InnoPodden

InnoPodden

Norway

Innopodden - en podcast fra Innovasjon Norge og Abelia hvor vi går bak ordene og snakker om hva innovasjon egentlig handler om. Vi inviterer de beste gjestene til å hjelpe oss å belyse temaene vi tar opp.

Episodes

14) Norway Health Tech (LIVE)  

Oslo Medtech har blitt Norway Health Tech, og som en del av lanseringen gjorde Håkon og Anita Innopodden live fra scenen. Uforberede, men sporty, gjester underveis er næringssjef i Oslo kommune, Jan Fredrik Lockert, dekan ved matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen, og selvsagt Kathrine Myhre, administrerende direktør i Norway Health Tech. Bli med på feiringen! (at årets tyngste regnskyll feide over Oslo midt i sendingen lar seg også høre)

13) Jacob Mehus: Standardisering  

Tenker du over hvor mange standarder som må samvirke bare for at vi skal kunne leve livene våre? Standardisering er en forutsetning for det samfunnet vi lever i, ikke minst for høykostlandet Norge med digitaliseringen vi står ovenfor. Med standarder i bunn kan vi bygge kreative innovasjoner på topp. Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge, gjester Innopodden og forteller hvorfor dette er så viktig.

12) Steffen Sutorius: Digitalisering  

- Om vi ikke tar grep om digitaliseringen nå, får vi problemer senere. For uansett hvor vi er i omstillingen av offentlig sektor er vi allikevel ikke der vi skal være. Når 75 % av lederne i offentlig sektor ikke synes digitalisering er viktig for egen enhet, og vi samtidig vet at majoriteten av produktivitetsveksten kommer fra privat næringsliv, ser vi at det er et stort potensial å hente ut. Hvordan er det å være sjefen for digitaliseringen av offentlig sektor, uten å være sjefen til de som faktisk skal digitalisere offentlig sektor? Steffen Sutorius, administrerende direktør i DIFI, gjester Innopodden og forteller hvordan de jobber for å stimulere både offentlig og privat sektor til innovasjon.

11) Kathrine Myhre: Helseteknologi  

Helse handler ikke bare om behandling, men er en hel næring. Vi har bedrifter som lager løsninger det er behov for over hele verden, og det burde være mulig å tidoble omsetningen i norsk helsenæring. Kathrine Myhre i Oslo Medtech gjester Innopodden og forteller om høye ambisjoner for norsk helseteknologi, og hvorfor hun ønsker seg et helsenæringsdepartement.

10) Kathrine Molvik: Kvinner og teknologi  

- Det handler om å tørre og å ha tro på seg selv, heller enn å fokusere på begrensninger. Kathrine Molvik står bak FeC, kompetansesenteret innen sveis- og materialteknologi. Hun vant prisen Female Entrepreneur 2016, og er på plass i Innopodden-studioet for å snakke om kvinner og teknologi.

9) Sigve Brekke: Kunstig Intelligens  

Det er ikke lenger snakk om en skal være bekymret eller begeistret. Kunstig intelligens er her, og det er en langt mer interessant diskusjon å finne ut hva maskiner bør gjøre og hva mennesker kan gjøre. Regulatoriske myndigheter må skynde seg for at vi best skal kunne nyttegjøre oss mulighetene som ligger i kunstig intelligens og robotisering. Sigve Brekke, konserndirektør i Telenor, besøker Innopodden og deler sine tanker om fremtiden som allerede er her.

8)Toril Nag: Intraprenørskap  

Lyspæren ble ikke til ved gradvis utvikling av stearinlyset. Disrupsjon må en ønske velkommen, også om det virker destruktivt inn på eksisterende virksomhet. Innopoddens julespesial er spilt inn live hos Lyse, som «skulle vise fotball på panelovner» da de gjorde noe helt nytt og kjøpte fotballrettigheter. Endringskultur er viktig for dagens gjest, konserndirektør Toril Nag, og ord for dagen er «intraprenørskap».

7) Rolf Assev: Inkubator  

Hvor stor suksessfaktor ligger egentlig i ídeen sammenliknet med gjennomføringsevnen hos folkene bak? Hva er egentlig en inkubator, og hvilke tjenester kan du få der? Og ikke minst, hvordan kan du hjelpe andre og la felles nettverk dra alle videre fremover? Rolf Assev fra StartupLab kommer innom podcasten og gir innsikt i hvordan StartupLab jobber med selskaper som starter i deres inkubator.

6) Nina Jensen: Økosystem  

Hva er egentlig et økosystem? Kan vi bruke begrepet om innovasjon, inkubatorer, venture-kapital og investorer? Trenger vi et nytt innovasjonspolitisk økosystem? Anita og Håkon får besøk av Nina Jensen, marinbiolog og leder i WWF, som forklarer oss hva et økosystem EGENTLIG er.

5) Terje Strøm: Omstillingsevne - LIVE fra Abelia Open  

Hvordan står det egentlig til med entreprenørskapsånden i Norge? Har vi gode nok beslutningstakere i dagens arbeidsliv? Hvordan utløser vi potensialet i helseteknologien, samtidig som vi sikrer kvaliteten i helsenæringen? Fra Abelia Open lager vi igjen Innopodden live fra scenen. Med oss har vi Terje Strøm fra NyAnalyse, som har laget Omstillingsbarometer 2016. Barometeret måler den norske omstillingsevnen i forhold til en rekke andre land.

4) Berit Svendsen: Digital agenda - LIVE fra Arendalsuka  

Hvordan får vi bedre og enklere digitale tjenester for innbyggere i Norge, når 430 kommuner skal i gang? Hvordan står det til med digital kompetanse i norske rådhus, eller i bedriftenes styrerom? I vår første Innopodden LIVE på scenen under Arendalsuka har vi med "digital agenda herself", Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

3) Kristin Skogen Lund: Omstilling  

Vi kaller det reformer, men er det egentlig mer enn klatting på det vi allerede holder på med? Må det tøffere endringer til om vi skal kunne snakke om omstilling? Engasjert gjest i Innopodden er sjefen for norsk næringsliv, Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

2)Johan H Andresen: Sosialt entreprenørskap  

Hva handler sosialt entreprenørskap om, egentlig? Hva ligger i begrepet "dobbel bunnlinje", og har de nye entreprenører både et sosialt kompass og en skalerbar forretningsdrift i sitt DNA? Vi har med oss nestoren på området i Norge, Johan H. Andresen, som er mer opptatt av å score mål enn fargen på drakten til spillerne.

1) Jan Tore Sanner: Modernisering  

I den aller første Innopodden har vi med personen med landets viktigste, kuleste og vanskeligste jobb for modernisering: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Dagens ord er "modernisering".

Innopodden Teaser  

Anita Krohn Traaseth og Håkon Haugli gir et drypp av Innopodden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose