Inte rasist men...

Inte rasist men...

Sweden

Inte rasist men är en podcast som granskar och analyserar Sverigedemokraternas politik, företrädare och ideologi. Med: Christopher Gummesson och Magnus Esser Bengtsson Kontakt: podd@interasistmen.se

Episodes

Avsnitt 78 - Live från Almedalen  

Det här är den podifierade versionen av torsdagens livesändning från Almedalen där vi även gästas av vår egen bullterrier Henrik Johansson. Avsnittet finns även att hitta med videoupptagning på vår facebook-sida.

Avsnitt 77 - Alternativhögerns Segertåg  

IRM-podcast är ÄNTLIGEN tillbaka. Vi tar ett grepp på den alternativa högern. En radikalt etnopluralistisk rörelse som redan har skaffat sig ett starkt inflytande över den amerikanska administrationen. Nu har dem på allvar börjat organisera sig i Sverige, och deras strategier är minst sagt anmärkningsvärda. Dessutom har SD gnuggat geniknölarna för att komma underfund med varför de har så dåligt förtroende bland väljarna. Slutsatsen verkar vara att de måste börja stava och räkna rätt... Det är visserligen dags efter sju år i riksdagen, men vi har ett par andra förslag också. Välkomna att lyssna!

IRM-podcast Ett litet meddelande om fördröjning  

IRM-podcast Ett litet meddelande om fördröjning by Inte rasist men...

Avsnitt 76 - Niklas Orrenius  

Hur har journalistkåren mött den pånyttfödda svenska nationalismen och hur bör man egentligen se på Sverigedemokraterna som politiskt fenomen? Två frågor som veckans gäst, journalisten, Niklas Orrenius har en del att säga till om. Missa inte Avsnitt 76 av IRM-podcast där vi pratar med en av Sveriges i särklass skickligaste journalister.

Avsnitt 75 - Förintelseförnekare  

I denna upplaga av IRM-podcast pratar vi om presidentvalet i Frankrike, med fokus på hur vänstern sliter sig själva i stycken medan extremhögern har en beundransvärd förmåga att hålla ihop. Dessutom om hur gammaldags antisemitism verkar få allt starkare fäste i alt right-rörelsen. Något som kommer till uttryck inte minst genom en viss debattör, en person som vi själva inser att vi har ett nästan osunt intresse för... Lyssna och sprid!

Avsnitt 74 - Terrordådet i Stockholm  

Efter fredagens fasansfulla händelse på Drottninggatan i Stockholm är debatten i full gång. Föga oväntat vädrar populismen och rasismen luft. Rikspajaspopulisten Joakim Lamotte gör sitt bästa för att fördumma diskussionen, de politiska partierna tävlar i att sätta ner foten och av någon märklig anledning håller "sverigevännerna" spontana terapisessioner. Frågan i allt detta är dock: Vad mer kan vi göra som vi inte redan gör?

Avsnitt 73 - Trollfabriken Gäst: Mathias Ståhle  

I flera månader jobbade den tvåfaldigt guldspadebelönade journalisten Mathias Ståhle med att granska den rasideologiska propagandakanalen Granskning Sverige. I veckans avsnitt av IRM-podcast gästas vi av Ståhle som berättar om själva arbetet och hur han i flera månader wallraffade Granskning Sverige. Vi får även reda på vad som händer om man försöker granska den rasistiska rörelsen och hur dess metoder ser ut för att tysta journalistkåren. Vi passar även på att diskutera den numera ständigt aktuella högerextrema följetongen, "Äter du gåslever?" Missa inte detta!!

IRM - Podcast Avsnitt 72 Mediebruset Gäst: Björn Fridén  

Hur står det till med den tredje statsmakten i Sverige? I ett medielandskap där allt fler röster vill höras och där allt mer information flödar är det lätt att gå vilse, även för etablerad media. I Avsnitt 72 av IRM-podcast gästas vi av Björn Fridén från den mediegranskande sajten Mediebruset för att diskutera just detta. Bland annat pratar vi om varför medier blivit sämre på att granska makten och varför vissa människor tvivlar på medias trovärdighet. Det blir även en del om den rasideologiska propagandakanalen Granskning Sverige och prat om varför fakta fått stå tillbaka till förmån för känslor i den allmänna debatten.

Granskning Sverige lyssnare ringer och hotar Henrik  

Granskning Sverige lyssnare ringer och hotar Henrik by Inte rasist men...

SD-troll hotar IRM  

SD-troll hotar IRM by Inte rasist men...

Granskning Sverige intervju  

Granskning Sverige intervju by Inte rasist men...

Granskning Sverige Fabian/Erik del2  

Granskning Sverige Fabian/Erik del2 by Inte rasist men...

Granskning Sverige Fabian/Erik del1  

Granskning Sverige Fabian/Erik del1 by Inte rasist men...

Avsnitt 71 - TED  

Nytt avsnitt av IRM-podcast! Det blir, som många gånger förr, ett snack om Ekeroth. Den här gången heter dock huvudpersonen Ted. Han lever dock upp till sitt efternamn och har spytt ur sig minst lika mycket dumheter som sin tvillingbror, fram till att han förra veckan bestämde sig för att lämna politiken. Vi pratar också om ideologi och moral, och konstaterar att SD:s ideologi kanske grundar sig i en mycket banal mänsklig känsla - äckel. Detta och mer därtill i IRM-podcast!

Avsnitt 70 (des)Informationskriget  

Donald Trump och hans stab fortsätter att etablera sitt nyspråk. senast med att lansera "alternativa fakta" som pseudonym för lögn. Därför pratar vi den här veckan om det globala informationskriget. hur alternativhögern går hand i hand med Ryssland och vilka politiska mekanismer som ligger bakom. Dessutom avtäcker i Avpixlats medverkan i SVT Debatt och det faktum att Anna Kinnberg Batra krattar manegen för att släppa in radikalnationalismen i den politiska värmen.

Terapisamtal Hos Försvarsmakten IRM-podd avsnitt 69  

IRM-podcast är tillbaka! I årets första avsnitt pratar vi om året som gått och konstaterar att vi kanske har upptäckt en het statsministerkandidat såhär i post-sanning-eran. Dessutom återkommer vi till Granskning Sverige, youtubekanalen som långsamt transformeras från rasideologisk propaganda till personliga terapisamtal för programledarna. Den här gången har dom ringt upp Försvarsmaktens marknadschef för att prata om... Ja... Egentligen allting som inte relaterar till försvarsmaktens marknadsföring.

Monica.wollmer.sd - Ludvika  

Monica.wollmer.sd - Ludvika by Inte rasist men...

Avsnitt 68 - 4 nyanser av nolltolerans  

Medan Kent Ekeroth är under utredning för misshandel tar en rättsprocess mot ett annat toppnamn inom SD slut. Martin Kinnunen dömdes i hovrätten för bokföringsbrott. Men bakom det kriminella agerandet döljer sig en viktigare historia om Sverigedemokraterna och deras bolagsaffärer. En historia som handlar om rasism, korruption och lögner. Vi reder ut trådarna i veckans avsnitt av IRM-podcast.

Avsnitt 67 - Tre Helt Vanliga Dödsknarkarnazister  

Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet, britterna lämnade EU och i Frankrike stundar ett presidentval där Nationella Fronten rycker framåt. Christopher lägger fram en teori om varför allt detta händer. Vi gör även ett nedslag i den nationalistiska bubblan och lyssnar på när Ingrid Carlqvist är ovanligt bitter samt hur det kan låta när nazister sågar sönder Granskning Sverige. Länk till omröstningen: http://podcastpriset.daytona.se/nyheter-och-politik

Avsnitt 66 - Grävet kring Jörgen Fogelklou  

Veckans avsnitt gästas av IRM:s nya medarbetare: Nättrollet Myra Åhbeck Öhrman! Vi pratar om bland annat om Jörgen Fågelclous multipla personligheter och Grand Hotels fuck up i samband med SD:s "alternativa nobelpris. Avsnittet spelades in förra söndagen, om någon undrar varför vi inte benämner elefantflocken i rummet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose