Inspodden - En Inspirationspodcast

Inspodden - En Inspirationspodcast

Sweden

Detta är en podd för dig som är redo att följa din inre röst!

Episodes

Människans största drivkraft: Rädslan eller kärleken?  

I veckans avsnitt kommer vi att prata om människans två största drivkrafter. 

Kärleken och Rädslan.

Vilket styrs du utav? 

Är det rädslan som håller dig tillbaka i samma gamla hjulspår? eller är det kärleken som är bensinen i ditt liv? 

I veckans avsnitt pratar vi om att identifiera drivkrafterna inom oss. 

Dela gärna med er av egna erfarenheter.

 

Bästa hälsningar

Inspodden

Intervjun med vardagshjälten Robin Granqvist  

Har du suttit på ditt jobb och varit allmänt trött? Trött på dina arbetsuppgifter, trött på chefen? Du vill säga upp dig men har en massa åtangande så som boende, bil och famlj? 

Sitter du och drömmer dig bort till en roll där du faktiskt gör en skillnad på riktigt? Där du kan få vara med och påverka för att göra denna planet till en bättre plats för fler? 

Lyssna isåfall på Robin Granqvist. Mannen som sa upp sig från sitt jobb och åkte till Kenya för att bli ambassadör för ett svenskt företag som hjälper med investeringar som gör skillnad för de behövande och dig.

 

 

Law of Attraction  

Visst finns det dagar i ens liv där allt som kunnat ha gått fel har gjort det, du glömde nycklarna, tappade bort mobilen och så börjar det regna som råga på allt.

Men sedan finns det vissa dagar där allt flyter på som en dröm, du hittar en röding i en gammal jacka, du hittar en parkering precis utanför ditt kontor, du får ut två Kitkats från godisautomaten fastän du endast har betalat för en. 

Ja allt det där har du styrt över på ett eller annat sätt, även dom sakerna som känns utanför din makt.

I dagens avsnitt pratar vi om Law of Attraction. Hjärnans kraft att påverka verkligheten. 

 

Womeninspiration  

-ENG-

I dagens avsnitt har vi valt att intervjua en riktig powertjej vid namn Maryam Melissa S. Detta är en fantastisk kvinna som har samlat in 30 karriärkvinnors stories och reflektioner till ”sina yngre jag”.

Tanken med Womeninspiration är att hon vill att alla ska ta vara på sin bästa potential, våga drömma och stötta andra. Maryam som till vardags arbetar som Social Media Specialist på mediebyrå använder själv plattformen för att inspirera unga tjejer genom andras stories, egna texter och motivationsbilder. Vi har haft ett inspirerande samtal med henne i veckas poddcast och ser fram emot ett fortsatt underbart samarbete.

The Power of Now - Att Leva i Nuet!  

Hur ofta sitter man inte i bilen och stressar över vad man ska göra när man väl kommer fram? 

Hur många gånger sitter man inte mitt i en trevlig konversation och helt plötsligt så vandrar tankarna till vad man ska laga till middag?

Man har ofta hört genom åren att vi människor har en koncentranstionsradie (Attention Span) av 20 min. Men i den världen vi lever i idag är den genomsnittliga attentention spannet ca 5 min. 

Hela tiden letar vi efter det nya, förbättrade och nästa “Je ne c’est quoi”. Många av oss går miste om underbart vackra stunder i jakten på nästa “fix”.

I dagens avsnitt pratar vi därför om att leva i nuet!

 

 

 

Simon Kachoa (Intervju)  

I dagens avsnitt har vi Simon Kachoa. Simon är en ung kille från Västerås som för bara några andra år sedan levde ett helt annat liv än det han lever idag.

2012 vägde Simon 180 kg, 2013 vann han Biggest Looser.

Simon vann inte bara Biggest looser utan har även vunnit svenska folkets hjärtan med sin bubblande, spralliga personliget och har utöver det medverkat i olika tv-program så som Lets Dance, Fångarna på fortet, När och Fjärran m.m.

Idag föreläser Simon riket runt och skräddarsyr även inspirationsresor för att hjälpa människor till ett hälsosammare liv.

In och lyssna på ett gripande avsnitt om en kille som ändrade sig själv och hela sin verklighet.

Therése Gedda, International Keynote Speaker  Award-winning Entrepreneur, Founder and CEO of 30minMBA - ENG  

(This week show is in english)     “Therése is an extraordinary International Motivational Speaker.” –  Stefan Engeseth, Guest Professor and Author     “With almost 15 years as a founder and keynote speaker, she is one of the most talented individuals I have ever met” – Anneli Viklund, Innovation Expert at ALMI   “Therése Gedda is truly one-in-a-million” – Scott van Dort, COO at 30minMBA    

You Are Amazing - Sabrina & Sonia Choquette Tully - ENG  

(This week’s show is in english)

Sabrina and Sonia Choquette Tully are on the show to talk about their new book “You Are Amazing”. 

A great book that is described as a love letter for the next generation of spiritual seekers. 

On the show they break the myths about spirituality, they give us tips on how to get in touch with our intuition and out of our heads. They talk about giving life another dimention and giving your self tools to take on whatever challenge you face in life. 

You guys will love it and them!

 

 

 

Att Ge och Ta!  

I detta avsnitt pratar vi om att ge och ta. Vilken kategori tillhör du? 

Visst är det svårt att avgöra… Det är för att många gånger så beter vi oss olika i olika relationer och situationer. 

I dagens avsnitt pratar vi olika människotyper, Vi går igenom DISA testet, och det absolut vanligaste misstaget människor gör när man råkar ut för en person som bara tar utan att ge tillbaka.

Mål och hur når vi dom?  

Vi  måste med största ödmjukhet säga att det här är nog det mest inspirerande avsnittet som vi har gjort hitintills. I detta avsnitt pratar vi om målsättning.

Ett ämne som vi bägge brinner för väldigt mycket!

Elisabeth tar upp hur viktigt det är med att faktiskt sätta sina drömmar på pränt, hur viktigt det är med uppföljning och delmål.  Tuliany tar upp hur viktigt det är att hjärnan, hjärtat, kroppen och själen är i linje med målet för att underlätta vägen dit.

Vad har du för drömmar och ambitioner? Om du hade allt du behövde för att överleva, vad skulle du vilja tillägna din tid åt? Hur ser din väg dit ut?

Dela med dig! Låt oss hjälpa varandra på vägen till att bli bättre människor! 

Kärlek till er våra inspirerande lyssnare

Underbara Möten  

Hur träffade du dina vänner? Har du någon gång vågat prata med en vilt främmande människa? Har du vågat öppna upp dig för en bekant någon gång och den personen blivit din vän?

 

Många av oss önskar många gånger att man vågade ta kontakt med någon man vanligtvis inte pratar med, eller tillhör du kategorin av människor som undviker denna obekväma situation?

 

Människor gömmer sig gärna i sina trygga flock, men vad händer när man vågar sig i nya miljöer? Det är det vi pratar om i dagens avsnitt.

 

Välkomna in att lyssna!

Livsförändrande böcker.  

Idag delar vi med oss av våra favorit böcker och författare. Böcker som har påverkat våra liv till det bättre. 

Vi går igenom 5 böcker men lämnar 7 boktips. De här böckerna som vi har läst väcker inte bara intresset men också din själ. Du får ett nytt sätt att se på livet och det i sin tur kan ge dig ett helt nytt liv. 

Man kan säga som så att dessa böcker läser inte samma person två gånger.  

 

Kärlek! 

 

 

Mamma  

Detta är ett avsnitt som vi spelade in bara någon dag efter Stockholms terror attentat. 

Vi blir gång på gång påminda om hur skör tråden är mellan liv och död. Vi vill påmmina med detta avsnitt att ta vara på era nära och kära, idag! Vår tid här på jorden är begränsad, så ta vara på den! 

Det är inte bara på speciella dagar som vi ska hylla och ta hand om våra mödrar och familj, vi ska visa uppskattning mycket och ofta. Oavsett mor, oavsett uppfostran. Tacka! Tacka dom som har utmanat dig, tacka dom som har gett dig vägledning.

Älska tålmodigt!

Namaste!  

 

 

 

Rädsla  

I detta avsnitt går vi igenom rädsla.

Vi pratar om att vara höjdrädd, rädd för att misslyckas, rädd för stagnering, rädsla att satsa fullt ut och favela-komplex.

 Vi tar även upp olika knep som man kan ta till för att överkomma sin rädsla.

 

Intervju med D.jungle  

Exklusiv Intervju med D.jungle. En dynamisk duo som består av Eddie Erixon och Kemo Williams och deras nya träningsform där man tränar hjärta och hjärna. 

 Två unga killar med helt olika bakgrunder men som enades inom idrotten och fann vägen till friheten.

Idag är de helt ensamma i Sverige med sin affärsidé som handlar om att träna hjärta och hjärna till exotiska djembe trummor i djungelmiljö mitt i huvudstaden. 

Vår podcastvärd  Elisabeth var med på ett av grabbarnas pass en lördag och berättar om sin 6 dagars träningsvärk.

Magkänslan  

Denna inslag handlar om Intuition och om att följa sitt hjärta och lita på sig själv!

Vi har två öron och en mun!  

En god relation börjar med en god kommunikation. 

Misslyckande  

Misslyckande, en viktig del av vår framgång

Tiden  

Vad är det som går och går men aldrig kommer fram? 

-Människans tillfredsställse. 

Ärlighet & Förändring  

Livet är alldeles för kort och vi blir påminda om det alldeles för ofta. Var ärlig mot dig själv och gör den efterlängtade förändringen i ditt liv nu! 

0:00/0:00
Video player is in betaClose