Det var tänkt att vara ett avsnitt med Peter Nordstrand om "Improfest" i Göteborg, men stressigt schema gjorde Peter oanträffbar vid inspelningstillfället. John Pekkari kom och bjöd på sitt trevliga jag. Vi pratade lite om festivalen, improviserad musikal, My's politiskt inkorrekta sketch i högstadiet och precis när vi trodde att det inte kunde bli trevligare så kommer Robert Weitz och pratar med oss de sista minuterna.

Avsnitt 10 - Erik & My pratar impro  

I avsnitt tio pratar vi om impro på scen och i klassrum. Erik vill göra reklam för event och My är spaningssugen.

Avsnitt 9 - Per Gottfredsson & Randy Dixon  

Vi pratar med Stockhoms Improvisationsteaters konstnärliga ledare Per Gottfredsson om aktuella improfestivalen "DIG" som lägger fokus på workshops och internationella utbyten men även kvällsevenemang. Festivalen håller hus på Stockholms Improvisationsteater. I detta avsnitt pratar vi även med Randy Dixon som är på besök från Seattle i samband med festivalen. Han berättar bl.a. om sina relationer till Keith Johnstone och Del Close.

Avsnitt 8 - Vi improviserar med Ola Aurell  

I detta avsnitt improviserar vi med trubaduren, improvisatören och kollegan Ola Aurell! Absurda scener avlöser varandra i detta avsnitt där vi själva har väldigt kul. :)

Avsnitt 7 - Anders Fors och New York  

Vi är i New York och pratar med Anders Fors som just nu är bosatt där och botaniserar i all dess impro comedy. Vi pratar om allt från förväntningarna på (vid inspelningstillfället) den kommande festivalen "Del Close Marathon" till de olika etablerade teatrarna i New York och hur de skiljer sig från varandra.

Avsnitt 6 - Veronica Bergström  

I detta avsnitt så pratar vi med Veronica om reklamfilmer, tv-serier, värsta gigen, föreställningen Lost In Translation och självklart massa annat om impro.

Avsnitt 5 - Ola Aurell  

I detta avsnitt pratar vi med Ola Aurell om humor, vad Ola gillar att skratta åt, värsta gigen, dans/hoppentréer m.m. Det pratas flitigt under avsnittet om att vi även ska köra lite "podcastimpro" men det kommer i ett senare avsnitt.

Avsnitt 4 - Elin Almén  

Vi pratar med Elin Almén om mixade humorklubbar, busringningar, bombningar m.m.

Avsnitt 3 - Eric Stern  

Vi pratar med Eric Stern om bl.a. Impro och teater och skillnaderna där emellan. Vi lämnar även plats för en del kvalitativt flams. Dessutom pratar vi en snabbis med Victoria Bang om 10-årsjubileet av "Improvision Song Contest" som ägde rum på påskdagen.

Avsnitt 2 - Gregor Bergman  

I avsnitt två av Impropodden pratar vi med Gregor Bergman om "Operaimprovisatörerna", improviserad sång och annat gött!

0:00/0:00
Video player is in betaClose