Inte rasist men...

Inte rasist men...

Sweden

Inte rasist men är en podcast som granskar och analyserar Sverigedemokraternas politik, företrädare och ideologi. Med: Christopher Gummesson och Magnus Esser Bengtsson Kontakt: podd@interasistmen.se

Episodes

Terapisamtal Hos Försvarsmakten  

IRM-podcast är tillbaka! I årets första avsnitt pratar vi om året som gått och konstaterar att vi kanske har upptäckt en het statsministerkandidat såhär i post-sanning-eran. Dessutom återkommer vi till Granskning Sverige, youtubekanalen som långsamt transformeras från rasideologisk propaganda till personliga terapisamtal för programledarna. Den här gången har dom ringt upp Försvarsmaktens marknadschef för att prata om... Ja... Egentligen allting som inte relaterar till försvarsmaktens marknadsföring.

Monica.wollmer.sd - Ludvika  

Monica.wollmer.sd - Ludvika by Inte rasist men...

Avsnitt 68 - 4 nyanser av nolltolerans  

Medan Kent Ekeroth är under utredning för misshandel tar en rättsprocess mot ett annat toppnamn inom SD slut. Martin Kinnunen dömdes i hovrätten för bokföringsbrott. Men bakom det kriminella agerandet döljer sig en viktigare historia om Sverigedemokraterna och deras bolagsaffärer. En historia som handlar om rasism, korruption och lögner. Vi reder ut trådarna i veckans avsnitt av IRM-podcast.

Avsnitt 67 - Tre Helt Vanliga Dödsknarkarnazister  

Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet, britterna lämnade EU och i Frankrike stundar ett presidentval där Nationella Fronten rycker framåt. Christopher lägger fram en teori om varför allt detta händer. Vi gör även ett nedslag i den nationalistiska bubblan och lyssnar på när Ingrid Carlqvist är ovanligt bitter samt hur det kan låta när nazister sågar sönder Granskning Sverige. Länk till omröstningen: http://podcastpriset.daytona.se/nyheter-och-politik

Avsnitt 66 - Grävet kring Jörgen Fogelklou  

Veckans avsnitt gästas av IRM:s nya medarbetare: Nättrollet Myra Åhbeck Öhrman! Vi pratar om bland annat om Jörgen Fågelclous multipla personligheter och Grand Hotels fuck up i samband med SD:s "alternativa nobelpris. Avsnittet spelades in förra söndagen, om någon undrar varför vi inte benämner elefantflocken i rummet.

Avsnitt 65 - Den Skenande Brottsligheten  

Veckans podcastavsnitt handlar om hur Sverigedemokratiska företrädare hänger ut barn, och om hur dom med varierande framgång försöker komma undan med det när de konfronteras av medier. Dessutom pratar vi om brottslighet, ett område där människors föreställningar aldrig verkar stämma överens med verkligheten. Kanske beror det delvis på att ett av riksdagspartierna försöker få människor att tro att vi står på randen till inbördeskrig.

Avsnitt 64 - Klåparen på SVT  

IRM avslöjade förra veckan Oscar Sjöstedt, SD:s finansministerkandidat, med att belåtet dra skämt om döda judar. I veckans podcast pratar vi ner storyn och analyserar det kanske sämsta journalistiska arbetet någonsin, producerat av SVT:s flaggskepp Aktuellt. Dessutom om riksdagsledamoten Anna Hagwall som har dammat av den gamla hederliga teorin om den judiska världskonspirationen. Det visar sig också att hennes motioner ger vissa ledtrådar till hur RSS-flöde ser ut. Lyssna här! Gillar du det du hör? Stöd gärna vår verksamhet! Bank-giro: 478-2470 (Swedbank) Swish: 123 421 27 59

Avsnitt 63 - Ordföranden  

IRM-podcast tar inledningsvis ett nytt grepp denna vecka, och pratar om alla riksdagsparter utom Sverigedemokraterna. Hur hanterar de egentligen SD? Inget vidare, visar det sig. Dessutom pratar vi om turerna kring SD Jönköping, som påminner mer om en galen sekt än ett politiskt partiförbund. Hur? Vi skulle kunna skriva det här, men det hade förstört hela upplevelsen av att lyssna! Stöd gärna Christopher Gummesson Mic Aid och vår granskning av SD! Bank-giro: 478-2470 (Swedbank) Swish: 123 421 27 59

Avsnitt 62 - Den Svenska Modellen  

Avsnitt 62 - Den Svenska Modellen by Inte rasist men...

Avsnitt 61 - Sport Och Nationalism  

IRM-podcast är tillbaka! I det första avsnittet för säsongen går vi igenom vad som har hänt under sommaren och tar lyssnar på snillen som spekulerar om vilka tonskalor som araber blir åksjuka av. Dessutom noterar vi de olympiska spelen i Rio, vilket för tankarna till kombinationen idrott och nationalism. Håll till godo!

Avsnitt 60 - Rättshaveristen  

Rättshaveristen Kent Ekeroth kastar som vanligt stämningsansökningar omkring sig. I förra veckan blev han i hovrätten tilldömd ersättning, eftersom att GP har begått upphovsrättsintrång i hans konstnärliga verk "Järnrörsfilmen". Hur kan ett parti, som säger sig förfäkta yttrandefriheten, hålla sig med riksdagsledamöter som använder upphovsrätten för att straffa medier för osmickrande publiceringar? Det pratar vi om i veckans IRM-podcast. Dessutom tittar vi närmare på en av medarbetarna för Granskning Sverige. Ni vet, youtubekanalen som påstår att det pågår ett folkmord mot svenskar. Ungefär lika troligt som att utomjordingar vandrar omkring oss. Eller vänta, det tror dom ju också...

Avsnitt 59 - Vem beskriver din verklighet?  

Aftonbladet har i veckan kunnat visa detaljer av hur SD:s mediasatsning var tänkt att te sig. En salig blandning av haverister, "pedofilkramare" och erfarna journalister skulle avlönas som skrivande propagandister. Det är ingen slump SD lägger så mycket energi att måla upp en alternativ verklighetsbeskrivning. Det är nämligen nödvändigt när statistik och forskning så envist talar emot ens sak. Detta och angränsande ting pratar vi om i veckans IRM-podcast.

Avsnitt 58 - Fantasy Och Fascism  

IRM:s satirtecknare Christoffer Svanströmer medverkar i veckans podcast. Det blir ett samtal som går från satir och serietecknande till den något egendomliga slutsatsen att fascism inte är något mer än en pojkrumsfantasi. Resan dit kan ni lyssna på här!

Avsnitt 57 - Konsten Att Hacka  

I veckans avsnitt av IRM-podcast pratar vi såklart om Lennart Karlsson, SD-politikern som bland annat påstår sig ha bränt muslimer levande i egenskap av FN-soldat. Det blir en illustration av Mark Twains klassiska citat: Det är bäst att tala sannig, så man inte behöver komma ihåg vad man har sagt. Dessutom pratar vi om förhållandet mellan förnuft och känsla i fråga om migrationspolitik, där SD anser sig ha monopoliserat den förnuftiga sidan av spelplanen. Men är det verkligen sant? Lyssna så får ni kanske veta.

Avsnitt 56 Del 2 - Fuck Calm. Die In Battle. Go To Valhalla  

Avsnitt 56 Del 2 - Fuck Calm. Die In Battle. Go To Valhalla by Inte rasist men...

Avsnitt 56 Del 1 - Dårarnas Afton  

Under lördagen förvandlades Rålambshovsparken till Gökboet när SD:s kelgrisar Ingrid Carlqvist och Bertil Malmberg höll ett möte om islam. Trots att Stockholm stad tillhandahåller både tillstånd och beskydd är det offerkofta på som gäller, på något sätt har dom ändå förvägrats sina grundlagsskyddade rättigheter. Det pratar vi om i första delen i avsnitt 56 av IRM-podcast. På grund av tekniska problem blev tyvärr andra delen olyssningsbar, vi kommer därför spela in del 2 igen inom kort.

Avpixlat vs Sharia  

Tiden har kommit - Sverige står i begrepp att införa Sharialagar. Avhuggna händer och stening är framtiden för svenskt rättsväsende. Åtminstone om man ska tro Avpixlat. Men det ska man ju inte, så det är väl tur att IRM-podcast finns för att reda ut begreppen. I veckans avsnitt dödar vi en bra story med nåt så otäckt som fakta. Dessutom kan vi ha funnit en ledtråd till varför SD lockar så många fler män än kvinnor. Seså, sätt igång och lyssna.

Avsnitt 54 - Svensk Husmanskost  

Vägen till en väljares hjärta går via magen. Därför undersöker IRM-podcast Sverigedemokraternas besatthet till mat. Det blir en exposé bland Björn Söders tårar över en sillamacka, magiskt kött och om hur våfflor kan förlåta allt. Dessutom pratar vi än en gång om korruptionen inom SD, ett ämne som aldrig tycks bli inaktuellt. Varför går deras väljare med på att bli svindlade gång på gång? Vi kan ha funnit svaret i en färsk forskningsrapport.

Avsnitt 53 - Medborgarskapet  

Den senaste tiden har en rad politiska förslag rörande medborgarskap framförts från SD:s håll. Förslag som av flera stora kvälls- och dagstidningarna benämnts som "nya". I veckans avsnitt av IRM-podcast pratar vi om dessa "nya" förslag, och det faktum att de har hängt med ett bra tag.

SD-politikern Mats Ljungkvist  

https://www.interasistmen.se/granskning/sd-politiker-sprider-uppmaning-att-skara-huvudet-av-jorunalister-det-var-ett-misstag/

0:00/0:00
Video player is in betaClose