Episodes

Indefra med Anders Agger - Cancer 2016-03-29  

Sæson 3. Pia Hoegh-Nissen er 55 år og uhelbredelig syg med en tumor i hjernen. Hun har sin mand og sine to børn som faste støtter - men hvordan tackler man det uundgåelige, og det der følger med? Angsten for sygdommen, døden og tabet af kontrol? Anders Agger følger Pia Hoegh-Nissen i den svære periode, hvor hun står i et næsten umuligt valg: Skal hun sige ja til en operation, der kan forlænge hendes liv, men måske også kan efterlade hende uden evnen til at gå eller tale. Eller skal hun sige nej til operationen og vide, at det så kun går en vej?

Indefra med Anders Agger (7:8) -  I lære som enke 2016-02-02  

Sæson 1. I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. Selvmordsraten blandt enker er 5 gange så høj som for gifte. Og 8 gange så høj for enkemænd. Derfor er Anders Agger i afsnittet "I lære som enke" flyttet ind på Vedbygaard Slot sammen med seks enker og en enkemand. Her kommer han helt tæt på de efterladte, som er på kursus i livsmestring. For hvordan kommer man lige op til overfladen igen, når ens bedste ven og livspartner igennem et helt liv pludselig ikke er mere? Og mens ensomheden runger i slottets lange gange er der samtidig højt til loftet med plads til både gråd og latter. Sendt første gang 05.06.13

Indefra med Anders Agger (6:8) -  Herstedvester 2016-01-26  

Sæson 1. I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I sjette afsnit sætter Anders Agger sig bag tremmer med landets allerfarligste forbrydere i Anstalten ved Herstedvester. Han begiver sig ind til de forvaringsdømte fanger bag de 784 meter mur. Med afsæt i sit eget frihedsbegreb forsøger han at forstå, hvordan det er at være indespærret på ubestemt tid. Hvem er de forvaringsdømte fanger, og kan man møde dem med bare en flig af forståelse? Sendt første gang 29.05.13

Indefra med Anders Agger (5:8) 2016-01-19  

I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I 5. afsnit går turen til Israel - alle nabokriges moder. Hvordan kan det være, at to folkeslag efter 65 lange år fortsat ikke er i nærheden af fred? I Israel lever både jøder og palæstinensere med en snigende angst - i et land, der er bygget op af "os" og "dem". I nogle få dage får Anders Agger lov at deltage i de to parters liv. For at forstå den konflikt der er forsøgt løst på talrige topmøder. Og til flest parmiddage når klokken er alt for mange.

Indefra med Anders Agger (3:8) 2016-01-12  

I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I dokumentarprogrammet "Min barndom i helvede" (2012), beskrev Lisbeth Zornig Andersen sin barndom med forældresvigt, misbrug og overgreb. Nu er Anders Agger taget til Lolland for at opsøge Lisbeth Zornig Andersens storebror Michael Jørgensen, der som 9-årig beskyttede sin søster. Og tog tævene og skylden. I dag har han otte børn, er 50 år og lever et liv, der primært består af bajere, brænde og billard. Måske er det Underdanmark. Måske er det ikke. Men det er i hvert fald 12 kilometer udenfor Nakskov.

Indefra med Anders Agger (2:8) - Jehovas vidner 2016-01-05  

I DR2 serien "Indefra" tager Anders Agger seerne med ind bag kulisserne i otte særprægede miljøer. I andet afsnit portrætterer Anders Agger Jehovas Vidner - det trossamfund i Danmark, som flest danskere formentlig har gemt sig bag gardinet for. Han forsøger i programmet at forstå, hvordan det er at være dommedagsprædikant på en dørmåtte, og han følger en 15-årig pige, der er ude at stemme dørklokker, og som er på nippet til at lade sig døbe som Jehovas Vidne. Han bevæger sig også ind i Betel, vidnernes skandinaviske hovedsæde i Holbæk, hvor de oversætter Vagttårnet, mens de afventer den nært forestående dommedag Harmagedon - og det evige liv.

Indefra med Anders Agger (10:10) - Udlændingestyrelsen 2015-12-14  

Sæson 3. Sagsbehandlerne i Udlændingestyrelsen skal hver dag finde balancen mellem en kælderkold jura og den højeste menneskelighed. Anders Agger besøger styrelsens medarbejdere i Sandholmlejren - dem som står ved porten til Danmark og tager imod de tusinder af asylansøgere. Han er med når de unge jurister har svære samtaler med flygtninge og skal sortere rigtig fra forkert for at komme frem til den rette afgørelse. Skal de give asyl - eller ikke?

Indefra med Anders Agger (9:10) - Etisk Råd 2015-12-07  

Sæson 3. Etisk Råd har aldrig tidligere lukket pressen indenfor i deres arbejde med at tage stilling til liv og død. Og det imellem. Anders Agger er omkring rådet og dets formand, Jacob Birkler, i en periode, hvor der blandt andet bliver diskuteret nedfrysning af mennesker og aktiv dødshjælp på hospice. Imens forsøger han at forstå, hvad Etisk Råd er og vil.

Indefra med Anders Agger (8:10) - Brødremenigheden 2015-11-30  

Sæson 3. Brødremenigheden er en helt særlig frimenighed i den sydjyske by, Christiansfeld. Den holder til i byens imposante bymidte, der lige er blevet hædret af UNESCO. Med deres særprægede dragter og stolte håndværksmæssige traditioner kan menigheden godt minde om en dansk udgave af Amish folket. Anders Agger besøger Brødremenigheden i påsken, hvor medlemmerne samlet - og med hornorkestrer i spidsen - går mod Gudsageren, hvor de helt ens grave vidner om, at vi alle fødes lige og dør lige.

Indefra med Anders Agger (7:10) - Den lukkede 2015-11-23  

Sæson 3. Afsnit S6 på psykiatrisk sygehus i Aalborg er en lukket afdeling, hvor de fleste af patienterne er frihedsberøvede. Mange kæmper med vrangforestillinger og stofafhængighed og tilbringer hele og halve år bag de låste døre. Anders Agger får lov at komme ind bag murene og være sammen med patienterne, der for de flestes vedkommende lider af skizofreni eller andre psykotiske lidelser. De ansatte er nødt til at bruge bæltefiksering som en sidste udvej over for en patient, der i sin psykotiske tilstand bliver voldelig.

Indefra med Anders Agger (6:10) - DBU 2015-11-16  

Sæson 3. Der var engang, hvor fodboldlandsholdet forenede danskerne, hver gang der blev fløjtet til kamp. Men det rød-hvide folk sidder ikke længere som en selvfølge i samme båd og sejler op ad åen. Landets fodboldledere i Dansk Boldspil Union må kæmpe for folkets gunst - i krig med håndbold, Netflix og andre aktører på sidelinjen og ved tv-skærmene. Det er blevet en kamp i kampen at gøre dansk landsholdsfodbold til en rentabel forretning. Og at få de mange fodboldromantikere til at forstå, at fodbold er som enhver anden vare, der skal sælges.

Indefra med Anders Agger (5:10) - Retsmediciner 2015-11-09  

Sæson 3. Hos retsmedicinerne i Aarhus er alle sager lavet af kød og blod, og en stor del af tiden går med at obducere danskere, der pludselig dør. Med skalpel og kraniesav hjælper retsmedicinerne politiet med at påvise eller udelukke, at der er sket noget strafbart i forbindelse med dødsfaldene. Anders Agger bevæger sig ind i en verden klinisk renset for tabuer og berøringsangst, og han forsøger at forstå, hvad det vil sige at dissekere samfundets mørkeste pletter.

Indefra med Anders Agger (4:10) - Dizzy Mizz Lizzy 2015-11-02  

Sæson 3. I 2015 forsøger det legendariske danske rockband Dizzy Mizz Lizzy at genopfinde sig selv. Det er tredje gang bandet opstår og 19 år siden de sidst har udgivet nye sange. Anders Agger følger bandmedlemmernes svære balanceakt - at bevare sig selv og hinanden, mens der både står hæsblæsende turné og pladeindspilning på plakaten. Det er en udfordring især for forsangeren Tim Christensen, der samtidig skal holde gnisten i sin solokarriere.

Indefra med Anders Agger (3:10) - Konkursramt landmand 2015-10-26  

Sæson 3. Konkurs kaster dagligt danskere ud i dybe, personlige kriser. Og for landmænd rammer slaget ekstra hårdt. De bliver ikke bare arbejdsløse men også hjemløse. Anders Agger trækker i gummistøvlerne og følger den konkursramte landmand Uffe Bies indædte kamp for at blive på den gård, der gennem mere end 20 år har dannet rammen om livet for ham, hans kone og fire børn.

Indefra med Anders Agger (2:10) - Novo Nordisk 2015-10-19  

Sæson 3. Novo Nordisk er Danmarks dyreste virksomhed med en værdi, der svinger oppe omkring en billion kroner. Anders Agger er omkring topledelsen i de spændte dage omkring insulin-gigantens halvårsregnskab. For at forstå hvordan en CEO - der allerede har ti-doblet virksomhedens værdi - sikrer, at væksten fortsætter.

Indefra med Anders Agger  (4:10) 2015-09-20  

Klos op ad Vesterhavet venter mennesker fra hele verden på dommen: Får de adgang til Danmark, eller udvises de? Anders Agger er taget til Hanstholm Asylcenter for at finde ud af, hvordan det er at leve med uvisheden. En uvished der for nogle familier strækker sig over flere år.

Indefra med Anders Agger - Christiania 2015-08-13  

Sæson 2. I en hel uge satte Christiania barrikader op og lukkede offentligheden ude. De havde brug for ro til at diskutere, hvor de står, efter de er blevet gjort helt lovlige. Anders Agger fik lov til at planke deres lukkeuge og følger med, mens christianitterne diskuterer om det hele er blevet lige lovlig lovligt. Sendt første gang 10.11.14

Indefra med Anders Agger (9:10) 2014-12-26  

Sæson 2. Anders Agger er med udenrigsminister Martin Lidegaard på diplomatisk mission i Mellemøsten i fem dage. Udenrigsministeren skal overtale både Iran, Saudi Arabien og Libanon til at støtte op om kampen mod Islamisk Stat. Anders Agger er med til møder med præsidenter, ministre og kronprinser - for at forstå hvordan man bliver venner med fjenders fjender.

Indefra med Anders Agger (8:10) 2014-12-25  

Sæson 2. I den stille jyske provinsby Bjerringbro ligger verdens største producent af pumper, Grundfos. Anders Agger har fået adgang til det stolte familiedynasti. Han er med på sidelinjen i de svære måneder, hvor en helt ny koncernchef skal finde sin plads - ved siden af stifterfamilien Due Jensen og dens stærke traditioner.

Indefra med Anders Agger (7:10) 2014-12-25  

Sæson 2. Anders Agger har fået adgang til to af landets førende forsvarsadvokater. De kæmper blandt andet for en 4-dobbelt morder, en cykelrytter under mistanke for blufærdighedskrænkelse og Danmarks mest grænsesøgende ugeblad. Anders Agger klemmer sig ind imellem ret og rimeligt, for at forstå hvordan det er at forsvare de største ugerninger - og de mindste fodfejl. Sendt første gang 24.11.14

0:00/0:00
Video player is in betaClose