Ingefær podcast

Ingefær podcast

Norway

En podcast om helse og sånn

Episodes

Episode 45 - Om å være normal  

Beklager noe dårlig lyd av min stemme på denne episoden. Jeg har nytt utstyr og litt dårlige tekniske skills …

Jeg slukte #Hverdagspsyk tidligere i høst. Når jeg leser bøker liker jeg å streke under setninger og avsnitt jeg synes er viktige (eller vakkert formulert, som i mer skjønnlitterære bøker), og i denne boken ble pennen flittig brukt.

Alle opplever større og mindre vanskeligheter i løpet av livet. Alle. Det viktige, tenker jeg, er å ikke være alene om utfordringene. Bare det å vite at vi alle har det tøft jevnlig hjelper. Det synes nå jeg. Alle opplever vi oppturer, og alle opplever vi nedturer. Å prate med venner og familie hjelper, eller med en profesjonell. Det er ingen skam å oppleve motgang. Det er ikke nødvendigvis din skyld en gang! Men det er vårt ansvar å selv ta tak i situasjonen.

Dette snakker jeg med psykologene Rebekka Egeland og Carina Poulsen om. For det er vel ikke bare meg som tenker litt ekstra nå som det er den mørkeste tiden og det nærmer seg slutten av året? Jeg tenker alltid over hva jeg har gjort og ikke gjort i løpet av året, om målene mine ble nådd, drømmene forble drømmer eller ble en realitet, og så videre. Det betyr ikke at jeg er lei meg, for det er jeg ikke om dagen, men at jeg går mer inn i meg selv og tenker. Og det, det tror jeg er veldig normalt kanskje særlig for oss norboere, i denne årstiden. I stedet for å flykte fra grublende tanker tenker jeg at de er der for en grunn og at de skal lære oss noe.

Det prater vi også om i denne episoden. Også snakker vi om hva egenomsorg er, om å tilgi, om personlig ansvar, om det å dele utfordringer, at livet kan føles tøft for mange kanskje fordi mange av oss har for høye forventninger til livet. Livet kan nemlig være skikkelig tøft.

Jeg har møtt Rebekka Egeland før, jeg. For seks år siden. Hvorfor får du vite mer om i podcasten!

Episode 44 - Dedication-Kristine om spiseforstyrrelser, forbilde og å grue seg til julen  

Men først: Har du eller vet du om noen som sliter med tanker rundt mat, trening og kropp og som kan behøve en å prate med anbefaler jeg å søke hjelp så fort som mulig.

Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser: 22 94 00 10 ROS - rådgivning om spiseforstyrrelser: 948 17 818 Senter for spiseforstyrrelser: 51 52 99 66 Nasjonalt klinisk nettverk mot spiseforstyrrelser: 74 09 86 67 Villa Sult har også gratis drop in

Det nytter å be om hjelp! Behandlingsresultatene for pasienter med spiseforstyrrelser er gode, 65-85 prosent blir bedre eller blir friske over tid.

Kristine Aure har blogget i mange år og samtidig vært spiseforstyrret. Jeg har fulgt henne lenge og synes selv jeg har sett en positiv endring hos henne. Fordi hun har vært så åpen om problemene hun har hatt ønsket jeg å ha henne på Ingefær for å få en åpen samtale rundt et tema som det kan være vanskelig å snakke om slik at vi alle kan bli litt klokere.

Kristine og jeg snakket blant annet om

Hvordan og hvorfor hun ble syk som elleveåring At hun ikke ble fanget opp av det offentlige før hun var virkelig syk, og tenker i ettertid at hjelpen hun fikk da kunne vært bedre Hvordan hun ville ha hjulpet seg selv om hun jobbet i det offentlige Perioder med selvskading og ønsket om å ikke leve mer Hvordan hun gikk fra anorexi til ortorexi og trodde hun var frisk Hvordan hun skriver om kropp og trening på bloggen - og at hun synes nettopp dette er vanskelig Tanker om at hun er et forbilde Forholdet til hennes nå avdøde mamma At julen kan være vanskelig for mange Og mye, mye mer

 

Episode 43 - Om kettlebelltrening og fysisk fostring  

Kettlebell er en kule med håndtak. Ulike kuler har ulik vekt. Jeg har trent med kettlebells i seks år. Min samboer Jon har mange kettlebells-kurs og vi er så heldige at vi har mange kettlebells både i gangen og garasjen. Om jeg skulle valgt en treningsform resten av livet ville jeg valgt kettlebells. Jeg er rett og slett inmari glad i kettlebells.

Karl Kristian Indreeide driver Oslo kettlebellgym (OKG), hvor Jon har en del av sine sertifiseringer fra. Vi trente der innimellom da OKG lånte plass i et studio i en bakgård mellom Alexander Kiellands plass og Ringnes Park i Oslo. Karl Kristian og OKG har nå et nytt senter ved Sofienbergparken, og jeg tok turen dit for en prat med Karl Kristian om kettlebelltrening, fysisk fostring og treningsfilosofi. Og for å bli terpet på teknikken, selvsagt. Selvom jeg har trent mange år er det alltid noe å forbedre!

I mitt arbeide i blogg, Ingefær og andre sosiale medier er jeg opptatt av at vi ikke trenger å trene 6 ganger i uken og eller slite oss helt ut hver økt for å få gode resultater. Mine armmuskler er genetisk og også resultat av sånn passe volum, tilpasset søvn, energinivå og stressnivå. Denne filosofien opplever jeg at OKG også har, derfor ville jeg ta en prat med Karl Kristian for å få utdypet dette!

Karl Kristian og jeg prater om

Hvordan han oppdaget kettlebells og hvorfor han ble hekta Forskjellen på sport og fysisk fostring/være i god form Hvorfor man bør ha nok respekt for seg selv til å lære grunnleggende øvelser skikkelig bra Hvor mye man bør trene for å se normalt bra ut og være i god form To typer disiplin: den som gjør at du presser deg selv under en økt og den disiplinen som gjør at du gjør øvelser riktig og stanser når du merker når du utfører den feil - selvom det kanskje er flere repetisjoner igjen. Forskjellen på å trene for å komme vekk fra noe (negativ adferd) og trene for å oppnå noe (positiv adferd) Hvilke tre øvelser han anbefaler om du skal gjøre tre resten av livet og fortsatt være i god form (pluss en bonusøvelse!) Forskjellen på en amerikansk swing (crossfitstyle) og en russisk swing, og hva han anbefaler og hvorfor Og mye, mye mer!
Episode 42 - Synnøve Skarbø om svangerskapsdepresjon og rydding  

Å få barn er ikke alltid like rosenrødt som man ser for seg. Vi hører om babyer som sover natten igjennom og sjeldent gråter eller om nyforelskede mødre som poster drøssevis bilder av babyen på Instagram. Men for noen er ikke den første tiden etter fødsel så lett. Fødselsdepresjon er vanlig, men kanskje vi ikke snakker så mye om det? For selv om jeg selv ikke har opplevd det kan jeg se for meg at det er tøft å si at man er trist når man egentlig skal være lykkelig.

Synnøve hadde ønsket seg barn lenge og da hun i en alder av 38 fikk kjæreste og noen år senere ble gravid var hun overlykkelig. Og så kom Lydia til verden og Synnøve ble overbevist at livet hennes nå var over. Alt hadde vært bedre før og nå var det bare mørkt. Men etter hvert begynte Synnøve å gjøre noe hun var inmari god på: å rydde. Slik taklet hun depresjonen og slik har det blitt en bok som både er fengende og som lærer oss noe. For jeg regner med at det ikke bare er jeg som leter etter meg selv daglig. I denne episoden av Ingefær gir Synnøve oss konkrete tips om rydding, hvorfor vi bør rydde og hvorfor rydding er bra for parforholdet, og så forteller hun også åpent om hvordan det var å ha tøffe år etter fødselen.

Vi snakker også om

Hvordan det er å skrive bok om de mørke tidene i livet At Synnøve har blitt kontaktet av mange mødre og fedre som takker henne for åpenheten Hvorfor vi alltid rydder før vi drar på ferie Synnøves beste helsetips og skjønnhetstips Praktiske tips for gangen og mobilen Hva hun gleder seg til med neste dag fra hun legger seg Hvor sunn hun egentlig er Og mye, mye mer
Episode 41 - Inger i Dubai: "Barseltiden er ikke tiden for å fokusere på kropp og trening"  

Inger i Dubai er et kjent navn for de aller fleste av oss. Hun bor i Dubai sammen med sin ektemann Ian og datteren Kaia som snart er ett år. Inger blogger, instagrammer og snapchatter om trening, mat, seg selv og datteren og har hele 117 000 følgere på Instagram. Da jeg snakket med henne sist hadde hun 50 000 følgere. Det eksploderte da hun tok video av seg selv mens hun gjorde pullups som høygravid i uke 40 og en amerikansk treningsdude postet videoen slik at over 6 millioner så det på kort tid.

I løpet av året som har gått har altså Inger blitt mamma, noe hun har ønsket seg ca hele livet. Ingefær har blitt ett år og jeg kan se tilbake på 41 episoder med stolthet. Mimrepost er på trappene, men jeg kan si så mye som: jeg er skikkelig stolt. Jeg gjør alt sjæl. Lyttertallene øker og øker for hver måned som går og jeg får nesten daglig takknemlige mail fra lyttere. Jeg er heldig!

Inger og jeg snakker også om

Hvorfor man ikke bør fokusere på utseendet den første tiden etter fødsel Hva hun tenker om å vise så mye av Kaia på sosiale medier Hennes tanker om å være forbilde Hvorfor hun ikke gjør business av bloggen sin Om hun skal flytte til Norge igjen Hvilke verdier hun synes er viktige å gi til Kaia En viktig leveregel for Inger Og mye, mye mer!
Episode 40 - Vi hyller maten med Anders Husa!  

Hva tenker du om mat så ofte blir redusert til et middel for å oppnå et mål? Spis deg sterk. Spis deg frisk og sunn og glad og lykkelig og gravid og sånn at håret vokser ut om du er skalla. Husk å spise sånn at du får i deg nok jod, k2, vitamin d, fiber, karbohydrater eller fett. Spis mindre, spis hver tredje time, ikke spis frokost, og så videre og så videre. Hva med å bare spise digg mat fordi det er digg mat og du nyter å spise digg mat? I skrivende stund er jeg fortsatt mett fordi vi ba oss selv på middag hos svigers og fikk servert lammelår med fløtegratinerte poteter. Jeg forsynte meg 2.5 ganger og koste meg med hver bit.

I denne episoden snakker Anders Husa og jeg om digg mat. Den deilige maten som gjør deg lykkelig når du spiser og god og mett etter at måltidet er over. Maten vi spiser med de vi er glad i en vanlig hverdag, eller maten vi spiser når vi feirer noe med kjæresten vår. Maten vi spiser ved jul, bryllup eller venninnemiddagen. Mat hvor vi spiser mat fordi mat er godt og fordi vi deler maten med andre. Mat fordi mat er sosialt, mat er kultur og mat kan være kunst og opplevelse.

Anders Husa skriver matbloggen andershusa.com som ikke er en vanlig matblogg. Han legger nemlig ikke ut egne oppskrifter, men reiser Skandinavia rundt og skriver historier om ulike restauranter han besøker. Jeg elsker bloggen hans, fordi det Anders gjør er å hylle maten og alt rundt som har med måltidet å gjøre.

Episode 39 - Margit Vea om barnemat  

Mat for barn er kjempeviktig, sier Margit Vea. Det påvirker helsen resten av livet. Mat er også viktig for livskvaliteten, sosialt og kulturelt. Margit anbefaler å lage så mye av maten som mulig av fra bunn og at foreldre må stole på seg selv mer enn industrien. Hun møter nemlig stadig vekk foreldre som er bekymret over at barna ikke får i seg nok næringsstoffer om de lager maten selv.

Vi snakker også om

Hvorfor Margit er skeptisk til ferdiggrøt Hvordan gjøre hjemmelaget grøt mer næringsrik og lettere fordøyelig At man ikke behøver å gi grøt til de små Tips til første babymat At man på sikt sparer på å spise bra i form av sykefravær og økt energi Hvilke pålegg hun anbefaler At vi bør har respekt for miljø, dyr og mennesker når vi velger mat Viktigheten av å benytte hele dyret At det dessverre kan være vanskelig å få tak i god mat i butikkene Hva Margit ville gjort om hun var mat- og barneminister for en dag Og mye, mye mer!
Episode 38 - Snakk godt til deg selv!  

Jeg synes indre dialog er utrolig fascinerende. Er du ikke enig? Vi går alle rundt og snakker til oss selv. Hvem er det som snakker? Hvem blir snakket til?

Mange av oss er ikke klar over at vi konstant snakker til oss selv, langt mindre er vi klar over hva slags ord vi bruker. I episode 6 av Ingefær podcast snakket jeg med Helene Drage. Hun påpekte at mange av oss sier ting til oss selv vi aldri ville sagt til en god venninne.

Hvilke ord vi sier til oss selv kan ha mye å si for livskvaliteten. Hvis du konstant snakker seg selv ned er min påstand at livet kan bli bedre om du lærer å snakke mer konstruktivt til deg selv. Du trenger ikke snakke positivt hele tiden, men konstruktivt. Er å si til seg selv: "du er tjukk så du må trene i dag" konstruktivt? Jeg mener nei - det er negativt. Og sånt snakk fortjener ingen av oss.

I denne episoden snakker jeg med mental trener i RAW trening, Line Bakkevig. Hun har vært tidligere toppidrettsutøver, har over 17 års ledererfaring, egen investeringsvirksomhet og er mamma til fem barn. Vi snakker om hvorfor indre dialog er så viktig, men også:

Hva mental trening er Om mental trening er for alle Hvorfor det er nyttig å finne sine egne verdier Om mål og sette seg gode mål At indre dialog ikke handler om å stå foran speilet og si superlativer til seg selv, men å snakke konstruktivt Konkrete tips til hvordan bli klar over din indre dialog, og til å trene den til å bli enda bedre
Episode 37 - LIVE med Børge Fagerli  

Onsdag 28. september snakket Børge Fagerli og jeg om SÅ mye spennende foran et lydhørt og engasjert publikum på Eldorado bokhandel.

Det er alltid gøy å ha Børge på Ingefær. Han er en kunnskapsrik og engasjert mann som øser raust av kunnskapen sin. Akkurat som sist gang han gjestet Ingefær kunne jeg stilt ham spørsmål i timesvis. Etter endt podcastopptak fikk publikum mulighet til å stille spørsmål, og det var så mange at vi dessverre ikke rakk alle.

Børge og jeg snakker blant annet om

Hvordan trenings- og kostholdsbransjen var da han startet for nesten 20 år siden og nå Hvorfor det er viktig å finne sitt eget verdigrunnlag Hvor viktig det er å fokusere på prosessen, ikke målet At lykke kommer fra å løse problemer At det ikke finnes noe perfekt kosthold eller trening Hvordan han jobber mentalt med sine kunder Hvilke tre matvarer han mener er de viktigste vi kan spise (hint: ikke grønnkål) Og mye, mye, mye mer!
Episode 36 - Min venninne Kari og brystkreften  

Kari og jeg har kjent hverandre siden det første året på videregående. Det betyr mer enn halve livet med vennskap. Hun er fadder for Fie og en person jeg vet alltid vil være der for meg om det skulle være noe.

For tre år siden fikk Kari brystkreft. Hun jobber med film og samboeren er fotograf. De bestemte seg raskt for å filme prosessen og ukentlig ta bilde av Kari. Nå er bildene blitt til en utstilling i Rådhusgalleriet i Oslo og filmen skal vises på NRK i midten av oktober.

De aller fleste av oss er berørt av kreft, på en eller annen måte. Som søster, datter, venninne, som seg selv, eller som perifer familie eller bekjent. Oktober er måneden da brystkreft står i fokus. Derfor er månedens første episode viet til Karis historie. For selv om man har kreft og må ampuppere, som Kari kaller det, er man fortsatt ikke bare syk. For meg har Kari vært Kari hele tiden, selv når hun var på sitt dårligste. Og jeg er så innmari glad for at hun er her fremdeles.

Episode 35 - Frøyaklinikken om fertilitet  

Ønsket om å bli gravid og få barn er veldig sterkt for mange. Selv husker jeg det som et nesten altoppslukende sug i magen: nå vil jeg ha barn! Jeg har vært ekstremt heldig: begge mine jenter ble til på første forsøk. Men mange er ikke så heldige, og for noen tar det å bli mamma og pappa mye lengre tid enn det de ønsker. Og noen får ikke oppleve det. Jeg håper denne episoden gir noen gode råd og tips, og at vi tar opp temaet fertilitet på en fin måte!

Anette og Helen er to kjempehyggelige damer. Jeg oppfattet de som dedikerte til jobben sin og som veldig engasjerte i hver eneste person og par som kommer til klinikken deres.

I podcasten får du svar på blant

Hva er fertilitet? Når er man mest fertil? Er det forskjell på menn og kvinner? Her kom det noen overraskende svar i alle fall for meg! Hvorfor hormonet progesteron er viktig for å bli gravid. Hvorfor jevnlig sex - ikke bare rundt eggløsningen - fremmer fertilitet. Hvordan det å ikke bli gravid kan gå utover parforholdet - og tips til hvordan fortsette å ha det fint. Hvorfor stress av feks for mye trening, stressende hverdag eller feil kosthold kan påvirke fertiliteten. Hva slags kosthold som er gunstig for fertiliteten. Hvorfor p-piller kan være svært negativt for fertiliteten. Hvorfor det er viktig for kvinner å lære seg å kjenne sin egen syklus. Hvordan man kan merke om man kan være i hormonell ubalanse. Og mye, mye mer!
Episode 34 - Kristine Weber om proteinpulver, mammarollen, mat og påvirkningskraft  

I intervjuet forteller Kristine at hun alltid har vært redd for å gå utenfor de trygge rammene som var satt, men likevel valgte hun å si opp jobben sin som controller da hun var gravid for å satse på bloggen sin. Det synes jeg beskriver Kristine godt: hun er tøff, åpen, jordnær og redelig. I tillegg synes jeg hun har en skikkelig fin stemme. Kristine er også en søtmums, hun angrer aldri på at hun spiser seg vondtmett på godteri (særlig fudge), veier verken seg selv eller maten sin og kaller det å bli mamma som det beste som har skjedd henne. Dette og mer snakker vi om:

At hun har vært med på å starte trenden med sukkerfritt, glutenfritt og proteinrikt At hun liker å gjøre alt selv, både da hun drev med fitness og nå som selvstendig næringsdrivende Om at hun ikke kan bli gravid "på egenhånd" og om graviditeten utenfor livmoren i sommer Hvorfor hun deler triste ting på bloggen En vanlig dag i livet hennes Hvorfor mannen og sønnen ikke er synlige på bloggen Målene hennes videre En liten smak på hva hennes femte bok handler om, som kommer ut i januar At hun nesten aldri bruker proteinpulver
Episode 33 - Om matvaner, mattrender og hvorfor vi spiser som vi spiser  

Dette intervjuet har jeg gledet meg til å dele! Jeg synes nemlig det er SÅ spennende med forskning på matkultur og matvaner. Vi er alle unike individer, men likevel beveger vi oss i flokk. Annechen Bugge er kanskje Norges fremste forsker på nordmenns matvaner. Hun tok doktorgraden i sosiologi med oppgaven "Middag: en sosiologisk analyse av den norske middagspraksis", og er forfatter av en rekke publikasjoner innenfor dette temaet.

Det høres kanskje tørt ut, men tro meg: matvaner, mattrender og valg rundt mat er skikkelig spennende!

Annechen og jeg snakker blant annet om:

Hva en mattrend er og hvorfor og hvordan de oppstår og forsvinner At det å velge norsk og hjemmelaget mat er mer enn en trend, men en matkulturell endring Norsk ungdom: sunn, sunnere, sunnest! (Men at det kan være negativt for de som faller utenfor) Hvilke matvarer som definerer hver tiår fra syttitallet til nå Hva matpakken symboliserer At mat og moral henger sammen At hva du spiser sier noe om hvem du er og hvem du ønsker å være At stadig flere ønsker å gå ned noen kilo Hvem som påvirker oss forbrukere i våre matvalg Hvilke matvarer som har høy status og hvilke matvarer som har lav status - og hvorfor Hva en matforsker spiser til frokost Og mye, mye mer!
Episode 32 - Fitfocuse-Desiree om kalorier, helse og om å være et forbilde  

Med om lag 40 000 besøkende i uken, 61 000 følgere på Facebookpagen og nesten 18 000 følgere på Instagram er det klart at Desiree har påvirkningskraft. Hun legger ut to innlegg daglig på bloggen, har ulike vektnedgangskurs på nett og jobber litt som treningsinstruktør på si. Det er flere lyttere som har ønsket Desiree som gjest på Ingefær. Selv hadde jeg lyst til å snakke med henne siden hun har et litt annet syn på helse enn meg - med mer fokus på kalorier og vektreduksjon enn meg. Eller har hun det, egentlig? Lytt og gjør opp din mening selv!

Vi snakker blant annet om

Hvordan Desiree ble glad i å lage mat Hvorfor hennes tur innom spiseproblemer i tenårene har gjort henne til en bedre helsecoach Hvorfor og hvordan hun fokuserer på å nå folk flest At hun ønsker å få frem at helse ikke er vanskelig Hennes tanker om å være et forbilde Realistiske livstilsendringer At små endringer kan være nøkkelen til endring Hvordan Desiree rådgir lesere Kalorier og helse Hvordan hun legger opp dagen sin og uken: trening, mat og jobb Og mye, mye mer!
Episode 31 - GetInspired-gründer Silje Landevåg om mål og balanse  

Silje Landevåg startet for syv år siden en GetInspired.no, som selger treningstøy og sporty klær til jenter. De første årene var ikke akkurat lukrative, men plutselig snudde det og i år er målet å selge for over 100 millioner kroner (og de ligger godt an).

Silje vet å sette seg hårete mål og jobbe hardt for å oppnå dem. Men hun trener også jevnlig og har to døtre på 4 og 1 år.

På episoden snakker vi blant annet om

Hvordan hun setter seg mål Hvordan hun jobber for å oppnå dem At i stedet for å misunne bør man beundre Hvor viktig det er å omgås folk som vil deg vel Hvordan hun opprettholder motivasjonen i litt tregere tider Verdiene hennes og hvordan de guider henne i hverdagen At å gi opp GetInspired aldri var noe alternativ - hun hadde så god magefølelse Selvtillitt og selvfølelsen hennes Viktigheten av å følge drømmene sine Hvordan hun får hverdagen til å henge i hop Hvordan hun prioriterer barna sine Om hvor viktig coachen hennes er Hvilke forbilder hun har ... og mye, mye mer!
Ingefær podcast sommerbonus! Susanne Kaluza og Sunn fornuft-plakaten  

Sunn Fornuft-plakaten er en samling retningslinjer som bloggere kan ha i bakhodet når vi skriver om kosthold og trening. Pressen har Vær varsom-plakaten som journalister skal følge. Vi som bloggere, og kanskje særlig bloggere med mange tusen lesere, har stor påvirkningskraft. Det er jo påvirkningskraften som gjør at bloggere tjener penger. Spiseforstyrrelser er den vanligste psykiske lidelsen blant jenter i alderen 13 til 25 år. Å skylde på bloggere blir for enkelt, men at bloggere har påvirkningskraft er det ingen tvil om. Derfor mener Susanne Kaluza at også bloggere bør følge visse retningslinjer slik at vi kan skrive best mulig om mat, kropp og trening. En bevisstgjøring, rett og slett. Susanne Kaluza har fått med seg United Influencers, Kvinneguiden, Bonnier Media og Aller media og har også samarbeidet med psykiater og ekspert på spiseforstyrrelser Finn Skårderud/Villa Sult.

I episoden snakker Susanne og jeg blant annet om

Hvorfor hun mener Sunn Fornuft-plakaten er viktig Hvor mange jenter som sliter med kropp Hvorfor særlig tall (vekt, bmi, kalorier) bør unngås å skrive om på bloggen At bloggere er gode mennesker - ingen vil gjøre noen litt mer spiseforstyrret - men at det er lurt å ha retningslinjer i bakhånd for å eventuelt ikke tråkke feil Vi går igjennom alle punktene i plakaten og Susanne utdyper og forklarer
Episode 30 - Superspreke Funkygine om trening, familie og kjærligheten  

Jørgine er tobarnsmammaen som ble verdenskjent da hun postet video av hvordan hun trente med sin daværende babysønn Sokrates, som var en skikkelig klegg. Med ett fikk hun tusenvis av nye følgere på Instagram, hun startet en blogg og etter hvert flyttet hun fra Ålesund til Oslo og traff mannen i sitt liv, Morten. Nå har hun over 265 000 følgere på Instagram og er blant annet sponset av Reebok, hun har skrevet boken Tren sammen med Lasse Tufte og arrangerer treningsreiser i utlandet. Siden Jørgine er kanskje den sprekeste personen jeg vet om synes jeg det var en god ide at hun skulle trene meg før intervjuet.

Vi trente ved Mølleparken i Oslo, med motbakkespurting, trappeløp og ymse arm- og mageøvelser i trapp. Jeg hadde svettefest mens Jørgine, hun så uanfektet ut. Andre temaer vi snakket om på episoden var:

Hvordan hun ser an de hun trener og finner øvelser ut fra form Hvordan hun kommer på treningideer og finner inspirasjon Hvordan hun har blitt så sprek Om hvordan oppvekst i både Italia og Norge har formet henne Hvorfor familien er så viktig for henne At hun deler så åpent og ærlig i sosiale medier Tankene hun har om å være et forbilde Hvor mye hun spiser for å kunne trene så mye Og mye, mye mer
Episode 29 - Om spekede sauehoder og nyregryte med kostholdsnerdene Kim og Therese  

I episode 29 av Ingefær podcast snakker jeg med kiropraktorene, samboerparet og eierne av butikken Naturlig Liv om deres helsereise. Jeg har kjent Kim og Therese i flere år og slutter aldri å bli overrasket over deres engasjement og prosjekter rundt mat. En lattermild, inspirerende og lærerik episode, om jeg kan si det selv!

Vi snakker blant annet om

Hvorfor de kjøper julismør og smør rett fra setra Hvordan det å kjøpe hele slakt er vinn-vinn for økonomien og for bonden Hva de spiste før og nå, og resultatene de oppnådde i løpet av bare få uker Hvordan kosthold kan være en kjærestehobby Hvordan de høster mat etter årstidene At fett er bra for oss mennesker Hvordan de planlegger ukesmeny og at de har innmat i kosten flere ganger i uken At de er "tilfeldig" innom bonden for å hente melk rett fra kua og hvorfor Hvordan speke et sauehode En vanlig matdag for Kim og for Therese Hvor de finner produsenter At bacon ikke er bacon, hvordan best tilbrede det og hvordan Kim synes det bør uttales At de bruker mye tid i perioder, men ikke i hverdagen (for de slipper å stikke innom butikken flere ganger i uken)
Episode 28 - Kathrine Aspaas og hva takknemlighet, skam og raushet har med helse å gjøre  

Kathrine Aspaas er forfatter av bøkene Raushetens tid og Rosa punk, foredragsholder og vært kommentator og journalist i en årreke i Aftenposten tidligere.

I episoden snakker vi blant annet om

Serien skam Hva skam egentlig er, hvorfor vi skammer oss og hva vi kan gjøre med det Skam vs skyld Viktigheten av å anerkjenne og godta egne følelser (for følelser er en beskjed - og det skal jeg skrive om snart!) Om sårbarhet og at å være sårbar er en styrke At hundelabber lukter popcorn Hvorfor det er viktig å behandle seg selv bra, å være raus med seg selv Hvorfor det å praktisere takknemlighet gir frihet og håp og kjærlighet Det vi kjemper i mot har en tendens til å bli større, mens det vi aksepterer det transformeres
Episode 27 - Sunn og smakfull sommermat med Fru Timian  

Marit Røttingsnes Westlie, bedre kjent som Fru Timian, er populær matblogger, foredragsholder og forfatter av hele ni kokebøker. Boken hennes Fru Timians beste sommermat, som ble utgitt i fjor, kom i et opplag på hele 23 000 bøker. Hvem andre enn Fru Timian kan derfor snakke om sunn og smakfull sommermat på Ingefær podcast?

Fru Timian og jeg snakker blant annet om

Hva sommermat er Hvorfor hun brenner for ujålete, ukomplisert og umåtelig god mat Hennes favorittråvarer i sommerhalvåret Praktiske tips for grill, sommerfest og piknik Hennes filosofi rundt barnemat At det er trist at mat er blitt et sosialøkonomisk skille, som kan få konsekvenser fremover i tid Det å starte for seg selv Hvorfor hun mener litt av det meste er bra for helsen Drivhuset og hennes to asparges Og mye, mye mer!
0:00/0:00
Video player is in betaClose