Inte rasist men...

Inte rasist men...

Sweden

Inte rasist men är en podcast som granskar och analyserar Sverigedemokraternas politik, företrädare och ideologi. Med: Christopher Gummesson och Magnus Esser Bengtsson Kontakt: podd@interasistmen.se

Episodes

Avsnitt 74 - Terrordådet i Stockholm  

Efter fredagens fasansfulla händelse på Drottninggatan i Stockholm är debatten i full gång. Föga oväntat vädrar populismen och rasismen luft. Rikspajaspopulisten Joakim Lamotte gör sitt bästa för att fördumma diskussionen, de politiska partierna tävlar i att sätta ner foten och av någon märklig anledning håller "sverigevännerna" spontana terapisessioner. Frågan i allt detta är dock: Vad mer kan vi göra som vi inte redan gör?

Avsnitt 73 - Trollfabriken Gäst: Mathias Ståhle  

I flera månader jobbade den tvåfaldigt guldspadebelönade journalisten Mathias Ståhle med att granska den rasideologiska propagandakanalen Granskning Sverige. I veckans avsnitt av IRM-podcast gästas vi av Ståhle som berättar om själva arbetet och hur han i flera månader wallraffade Granskning Sverige. Vi får även reda på vad som händer om man försöker granska den rasistiska rörelsen och hur dess metoder ser ut för att tysta journalistkåren. Vi passar även på att diskutera den numera ständigt aktuella högerextrema följetongen, "Äter du gåslever?" Missa inte detta!!

IRM - Podcast Avsnitt 72 Mediebruset Gäst: Björn Fridén  

Hur står det till med den tredje statsmakten i Sverige? I ett medielandskap där allt fler röster vill höras och där allt mer information flödar är det lätt att gå vilse, även för etablerad media. I Avsnitt 72 av IRM-podcast gästas vi av Björn Fridén från den mediegranskande sajten Mediebruset för att diskutera just detta. Bland annat pratar vi om varför medier blivit sämre på att granska makten och varför vissa människor tvivlar på medias trovärdighet. Det blir även en del om den rasideologiska propagandakanalen Granskning Sverige och prat om varför fakta fått stå tillbaka till förmån för känslor i den allmänna debatten.

Granskning Sverige lyssnare ringer och hotar Henrik  

Granskning Sverige lyssnare ringer och hotar Henrik by Inte rasist men...

SD-troll hotar IRM  

SD-troll hotar IRM by Inte rasist men...

Granskning Sverige intervju  

Granskning Sverige intervju by Inte rasist men...

Granskning Sverige Fabian/Erik del2  

Granskning Sverige Fabian/Erik del2 by Inte rasist men...

Granskning Sverige Fabian/Erik del1  

Granskning Sverige Fabian/Erik del1 by Inte rasist men...

Avsnitt 71 - TED  

Nytt avsnitt av IRM-podcast! Det blir, som många gånger förr, ett snack om Ekeroth. Den här gången heter dock huvudpersonen Ted. Han lever dock upp till sitt efternamn och har spytt ur sig minst lika mycket dumheter som sin tvillingbror, fram till att han förra veckan bestämde sig för att lämna politiken. Vi pratar också om ideologi och moral, och konstaterar att SD:s ideologi kanske grundar sig i en mycket banal mänsklig känsla - äckel. Detta och mer därtill i IRM-podcast!

Avsnitt 70 (des)Informationskriget  

Donald Trump och hans stab fortsätter att etablera sitt nyspråk. senast med att lansera "alternativa fakta" som pseudonym för lögn. Därför pratar vi den här veckan om det globala informationskriget. hur alternativhögern går hand i hand med Ryssland och vilka politiska mekanismer som ligger bakom. Dessutom avtäcker i Avpixlats medverkan i SVT Debatt och det faktum att Anna Kinnberg Batra krattar manegen för att släppa in radikalnationalismen i den politiska värmen.

Terapisamtal Hos Försvarsmakten IRM-podd avsnitt 69  

IRM-podcast är tillbaka! I årets första avsnitt pratar vi om året som gått och konstaterar att vi kanske har upptäckt en het statsministerkandidat såhär i post-sanning-eran. Dessutom återkommer vi till Granskning Sverige, youtubekanalen som långsamt transformeras från rasideologisk propaganda till personliga terapisamtal för programledarna. Den här gången har dom ringt upp Försvarsmaktens marknadschef för att prata om... Ja... Egentligen allting som inte relaterar till försvarsmaktens marknadsföring.

Monica.wollmer.sd - Ludvika  

Monica.wollmer.sd - Ludvika by Inte rasist men...

Avsnitt 68 - 4 nyanser av nolltolerans  

Medan Kent Ekeroth är under utredning för misshandel tar en rättsprocess mot ett annat toppnamn inom SD slut. Martin Kinnunen dömdes i hovrätten för bokföringsbrott. Men bakom det kriminella agerandet döljer sig en viktigare historia om Sverigedemokraterna och deras bolagsaffärer. En historia som handlar om rasism, korruption och lögner. Vi reder ut trådarna i veckans avsnitt av IRM-podcast.

Avsnitt 67 - Tre Helt Vanliga Dödsknarkarnazister  

Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet, britterna lämnade EU och i Frankrike stundar ett presidentval där Nationella Fronten rycker framåt. Christopher lägger fram en teori om varför allt detta händer. Vi gör även ett nedslag i den nationalistiska bubblan och lyssnar på när Ingrid Carlqvist är ovanligt bitter samt hur det kan låta när nazister sågar sönder Granskning Sverige. Länk till omröstningen: http://podcastpriset.daytona.se/nyheter-och-politik

Avsnitt 66 - Grävet kring Jörgen Fogelklou  

Veckans avsnitt gästas av IRM:s nya medarbetare: Nättrollet Myra Åhbeck Öhrman! Vi pratar om bland annat om Jörgen Fågelclous multipla personligheter och Grand Hotels fuck up i samband med SD:s "alternativa nobelpris. Avsnittet spelades in förra söndagen, om någon undrar varför vi inte benämner elefantflocken i rummet.

Avsnitt 65 - Den Skenande Brottsligheten  

Veckans podcastavsnitt handlar om hur Sverigedemokratiska företrädare hänger ut barn, och om hur dom med varierande framgång försöker komma undan med det när de konfronteras av medier. Dessutom pratar vi om brottslighet, ett område där människors föreställningar aldrig verkar stämma överens med verkligheten. Kanske beror det delvis på att ett av riksdagspartierna försöker få människor att tro att vi står på randen till inbördeskrig.

Avsnitt 64 - Klåparen på SVT  

IRM avslöjade förra veckan Oscar Sjöstedt, SD:s finansministerkandidat, med att belåtet dra skämt om döda judar. I veckans podcast pratar vi ner storyn och analyserar det kanske sämsta journalistiska arbetet någonsin, producerat av SVT:s flaggskepp Aktuellt. Dessutom om riksdagsledamoten Anna Hagwall som har dammat av den gamla hederliga teorin om den judiska världskonspirationen. Det visar sig också att hennes motioner ger vissa ledtrådar till hur RSS-flöde ser ut. Lyssna här! Gillar du det du hör? Stöd gärna vår verksamhet! Bank-giro: 478-2470 (Swedbank) Swish: 123 421 27 59

Avsnitt 63 - Ordföranden  

IRM-podcast tar inledningsvis ett nytt grepp denna vecka, och pratar om alla riksdagsparter utom Sverigedemokraterna. Hur hanterar de egentligen SD? Inget vidare, visar det sig. Dessutom pratar vi om turerna kring SD Jönköping, som påminner mer om en galen sekt än ett politiskt partiförbund. Hur? Vi skulle kunna skriva det här, men det hade förstört hela upplevelsen av att lyssna! Stöd gärna Christopher Gummesson Mic Aid och vår granskning av SD! Bank-giro: 478-2470 (Swedbank) Swish: 123 421 27 59

Avsnitt 62 - Den Svenska Modellen  

Avsnitt 62 - Den Svenska Modellen by Inte rasist men...

Avsnitt 61 - Sport Och Nationalism  

IRM-podcast är tillbaka! I det första avsnittet för säsongen går vi igenom vad som har hänt under sommaren och tar lyssnar på snillen som spekulerar om vilka tonskalor som araber blir åksjuka av. Dessutom noterar vi de olympiska spelen i Rio, vilket för tankarna till kombinationen idrott och nationalism. Håll till godo!

0:00/0:00
Video player is in betaClose