iStone

iStone

United States

Svensk IT-koncern som jobbar med att digitalisera och framtidssäkra affärer. Här hittar du alla våra poddar, rapporter från events och annat vi tror du tycker är intressant. Trevlig lyssning!

Episodes

Varför iStone flyttade till molnet och IT-avdelningens framtid  

Avsnitt 6 av Caset är ett specialavsnitt där vi tittar på vårt eget case runt hur vi har hanterat vår egen förflyttning till molnet. Vilka olika drivkrafter fanns att ta hänsyn till och vad är viktigast att tänka på? Och vad händer med IT-avdelningens uppdrag nu när allt fler tjänster flyttar ut i molnet och hamnar närmare verksamheten?

iStone 0

Nyckeln till ett lyckat affärssystemprojekt med Wallenstam  

Hur du får ett bra samarbete och känner ett gemensamt ansvar mellan kund och leverantör i ett affärssystemprojekt.

iStone 0

Lindex innovativa arbete med PIM  

Lindex hade ett lite annorlunda angreppssätt i sitt arbete med PIM: de utgick från kampanj istället för produkt. Maria Skutberg från Lindex berättar om innovationsarbetet som fick marknadsavdelningen att applådera.

iStone 0

Skiftet – Det bästa från D-Congress 2016  

I år var det premiär för B2B-scenen på D-Congress i Göteborg och vi har plockat ut godbitarna. I detta avsnitt: Volvo om sin storsatsning på digital handel. Vi pratar med Timo Paulsson från Volvo Personvagnar om om hur de lyckades sälja slut på 1927 XC90 på 48h. Online! Med Sveriges största säljkår, butiker över hela landet, över 200 000 varor i sortimentet och en omfattande e-handel ställs stora krav på samarbeta mellan kanaler och roller. Daniel Sundell om Würths framgångsrika digitala transformation i en väldigt traditionell bransch. Dessutom: summeringar och spaningar!

iStone 0

Skiftet – E-handel i molnet, det viktigaste IT-chefen behöver veta  

E-handel i molnet är något det pratas allt mer om, men vad innebär det egentligen? Vilken ROI kan du få? Vilka olika typer av tjänster finns och hur kommer du igång? Martin Elwin från Amazon Web Services svarar på alla våra frågor.

iStone 0

Skiftet – Inbound Marketing och marknadschefens nya roll  

Vad gör du som marknadschef när ingen svarar i telefon, öppnar dina nyhetsbrev, bryr sig om dina events eller klickar på dina banners längre? Hur når man sina kunder när ingen vill bli störd? Det var dags att tänka om. Skiftet intervjuar iStones marknadschef Hanna Nätt-Falkäng om hennes erfarenheter från ett år med Inbound Marketing. I detta avsnitt pratar vi om: Vilka är B2B-marknadsförarens utmaningar idag? Hur ser kundens köpresa ut idag jämfört med förr? Vad är skillnaden mellan Content Marketing, Inbound Marketing och Marketing Automation? Hur kommer man igång med Inbound Marketing? Hur bygger man ett modernt marknadsteam? + en hel del annat

iStone 0

Skiftet – Allt du undrat om sök och personalisering med Loop54 och Nosto  

Vad är egentligen skillnaden mellan sök och personalisering och vilka funktioner är speciellt viktiga för e-handlare inom B2B? Vi bjöd in två tongivande aktörer, Loop54 och Nosto, för att svara på alla våra frågor.

iStone 0

Skiftet – Så jobbar du med produktinformation för en bättre kundupplevelse  

Hur kan man använda sin produktinformation för att skapa en bättre kundupplevelse? Johan Boström, medgrundare och chefstrateg på inRiver PIM, har många års erfarenhet av arbete med produktinformation. I detta avsnitt ger han sina bästa tips och pratar även om skillnaderna mellan B2B i USA och Norden.

iStone 0

Del 3: Handlingsplan för lyckad e-handel B2B – Accelerera  

I denna sista del är det dags att accelerera och vi gräver djupare i teman runt optimering, mätning och affärsutveckling för att se vad som krävs för att ta den e-handeln till nästa nivå. I detta avsnitt: Vad behöver vi tänka på för att få största möjliga utdelning av vår satsning? Varför är det viktigare att optimera än att lägga till nya funktioner? Expansion till nya marknader, kanaler, målgrupper etc

iStone 0

Skiftet – Det bästa från D-Fokus B2B  

Vår rapportering och summering på plats från D-Fokus B2B 2015 – Svensk Digital Handels första mässa helt riktad mot B2B. Bland annat får ni lära känna Annika Engbäck, IT-Chef på Duells som är Sveriges ledande leverantör av reservdelar för MC och motorsport. Hon delar med sig av resan från produktwebb till fullblodad e-handel som de inom några år vill ska stå för 80% av hela deras försäljning. Höga ambitioner vi gillar! Jonas Ogvall, VD för Svensk Digital Handel, berättar varför de storsatsar mot B2B just nu och vi får även höra hur livsmedelsgrossisten Menigo, med Per Andersson i spetsen, jobbar för att göra det ännu enklare för sina restaurangkunder att planera och beställa sina varor. Detta och en hel del annat från en fullspcäkad dag.

iStone 0

Del 2: Handlingsplan för lyckad e-handel B2B – Agera  

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och börja implementera! Vi har kommit fram till delen vi valt att kalla Agera i vår handlingsplan, som består av underrubrikerna Planera, Organisera och Selektera. Bland annat pratar vi om vikten i att stycka upp satsningen i flera delleveranser, skapa en roadmap, bygga en organisation som kan förvalta och använda e-handeln på rätt sätt och hur du ska tänka när du väljer plattform (till exempel skillnaden mellan best-of-breed, single stack och standardplattform) och partner för din lösning. Det finns mycket matnyttigt här och vi hoppas ni kommer ha användning av våra tips och

iStone 0

Del 1: Handlingsplan för lyckad e-handel B2B – Analysera  

Vi är tillbaka med en fullspäckad höstsäsong och rivstartar med fyra avsnitt på fyra veckor där de första tre är en serie vi valt att kalla "Handlingsplan för lyckad e-handel B2B". I denna första del tänker vi stort och pratar om vikten av en bra vision och att målsättningarna för e-handelssatsningen svarar upp mot den. Vi ger tips på hur man bryter ner satsningen till konkreta mål och vilka hygienfaktorer och trender man bör ta hänsyn till. Slutligen ger vi råd på vad man bör överväga när man värderar sin satsning och komponenterna i ett bra business case och ROI.

iStone 0

Skiftets sommarintervju  

Hur får man världens största låsföretag med 44 000 anställda i 300 dotterbolag världen över att börja tänka och jobba digitalt? Möt Carl Nilsson, ansvarig för digitala kanaler på Assa Abloy.

iStone 0

Skiftet – Så bemöter du de 5 vanligaste argumenten mot e-handel B2B  

Vi bemöter de 5 vanligaste argumenten mot att B2B-företag ska börja med e-handel. Dessutom blir det en intervju med lösningsarkitekten Mattias Bergenhök som berättar hur de byggde en e-handelslösning för bland det mest B2B-iga man kan pyssla med: kylcontainrar och fraktfartyg.

iStone 0

Skiftet – Det bästa och värsta från Nordic eCommerce Summit  

Skiftet rapporterar på plats från Nordic eCommerce Summits tioårsjubileum. Bland annat: kundfokus med Sportamore, användarvänlighet med Vincent från Magic by iStone, B2B-insikter med Tingstad, trötta paneldiskussioner, lärdomar från Clas Ohlson, fascinerande produktstrategier från Betabrand och Frank & Oak och såklart: Anders Borg. Allt med ett B2B-perspektiv.

iStone 0

Skiftet – Vad är PIM?  

Måste man ha ett PIM-system och vad är det egentligen bra för? I det första avsnittet av Skiftet berättar vi om begreppen och funderar över skillnaden med PIM för B2B och B2C.

iStone 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose