Internetworld: Lina möter

Internetworld: Lina möter

Sweden

Lina Areblad intervjuar webbentrrprenörer, inspiratörer och andra intressanta personer om deras liv.

Episodes

V 24: "Okej för ammande bebisar men inte nakna kullor"  

Varför får vi aldrig nog av podcasting, när blir drönarna affärsnyttiga på riktigt och varför är Facebook så oroliga för nakenchocker? Radioräven Kjell Eriksson och IDG-redaktören Ada Fredelius är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 22: "Det är extremt viktigt för Google med mobilanpassning"  

Vad hände egentligen efter "Mobilegeddon"? Kommer Facebook att ta över hela internet? Michael Wahlgren, vd för Pineberry och IDG-redaktören Ada Fredelius är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 18: "Kroppsnära teknik är inte längre bara en cool pryl"  

Bakom kulisserna på startup-hubben Things, vilka smarta tjänster föds när Apple Watch släpps och varför vill Facebook och Google hjälpa oss i katastroflägen? Linda Krondahl, vd för Things och Webbdagarnas moderator Paulina Modlitba Söderlund är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 16: "Kommer sociala medier avgöra presidentvalet?"  

Hur kom det sig att Hillary Clinton lanserade sin presidentvalskampanj på Twitter? Kan vi verkligen lita på kundbetyg på nätet när vi ska boka hotellrum? IDG-redaktören Ada Fredelius och kommunikationskonsulten Fredrik Wass är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 14: "Det här måste du ha koll på för att bli en bra bloggare"  

Varför behöver Sverige ett yrkesnätverk för bloggare? Och hur kommer det sig att vi är villiga att acceptera hårt personaliserade kundupplevelser på nätet? IDG-redaktören Ada Fredelius och Linda Hörnfeldt, grundare av Better Bloggers, är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 12: " Vi vill inte dela allt med alla"  

Är crowdfunding framtiden för journalistik på nätet? Brit Stakston berättar om hur man lyckades samla in över en miljon kronor till Blank Spot Project. Dessutom: drivkrafterna bakom de nya chat-apparna och Facebooks ändrade regler för bilder. Övriga medverkande: Sophia Nilsson, reporter på IDG.se och Katarina Strömberg, chefredaktör på Internetworld.

V 10: "Vad gör man med all data man samlar in?"  

Denna vecka i Internetworld-podden: marknadschefens roll i förändring, hur anpassar man sig till den digitala verkligheten? Så jobbar McDonalds i digitala kanaler. Marketing automation - vad gör man med all data man samlar in? Dessutom: när slår iBeacon-tekniken igenom på bred front? Veckans gäster är Vanessa Meyer, marketing director på Load Impact och Paulina Modlitba Söderlund, moderator på Webbdagarna. Från Internetworld: Katarina Strömberg.

V 8: "Amazon kan lyfta e-handeln i Sverige"  

Fredrik Norberg från snabbväxande Fyndiq gästar veckans Internetworld-podd och pratar e-handel tillsammans med Urban Lindstedt och Katarina Strömberg från Internetworld. Vad händer om Amazon kommer till Sverige och är marknadsplatser framtiden för e-handeln? Dessutom: ska vi verkligen ta drönarleveranser på allvar?

V 6: "Det är ett område där det ropas efter innovationer"  

Hur kommer det sig att startupscenen i Stockholm är så het just nu? Jill Lindström från Sting gästar IW-podden och berättar om de senaste trenderna. Dessutom: hur ska dagens marknadschefer möta utmaningarna i det digitala medielandskapet och hur många meddelande-appar finns det egentligen plats för? Veckans andra gäst är Ada Fredelius, redaktör på IDG.se. Från Internetworld: chefredaktör Katarina Strömberg.

V 4: "Google vill ju bara ta över ALLT"  

Vi är tillbaka efter vinterlovet och pratar viralgranskning, Googles köpknapp, framtidens annonsering och mycket mer med Jack Werner. Från Internetworld: Julia Skott och Urban Lindstedt.

v 51 - "Vad som helst kan hända!"  

I veckans avsnitt pratar vi wearables och programmatic (och problematic) buying, och siar lite om 2015. Dessutom pratar vi bullshit. Veckans gäst: Michael Kazarnowicz.

v 50 - “Det är inte jag som ska ändra beteende”  


Vi har spinndoktor Jerry Silfwer med oss i studion, och pratar om hur man egentligen ska få tillbaka något från poddande, hur man får ordning på mejlfloden, samt hur man gör bättre business i mobilen. Från Internetworld: Katarina Strömberg och Julia Skott.

v 49: "Det finns så mycket skräpföretag"  

Vi har sällskap av Marcin de Kaminski från Sida och pratar yttrandefrihet och ICT, men också om Sverige som startupland och bortskämda e-handelskunder. Från redaktionen: Urban Lindstedt och Julia Skott.

v 48 - "Har du filat på en Facebookstatus i två veckor?"  

Vi spelar in på Webbdagarna på Rival och pratar öppna data, polisen på Facebook och vad e-handlare egentligen borde tänka på. Internetworlds Julia Skott och Katarina Strömberg får sällskap av Pernilla Näsfors.

v 47 -  “Är man disruptive måste man också vara en good guy”  

Kan Uber komma tillbaka från senaste tidens rapporter om sunkigt beteende, hur blir det med Helsingborgs öppna data, och kommer vi alla att jobbkommunicera via Facebook? Internetworlds Julia Skott och Katarina Strömberg pratar med Tommie Cau.

v 46 - "Ullared vinner på nätet också"  

Vi fruktar blockeringen av piratsajter, berättar varför Fyndiq vinner på att vara fulast och dessutom får du möta Webbdagarnas nya moderator.   I veckans panel: Paulina Modlitba Söderlund, Julia Skott och Linus Larsson. 

v 45 - “Vad driver Mark Zuckerberg egentligen?”  

I veckans Internetworldpodden: Vi förklarar hur Ica lyckades komma igång med sin e-handel, vad det betyder att Fredrik Neij är gripen och så frågar vi hur länge Mark Zuckerberg orkar hålla på. Gäst är Malin Ströman, utvecklingsansvarig på Barnkanalen.se  

v 44 - Därför är Acast bäst  


Vi analyserar Sveriges hetaste startups, som blev rankade i veckan, samt hur stor del av Whatsapp-värdet som är goodwill och vad Bredbandsbolaget borde ha gjort på Facebook. Sergej Kotliar, entreprenör, samtalar om veckans viktigaste händelser med Internetworlds Ada Fredelius och Julia Skott.

v 43 - "Google Inbox är grymt, men…”  

Vi har testat Google Inbox, Cdon group storsatsar på sin egen betallösning och Kinas regering siktar in sig på Icloud-användare. Linus Larsson, Ada Fredelius och Julia Skott från Internetworld går igenom veckans viktigaste händelser på nätet.

v 42 - "Företagen blir som en sekt"  

  Vi snackar om infrysta ägg på Google, hur teknikbolag inte skapar jobb och veckan gäst Daniel Daboczy avslöjar när han kapade kungen på Facebook.

0:00/0:00
Video player is in betaClose