Episodes

Avsnitt 27 - Vi flamsar med vårt Houseteam  

Vi startar avsnittet med att prata om Café String och Impropodden och hur dessa två hör ihop framöver. Vi får även "lyssna in" på en lektion med vårt Houseteam där vi... ja...flamsar.

Avsnitt 26 - Kurs! Kurs! Kurs!  

Ja vi snackar kurs som titeln antyder. Vad kan man tänka på när man går kurs? Hur får du ut så mycket som möjligt av kursen? Vi får även höra om när My fick en stalker och när Erik fick oväntat besök på en kurs.

Avsnitt 25 - Impro Comedy Live på Café String  

2017 startar vi med ett live-avsnitt från Café String! Våra livepoddar kommer att dugga tätt i vår så håll utkik efter flera :) I detta avsnitt improviserar vi kring ost, kungen och låtsaskompisar bl.a. Medverkande: My Gudmundsdotter Erik Broström Lisa Krantz Anders Häggström

Avsnitt 24 - Helena Lindegren  

God fortsättning!! Helena Lindegren från Stockholms improvisationsteater är på besök. Vi pratar om improviserad Norén, att spela genres, värsta giget m.m.

Avsnitt 23 - Micke Blomqvist  

Micke har varit med sedan starten med Presens. Vi pratar om hur den då var en väldigt grabbig grupp (vi har av en slump spelat in en låt på detta tema som får avsluta avsnittet)och hur namnet "Presens" kom till. Dessutom värsta giget, manusteater, regi och mycket mer.

Avsnitt 22 - Improvisationsteater & Improcomedy  

Ett kort avsnitt som börjar med att vi slår på oss själva för att sedan ägna större delen av avsnittet att klappa oss på ryggen. Vi pratar även om skillnaden på dramatisk impro och impro comedy. Vad är egentligen skillnaden. Vi är trötta och "laid back" p.g.a. alldeles för många julfester. ;)

Avsnitt 21 - Ami Hallberg Pauli  

Ami har varit med länge i både Impro & Stand up svängen och vi pratar bl.a. om hennes första uppträdande på Norra Brunn, varför hon lämnade Stockholms Improvisationsteater, manligt och kvinnligt i humorvärlden och mycket mer. Värsta giget? Ja det kan ni fethaja!

Avsnitt - 20 Peter Nordstrand  

Peter Nordstrand är gäst och vi pratar om improfestivalen "Improfest", "Impro Bootcamp" och hur Peter hittade till impron. Det blir "värsta giget" och andra goa grejer under ett trevligt samtal.

Avsnitt 19 - Björn Andersson  

Kaos i studion! Av flera anledningar då Björn "kaoset" Andersson är gäst och har med sig sin senaste avkomma Viola "Lola" Andersson. Vi pratar om Teatersport på Engelen, Björns kommande show "Elementa", Björns roll som Presens musiker, kaosteori m.m. Allt medans Viola raltar runt och äter på elsladdar. Mycket nöje!

Avsnitt 18 - Ny president och snökaos  

Det tänkta avsnittet fick skjutas upp då det uppmärksammade amerikanska valet chockerade lika mycket som snötäcket som föll över Stockholm. Vi pratar Trump och hur det påverkar världens humor. Vi pratar också snö och storytelling.

Avsnitt 17 - Erik Broström & My Gudmundsdotter pratar "Games"  

Framåt & bakåt, sms, nytt val, genrer och andra goa grejer. Ni har sett dem. Ni kanske till och med har gjort dem. Men hur funkar alla dessa games. Erik & My reder ut oklarheterna...och skapar några.

Avsnitt 16 - Capitol Comedy & Elias Bjärgvide  

Ett mixat avsnitt där vi dels pratar om Capitol Comedy och dels improviserar med en av våra elever från vårt houseteam Elias Bjärgvide! Vi lyssnar även på två klipp från Capitol och pratar åter igen om improsång.

Avsnitt 15 - Erik & My pratar storytelling  

Efter en ganska skum start där vi talar i mikrofonerna utan att befinna oss i samma rum så möts vi i en födelsedagsskål och börjar sedan diskutera: Bob Dylan vs Dario Fo, svenskt skådespeleri, karaktärsdrag, storytelling och föreställningstips! Vi lär oss även att My är empatisk och Erik egoistisk.

Avsnitt 14 - Katarina Wahlberg  

Värsta gig, fakturor, aktiebolag, långform vs kortform, kurs och massa annat. Ett trevligt samtal med andra ord. :) Presens podd släpps nu varje vecka p g a ökat lyssnarantal! Tack för att ni lyssnar och mycket nöje.

Avsnitt 13 - Erik & My Pratar Impro  

Självkritik, improviserad sång, karaktärer och annat skoj! Erik och My "grollar" sig igenom ännu ett avsnitt av impropodden.

Avsnitt - 12 Sommarens turné och våra upplevelser  

New York, Göteborg Impro Fest och Lund Comedy Festival. Vi summerar resorna, gigen och sommaren helt enkelt.

Avsnitt 11 - Improfest i Göteborg med John Pekkari  

Det var tänkt att vara ett avsnitt med Peter Nordstrand om "Improfest" i Göteborg, men stressigt schema gjorde Peter oanträffbar vid inspelningstillfället. John Pekkari kom och bjöd på sitt trevliga jag. Vi pratade lite om festivalen, improviserad musikal, My's politiskt inkorrekta sketch i högstadiet och precis när vi trodde att det inte kunde bli trevligare så kommer Robert Weitz och pratar med oss de sista minuterna.

Avsnitt 10 - Erik & My pratar impro  

I avsnitt tio pratar vi om impro på scen och i klassrum. Erik vill göra reklam för event och My är spaningssugen.

Avsnitt 9 - Per Gottfredsson & Randy Dixon  

Vi pratar med Stockhoms Improvisationsteaters konstnärliga ledare Per Gottfredsson om aktuella improfestivalen "DIG" som lägger fokus på workshops och internationella utbyten men även kvällsevenemang. Festivalen håller hus på Stockholms Improvisationsteater. I detta avsnitt pratar vi även med Randy Dixon som är på besök från Seattle i samband med festivalen. Han berättar bl.a. om sina relationer till Keith Johnstone och Del Close.

Avsnitt 8 - Vi improviserar med Ola Aurell  

I detta avsnitt improviserar vi med trubaduren, improvisatören och kollegan Ola Aurell! Absurda scener avlöser varandra i detta avsnitt där vi själva har väldigt kul. :)

0:00/0:00
Video player is in betaClose