Irti turhasta

Irti turhasta

Finland

Puhetta mielen, kodin ja arjen keventämisestä

Episodes

016. Marie Kondon Konmari-menetelmä  

Oletko jo tutustunut Marie Kondon Konmari-menetelmään? Tässä jaksossa Katri ja Jenni keskustelevat omista kokemuksistaan Konmari-menetelmän käytöstä kodin järjestämisessä. Podcastissa mainittu Marien uusi kirja on Spark Joy. Onko Konmari-menetelmä auttanut sinua oman kotisi järjestämisessä?

015. Miten aiomme toteuttaa tavoitteemme  

Oletko tehnyt uudenvuoden lupauksia? Miten aiot toteuttaa ne? Katri ja Jenni jakavat parhaat vinkkinsä omien tavoitteidensa toteuttamiseksi.

014. Mitä joulu opetti?  

Miten sinun joulusi meni? Miten seuraava joulu voisi mennä paremmin? Tässä jaksossa Jenni ja Katri miettivät mennyttä vuotta ja joulua ja suunnittelevat seuraavaa.

Onko itse tehty aina paremmin tehty?  

Tässä osassa pohdimme sitä, onko itse tehty aina paremmin tehty. Miksi Suomessa arvostetaan enemmän itse tekemistä kuin monissa muissa maissa. Mitä haittaa itse tekemisen vimmasta voi olla?

Mitä jos toinen puolisoista on sottapytty ja toinen siisti?  

Tässä osassa puhutaan aiheesta, joka koskettaa monia perheitä, eli tilanteesta, jossa toinen puolisoista on epäsiistimpi kuin toinen. Jättääkö epäsiistimpi puoliso tavarat lojumaan koska hän ei kunnioita kumppaniaan? Onko siistimpi puoliso turha nipottaja, joka vaatii järjestystä vain käyttääkseen valtaa?  

Kuinka kiinteytyä, osa 2/2  

Tässä jaksossa Katri jakaa käytännön kiinteytymisvinkkejä: voiko 15 minuuttia liikuntaa riittää kiinteytymiseen, millainen on kiinteyttävä ruokavalio ja mitä eroa on liikkumisella ja liikunnalla.

Kuinka kiinteytyä? Osa 1/2  

Oletko normaalipainoinen, mutta haluaisit olla kevyempi ja kiinteämpi? Tiesitkö että mahdollisimman pieni vaatekoko ja mahdollisimman alhainen paino saavutetaan eri tavoin? Haluatko siis mahtua mahdollisimman pieniin vaatteisiin vai olla mahdollisimman kevyt? Tällä kertaa on Jennin vuoro olla äimänkäkenä, kun kiinteytymisestä Sinä onnistut - Tehokiinteytys -kirjan kirjoittanut Katri kertoo kiinteytymisen pääperiaatteista.

Kuinka järjestää juhlat?  

Tässä osassa Jenni jakaa vinkkejään ja ajatuksiaan juhlien järjestämisestä. Ainakin Katri oli ällikällä lyöty monien järkeenkäyvien, muttei ainakaan Katrin mieleen juolahtaneiden vinkkien kohdalla.

Miksi hyvin suunniteltu ei ole puoliksi tehty?  

Tässä jaksossa Jenni ja Katri keskustelevat suunnitelmista. Miksi suunnitella, miten suunnitelma ja miksi hyvin suunniteltu ei ole puoliksi tehty?

Tiedätkö millaiset tavoitteet sopivat sinulle?  

Tämän viikon podcast tulee myöhässä teknisten ongelmien eli Katrin kämmäämisen takia: ensimmäinen äänitysyritys meni pieleen, kun Katri unohti painaa äänitysnappia... Tänään puhutaan tavoitteista eli tarvitaanko tavoitteita, millaisia tavoitteita on ja millaiset tavoitteet innostavat sinua kaikkein eniten.

Puhutko vain näön vuoksi?  

Tässä jaksossa käymme Katria kauan kummastuttaneen ilmiön kimppuun. Miksi pahoittelemme siistin kodin sotkua vieraille, sanomme "mun pitäis kyllä laihduttaa" ennen kuin otamme toisen pullanpalan ja ylipäätään puhumme toisin kuin toimimme. Löydät podcastimme myös iTunesista, josta voit tilata sen päivittymään automaattisesti iTunes-ohjelmaasi.

0:00/0:00
Video player is in betaClose