Ingefær podcast

Ingefær podcast

Norway

Ingefær, en podcast om helse og sånn, drives av Sara Lossius (35). Sara er forfatter, podcaster, blogger, kursholder, foredragsholder, kommunikasjonsrådgiver, kettlebellentusiast og mamma til to små jenter. På Ingefær snakker Sara med spennende og kunnskapsrike mennesker om helse og sånn. Målgruppen er helsebevisste kvinner - men det ryktes at menn også lytter. Ingefær skal inspirere og informere og aller helst skal lytteren fnise minst et par ganger i løpet av episoden, siden det som kjent forlenger livet.

Episodes

Episode 69: Om Tinderdating, ensomhet og d**kpicks med Snakkes til uka-forfatter Ellen Sofie Lauritzen  
Apper som Tinder skal hjelpe oss å finne kjærligheten (eller et ligg). Men hva har bilder av kjønnsorganer, ghosting, dopamin, selvrespekt og havregrøt å gjøre med Tinder? Lytt, og du vil lære!

Gjest i episode 69 av Ingefær podcast, Ellen Sofie Lauritsen, har skrevet boken Snakkes til uka om Tinderdating. Selv har jeg ingen anelse om hvordan Tinder ser ut, men jeg er sikker på at jeg hadde brukt appen den gang jeg var singel i London. Jeg tror faktisk jeg hadde brukt mer tid på Tinder enn på tung teori. Alle vil vi ha noen å dele livet med, henge med eller ligge med. Alle søker vi bekreftelse.

En dag i NewYork i 2014 bestemte da single Ellen Sofie seg for å teste Tinder. Tross alt var byen full av kjekke hipstere med pent skjegg og fine briller, Tinder måtte være en god måte å få møtt noen av disse. Den første Tinderdaten gikk vel ikke akkurat særlig bra (men kunne endt så mye verre), og etter å ha slettet Tinder et par år senere ble hennes Tindertid til bok. Underveis har Ellen Sofie blitt kalt både det ene og andre av avviste menn, hun har ghostet og blitt ghostet, hun har vært spent på date og etter hvert brukt Tinder som tidsfordriv mens hun lå hjemme på sofaen i joggisen.

Sommer-IngefæRE #8 - FargeDagny om hvorfor farger er viktig for oss  
Helt ærlig: jeg var utrolig usikker på om et intervju om farger var riktig for Ingefær podcast.

Jeg hadde lest boken til Dagny Thurmann-Moe og syntes den sa mye fornuftig om hvordan vi mennesker påvirkes av farger og omgivelsene våre. Men på en helsepodcast? Jeg valgte å intervjue Dagny likevel og faktisk er denne episoden jeg har fått flest positive tilbakemeldinger på. Jeg vet at flere vegger har skiftet farge, garderober har blitt oppgradert, kommoder har blitt rosa og gule. Lytterne har rett og slett tatt Dagnys budskap om farger til folket til seg.

For min del bestemte jeg meg i etterkant av intervjuet for shoppestopp på sorte, grå og hvite klær. Det løftet har jeg fulgt ganske så bra. Stuen vår har gått fra hvit til blå, og jeg elsker det. Til høsten står andre etasje klar for nye farger.

Dagny sier også noe jeg har reflektert over mye: det å ville pynte seg betyr ikke at man er mindre intelligent. Man kan være opptatt av mote, neglelakk og elske å gå i rosa klær og fremdeles kunne heve stemmen på andre områder enn nettopp disse.

Jeg skulle også ønske at offentlige institusjoner som skoler, barnehager og sykehus ble enda flinkere til å bruke farger. Vi mennesker gjør lettere feil i hvite omgivelser for eksempel, og vi tror at de som bor i fargerike hjem er de lykkeligste men har en tendens til å velge såkalte nøytrale farger selv. Heldigvis er farger på vei inn i trendbildet, så kanskje vi alle blir litt lykkeligere, penere og mer effektive om vi bruker farger strategisk på klær og interiør. Etter å ha hørt på hva Dagny har å si kan det hende du blir litt mer fargerik du også.

Sommer-IngefæRE #7 - Synnøve Skarbø om barseldepresjon og rydding  
Vi har kommet til den nest siste reprise-episoden for sommeren og denne gangen vil jeg dele Ingefær episode 42 med Synnøve Skarbø.

Alle opplever vi tøffe perioder i livet. Synnøve ønsket seg barn i alle år, og da hun endelig ble gravid og fødte en datter ble hun fødselsdeprimert. Mange av oss opplever barseltårer, færre men likefullt mange opplever at tiden etter fødsel er alt annet enn idyll. I boken Synnøves System skriver Synnøve åpent om hvor tøft hun hadde det – og at rydding etter hvert hjalp henne til å se lysere på livet.

At ryddebøker blir bestselgere viser kanskje at mange av oss eier langt flere ting enn vi strengt tatt behøver. Slik sett bør vi kanskje være takknemlige? Jeg har etter beste evne prøvd å rydde og lage system i heimen inspirert av Synnøves system, men må bare åpent og ærlig innrømme at det går skikkelig sakte fremover. Men det går fremover altså. Kjelleren har blitt bedre og jeg er i alle fall opptatt av system i teori, uten at jeg klarer å følge opp i praksis hele tiden. Synnøve burde egentlig blitt leid inn av meg som ryddekonsulent.

Det er blitt midten av august og de fleste er ferdig med ferien og forbereder seg på skolestart, studiestart og en travel jobbhøst. Å sette av et par dager til rydding, kasting og sortering tør jeg påstå kan kickstarte høsten.

Sommer-IngefæRE #6 - Gleden med skjeden  
I skrivende stund er boken Gleden med skjeden solgt til hele 26 land. Det gledes, fordi kunnskap om vår egen kropp er viktig. Gleden med skjeden er skrevet av medisinstudentene Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann. Det er førstnevnte som gjestet Ingefær i episode 53 og er sommerens sjette av åtte reprise-episoder.

Rett etter Donald Trump ble president signerte han et papir mot abort omringet av middelaldrende menn. Det bildet ga flere enn meg frysninger. Kvinners rett til å selvbestemt abort og å eie sin egen seksualitet er superviktig. Det er vår kropp og vi skal kunne si nei og ja som vi lyster og bli respektert for det.

Derfor er det viktig at Gleden med skjeden er solgt til land som har strengere regler rundt for eksempel prevensjon enn det vi har i Norge. En annen grunn til at jeg synes dette intervjuet fortjener et gjenhør er fordi jeg som kvinne på 35 år og tobarnsmamma lærte flere ting om min egen kropp da jeg leste boken. For eksempel om klitoris og vaginalorgasmer. Visstnok blir vi mer yre på denne tiden av året, så hopp i halmen, beskytt deg om du ikke vil ha sykdommer eller bli gravid og husk at et nei er et nei er et nei.

Sommer-IngefæRE #5 - Bergljot Rosvoll om din adferd rundt helse  
I sommerens femte av totalt åtte repriseepisoder er det på tide å snakke om adferden vår rundt helse. Bergljot Rosvoll har master i adferdspsykologi og jobber som coach, og i denne episoden snakker vi rett og slett om hvordan vi kan tilrettelegge for at vi selv har bedre vaner og handlinger rundt bevegelse, søvn, trening og kosthold.

Denne episoden var mitt tredje Ingefærintervju. På den tiden intervjuet jeg via skype i stuen med et program hvor jeg hørte meg selv i ekko. For meg var det viktigere å få laget enn podcast enn å ha godt utstyr eller studio fra dag en. Lyden og samtalen bærer muligens preg av det, men pytt.

Bergljot driver litt med tough love. Hun pynter ikke på budskapet sitt, noe jeg har sansen for. Du kan ikke vente på å bli motivert for en livsstilsforandring, sier hun. Du må starte med adferden din og deretter kommer motivasjonen. Ikke vent med å endre det du vil, start i dag, og start smått. Det er nemlig dumt å la det perfekte stå i veien for godt. Jeg har hørt gjennom intervjuet med Bergljot flere ganger og lærer noe nytt hver gang. Jeg digger at Bergljot tenker: klarer jeg ikke gå opp denne trappen klarer jeg i hvert fall ikke gå opp Galdhøpiggen. Samfunnet vi lever i er tilrettelagt for latskap, så vi må selv benytte muligheter for bevegelse, samt at vi selv har ansvar for å legge tilrette for god helseadferd i hjemmet. For min del betyr det for eksempel straks en cagetrainer i hagen, kettlebells og lite sjokolade i hverdagen – siden jeg som regel klarer å dytte i meg all sjokolade jeg har tilgjengelig (dog, i ferien gjelder andre rutiner merker jeg, rundt sjokolade ...)

Du finner garantert noen læringspunkter fra intervjuet som du kan ta med deg inn i sommeren og etter hvert høsten. Husk at det er lurt å tilrettelegge for suksess, og når du feiler – for det gjør vi alle – kom deg opp på hesten igjen så fort som mulig i stedet for å banke deg selv opp og starte igjen neste uke.

Sommer-IngefæRE #4 - Børge Fagerli om biorytme, hormoner, kosthold og balanse  
I den fjerde av totalt åtte repriseepisoder av Ingefær denne sommeren er det mitt første intervju av Børge Fagerli som står for tur. Dette er en av mine favorittepisoder!

Jeg har intervjuet Børge to ganger: intervjuet dere skal høre nå og et Live-intervju foran publikum, som er episode 37. Begge episodene er blitt veldig populære, og det er ikke uten grunn.

Børge er en ekstremt kunnskapsrik mann, og kombinerer forskningsbasert kunnskap med erfaringsbasert kunnskap. I dette intervjuet snakker vi om biorytme – noe som jeg personlig synes er inmari spennende.

Det har vært interessant for meg å høre intervjuet om igjen, for jeg har nemlig endret noen av mine vaner i løpet av det året har gått siden dette intervjuet ble gjort. I samtalen forteller jeg at jeg spiser frokost uten karbohydrater. Det har jeg endret: nå spiser jeg ofte mer karbohydrater til frokost, noe som har resultert i mer giv på lunsjtreningen min – som igjen har gjort meg sterkere. Jeg har også for det meste sluttet å drikke kaffe annet enn til frokost, som har gjort at jeg våkner mer uthvilt om morgenen.

Børge er opptatt av helhetlig helse og at det er mange faktorer som påvirker helsen vår, noe som kommer godt frem i samtalen vår. For min del synes jeg det er spennende å biohacke, som det heter, for å se hvilke faktorer som har innvirkning på meg, og hvilke som ikke påvirker meg. Det henger også sammen med Børge sine meninger om at vi alle er unike individer, så det jeg føler er optimalt for meg trenger ikke være din optimale oppskrift på god helse. Det gjelder å forske seg frem og være tålmodig, tenker jeg.

Sommeren er en god tid på å spise masse frukt og grønt og være mye ute i dagslys. Det i seg selv gjør oss alle godt. Kanskje du kan gå en lang tur med Børge og meg på øret? God lytt!

Sommer-IngefæRE #3 - Ingvild Tennfjord - Tenk om det går kjempebra  
En av Ingefærs lyttere hørte episode 24 av Ingefær med Ingvild Tennfjord tre ganger på rappen da den kom ut for over et år siden. En annen har skrevet utsagnet til Ingvild på en lapp på kjøleskapet: ”Tenk om det går kjempebra”. Derfor er intervjuet med Ingvild det tredje repriseintervjuet av totalt åtte denne sommeren.

Ingvild er en ordmitraljøse og en dame jeg beundrer fordi hun bare hoppet i det. Hun var faktisk en liten inspirasjon for meg selv da jeg sa opp min faste kommunikasjonsrådgiverjobb for å satse på Ingefær podcast. For tenk om det gikk kjempebra! Og bra har det jo gått.

Ingvild var journalisten som sa opp en ettertraktet stilling i Dagbladet magasinet for å bli vinkjenner. Nå har hun gitt ut så mange bestselgende bøker om vin at jeg nesten har mistet tellingen, sprer vinglede i A-magasinet ukentlig og holder foredrag over det ganske land. Det fine med Ingvild er også at hun er ærlig på at for å bli god på noe, må andre ting nedprioriteres. Interiør, sier hun, driver ikke hun med. Det har hun ikke tid til om hun skal være en god vinjournalist. Det er et viktig tips for oss alle. Velger vi noe, betyr det at veldig mange ting må velges vekk. Ingen klarer alt, og om vi i en periode klarer alt hadde i alle fall jeg gått på en utbrentsmell.

Jeg håper du liker samtalen like godt som jeg gjør og at du blir inspirert til å gå ut av komfortsonen din. For det er visst der det magiske skjer.

Sommer-IngefæRE #2 - Jogg deg hjernesterk  
Episoden med den svenske psykiateren og forfatteren av boken Hjernesterk, Anders Hansen slo virkelig godt an. Den har høye lyttertall og jeg får ukentlig tilbakemeldinger på at lyttere har satt pris på kunnskapen han delte i episode 56 av Ingefær.

Sommeren er den perfekte tid til å gå lange turer eller jogge i skog, ved sjøen, på fjellet eller i byen. Den aller beste måten å holde hjernen i form på gjennom sommeren er nemlig ikke å løse kryssord i solsengen, men å trene kondisjon helst over 30 minutter tre ganger i uken. Gjør du det, blir det enklere å komme tilbake til studier og jobb etter endt ferie.

Personlig ble jeg veldig motivert til å trene kondisjon etter intervjuet med Anders. Når jeg jogget visste jeg at jeg ikke bare trente kroppen, men også hodet. Men helt ærlig har ikke nådd målet mitt om en joggetur i uken siden noe sånt som før påske. Siden joggekondisen min er så dårlig gjør det vondt å jogge, og jeg bruker det som unnskyldning. I stedet trener jeg med kettlebells og styrke i garasjen min. Men jeg vet at det faktisk er jogging som er en av de beste avkoblingene jeg gjør. Når kroppen har klaget fra seg stilner hjernen min. Det behøves, for jeg har en særdeles pratsom hjerne til tider. Å reposte denne episoden er en påminnelse til meg selv at løpeturer langs sjøen, i skogen og i byen, helst med bare legger og singlet, er noe av det aller beste jeg kan gjøre for meg selv denne sommeren.

Sommer-IngefæRE #1 - Cecilie Ystenes om hvordan trene mentalt  
Cecilie Ystenes er en av de råeste damene jeg vet om, og intervjuet med henne er det første av sommerens totalt åtte IngefæRE. Jeg spurte Ingefærs lyttere om hvilke episoder de har likt best og flere ganger ble nettopp episode 11 med Cecilie Ystenes nevnt.

Cecilie Ystenes er mentaltrener og gründer av RAW trening. Våre veier møttes for syv år siden da jeg jobbet i et firma som sponset et fotballag hun på den tiden var mentaltrener for. Siden den gang har vi vært venninner. Fra Cecilie har jeg fått førstehåndskjennskap til hvor effektivt det er å trene mentalt. Såpass spennende syntes jeg det var at jeg i fjor høst tok Mental trener level 1 hos RAW trening, en utdannelse jeg har hatt mye bruk for personlig og også i arbeidet med Ingefær. Jeg benytter meg også av og har nytte av onlineverktøyet Cecilie har utarbeidet sammen med CoperiaSenteret, mentaltstyrketrening.com. Jeg kan anbefale det om du vil jobbe med verdier, måltsetting og avspenning på egen hånd.

Verdier, målsetting og avspenning er bare noe av det Cecilie og jeg snakker om i denne episoden. Personlig har jeg hatt god nytte av å finne ut av mine verdier. Ved å vite hva som er viktig for meg har det vært lettere å gjøre gode valg, jobbe målrettet og leve mer autentisk med meg selv. Jeg vil tro du kan plukke opp noen gode tips i denne episoden, enten det er første gang du hører den eller hører den igjen. Jeg tenker at sommeren kan være en god periode å ta seg tid til å evaluere livet sitt, finne ut hva som er viktig og ikke, se på livet sitt i fugleperspektiv og våge å drømme stort.

Episode 68 - Et intervju av meg  
Er det narsissistisk eller interessant å bli intervjuet i sin egen podcast?

Flere lyttere har spurt om jeg kunne være gjest på egen podcast. Dette er den siste episoden før sommerens reprise-episoder og Ingefær har rundet over en halv million nedlastinger (JE!), så jeg tenkte at en prat om hva jeg vil med Ingefær, mitt syn på helse, veien videre og hva jeg har lært av det halvannet året jeg har drevet med Ingefær.

Intervjuer er kloke og dyktige Benedicte Wessel Holst. Hun er tidligere redaktør av Henne, nå journalist og kommentator i KK. Benedicte og jeg trente CrossFit sammen såvidt back in the days på Crossfit Oslo.

Episode 67 - Ingeborg Senneset og spiseforstyrrelser  
Jeg leste Ingeborg Senneset sin bok Anorektisk på buss, båt og trikk og gråt offentlig flere ganger. I denne episoden av Ingefær snakker vi om å være syk, om å være frisk, om skam og at språket ikke alltid strekker til.

Flere har etterlyst temaet spiseforstyrrelser på Ingefær og dette er mitt forsøk på å ta opp temaet. Jeg sier forsøk, for som jeg åpner episoden med er det vanskelig for meg å snakke om noe jeg ikke helt ut forstår; språket mitt strekker ikke til. Det gjorde ikke mitt heller, sier Ingeborg. Det var perioder hvor jeg bare skrek.

Ingeborg Senneset er journalist i Aftenposten, styremedlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN, meddommer i Oslo tingrett, utdannet sykepleier, foredragsholder, og tidligere blogger og redaktør. Men i over halve livet har hun slitt med en spiseforstyrrelse, en spiseforstyrrelse som startet som en handling for å overleve men som holdt på å ta livet hennes.

Hun var innlagt på tre ulike sykehus i perioden 2007 - 2012, og Anorektisk...

Episode 66 - Om å velge annerledes  
I episode 66 av Ingefær podcast snakker jeg med Eyvind Stueland om å kun jobbe 36 prosent, fasting, ha mobilen på lydløs mesteparten av tiden og hvorfor han står på hodet hver morgen mens tevannet koker.

Eyvind Stueland er mannen bak Podcasten til Eyvind Stueland, tidligere Steinaldermann podcast. Han bor i Sauda med kone og to barn og har valgt et litt annerledes liv enn hva de fleste av oss har.

Han og kona jobber til sammen 96 prosent. Valutaen de velger for familien er tid.

Han faster omtrent 10 prosent av året.

Han trener 5 - 10 minutter noen ganger i uken, men beveger seg jevnt gjennom dagen. Resultatet er at han er i svært god form.

Han har mobilen på lydløs mesteparten av tiden og velger å ikke bruke særlig tid på sosiale medier.

Han har en morgenrutine som setter standard for dagen: Beveger skuldre og hofte med en pinne, står på hodet mens tevannet koker og deretter skriver han tre sider om det som...

Episode 65 - Om kjærlighet  
I episode 65 av Ingefær podcast snakker jeg med psykologispesialist, forfatter og foredragsholder Kristina Moberg om kjærlighet. Litt egoistisk: Fordi Jon og jeg gifter oss om få strakser er jeg ekstra opptatt av kjærlighet.

Men kjærlighet er ikke bare den romantiske kjærligheten mellom to personer. Det er så mye mer! Det er kjærligheten til venner. Til barn, søsken, foreldre. Til en gud. Til et fotballag, et idol. (Jeg røper min avstandsførelskelse til bassisten i Blur). Og ikke minst - den viktige men tidvis vanskelige kjærligheten til oss selv.

Og når det gjelder den romantiske kjærligheten: Hvilke perioder er vanskeligst? Når blir det brudd, og hvorfor? Hvordan kan man opprettholde lidenskapen? Hva mener Kristina med at det er tre personer i et forhold: jeg, deg og vi-et?

Dette og mye mer i ukens episode av Ingefær!

Episode 64 - Graviditet, fødsel og mammakroppen  
Mona Valstad Elsness er osteopat, fysioterapaut og fagansvarlig for Kvinnehelsesenteret på Majorstua i Oslo. Ukens tema på Ingefær er graviditet og barseltid!

Jeg er på mitt sterkeste som gravid og i barseltiden. Men jeg er også på mitt mest sårbare. Det tror jeg mange kjenner seg igjen i.

I forkant av intervjuet fikk jeg inn mange spørsmål til Mona. Jeg har så godt jeg kan flettet disse inn i mine egne spørsmål. Spørsmål om depresjon og kosthold sparer jeg til en senere episode.

Jeg har fulgt Mona lenge, via hennes Instagram-konto Femalewellness. Hun har også nettside med samme navn. Jeg synes hun formidler kvinnehelse på en engasjerende, kunnskapsrik og klok måte.

I denne episoden får du høre mer om bekkenbunnen, om å tisse på seg når man hoster eller hopper på trampolinen, hvordan forberede seg på fødsel, hvorfor det er...

Episode 63 - Om mensen, syklus og sex  
... Og hvordan syklusen vår påvirker trening, humør, sexlyst, insulinfølsomhet og søvn, for å nevne noe. Gjest er Silje Mariela, som brenner for at kvinner skal bli bedre kjent med sin egen kropp for å kunne jobbe på lag med den.

Syklusen vår kan deles i to: follikelfasen og lutealfasen. Follikelfasen er fra mensen til eggløsning, og i denne perioden opplever mange mye energi, kan trene hardt og er utadvendte. Lutealfasen er fra eggløsning til mensen, hvor mange er litt mer innadvendte, kan trene mer kondis enn styrke og blir grå til sinns før mensen.

Silje Mariela og jeg snakker om mensen, om sexlyst, om orgasme, om pms, styrketrening, karbohydrater, stress, søvn, periodisk faste og hvordan vi kan bruke syklusen vår til fordel for oss selv.

Jeg forteller at jeg har en tendens til å bli mørk til sinns de siste dagene før mensen, men etter at jeg begynte med logging av mensen blir jeg ikke lenger redd for tungsinnet - det er liksom ikke jeg som er deppa men hormonene mine som...

Episode 62 - Om vaner, uvaner, lykke og komfort  
Fortreffelighet er ikke en handling, men en vane. Vi blir det vi gjør mest av. Naprapat og forfatter av boken 21 dager, Ole A. Haslestad, gjør oss klokere på hva vaner er og hvorfor vaner er viktige i episode 62 av Ingefær podcast.

Boken 21 dager handler om hvordan vi kan bli litt friskere og få en litt enklere hverdag på 21 dager. Hvorvidt det faktisk tar 21 dager eller ei å faktisk endre en vane er oppe til diskusjon blant forskere, men at man i alle fall kan kickstarte nye vaner på 21 dager tror i alle fall jeg.

Men hva er en vane? Og hvorfor er det så vanskelig å endre vaner? Hva er et som hindrer oss, hvorfor tør vi ikke prøve, hvorfor feiler vi  - og hva er grunnen til at vi lykkes med å endre vaner? Dette er bare noen av spørsmålene Ole og jeg utforsker i denne episoden av Ingefær podcast. Vi snakker også om barneoppdragelse, om å være snill med seg selv, tenke at små forandringer kan gi store resultater på sikt, jevnlig se livet sitt i fugleperspektiv og sjekke av at de...

Episode 61 - Katy Bowman om bevegelse  
Jeg har gledet meg skikkelig til å dele intervjuet av Katy Bowman med dere! Katy har vært viktig for hvordan jeg ser på bevegelse og jeg er sikker på at du får noen aha-opplevelser av intervjuet.

Katy Bowman er biomekaniker, forfatter av åtte bøker på fem år, mamma til to barn på 6 og 4 år, tidligere blogger på katysays.com og en bevegelsesnerd, om man kan redusere kunnskapen og engasjementet hennes til det.

Katy mener bevegelse er næring for kroppen på samme måte som mat er næring. Vi lever i en stillesittende kultur og selv om vi trener jevnlig er mesteparten av bevegelsen vi gjør i løpet av dagen sitting. Dermed mangler vi ulike bevegelses-næringsstoffer, mener Katy. Katy definerer bevegelse som når kroppen endrer seg, det vil si at å puste er bevegelse, å amme er for en baby bevegelse, og at kjeven vår bruker ulik bevegelse og tilpasser seg deretter om vi spiser mye myk mat versus å spise en rå...

Episode 60 - Dr. Sara Gottfried om å holde seg ung  
Ukens gjest på Ingefær podcast er Dr. Sara Gottfried. Sara Gottfried er Harvard-utdannet lege og hun har gitt ut tre bøker som har alle kommet inn på bestselgerlisten til New York Times: The Hormone Cure, The Hormone Reset Diet og Younger.

Sara Gottfried ga nylig ga hun ut boken Younger, en syv ukers protokoll for å holde deg ung lengre. Da er det naturlig å stille seg spørsmålet: passer denne boken, og dette intervjuet, for deg som er i tyveårene eller trettiårene? Jess! Tipsene hennes passer for alle. For vi alle vil vel ha som god helse som mulig så lenge som mulig? Jeg vil i alle fall det.

I episoden snakker Sara og jeg om: Hva gener, epigenitikk, innflammaging, telomer og healthspan er: gener er vårt dna, epigenitikk er hvordan vår livsstil og livet vårt (og foreldre og besteforeldre) skrur av og på genene vi har, innflamaging er en...

Episode 59 med Elin Reitan: Oversikt over privatøkonomien gir livskvalitet  
I episode 59 av Ingefær podcast snakker vi penger. Har penger noe med helse å gjøre? Javisst! Oversikt gir livskvalitet, sier forbrukerøkonom Elin Reitan.

I denne episoden av Ingefær snakker vi om privatøkonomi. Gjest er forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan. Hun er aktuell med en informativ og lettlest bok om privatøkonomi, Få mer ut av pengene dine, og blogger om temaet samt deler raust av kunnskap på sin instagram-konto.

Episode 58 - Maria Fürst om pust, være god mot seg selv og om yoga  
Jeg skulle bli 37 år før jeg lærte meg å puste, skriver Maria Fürst i boken Yoga, din vei til balanse, flyt og styrke. Vi snakker om pust og om angst for døden og kjærlighet til livet i episode 58 av Ingefær podcast.

Hva er det med yogaintervjuene som handler om noe helt annet enn yoga? Som med Ingefær-episoden med Vibeke Klemetsen handler ikke dette intervjuet så mye om yoga, selv om planen var å snakke om yoga.

I denne episoden av Ingefær snakker jeg med Maria Fürst. Hun jobbet i mange år som journalist i blant annet Elle og Dagbladet, før hun ble med diplomatmannen sin til San Fransisco med deres to barn. Der skulle hun i alle fall ikke begynne med sånn yoga-greier som alle gjør i den byen, men etter et år testet hun yoga i et lite studio hos en kar som er verdt podcastlyttingen alene, og etter det var hun hekta.

Såpass hekta at hun kom hjem til Oslo som yogalærer.
Men...

0:00/0:00
Video player is in betaClose