Ja, de penga

Ja, de penga

Norway

Ja, de penga er en podcast om kroner, øre og alle de økonomiske beslutningene som du og jeg tar hver eneste dag. Produseres av Podster med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen.

Episodes

Deloittecast: Roboter i arbeidslivet og evnetester i rekruttering  

[Betalt innhold] Hva er robotics, og hvordan vil robotene påvirke vår arbeidshverdag? Hvordan ser fremtidens arbeidsmarked ut når teknologien skrider frem? Kan robotene ta over jobbene våre? Vi snakker med partner Jason Rowe og senior consultant Ole Kristian Haug om dette og prøver å se inn i glasskula for hva slags kompetanse som vil kreves i fremtiden. Vi snakker også med Aud Elin Omholt om hvordan Deloitte har begynt å bruke evnetester i rekrutteringsprosessen.

Ep4: Pisk og gulrot  

Ikke alle ting vi gjør er like gøy. Derfor knyttes oppgaver ofte til insentiver, du får en belønning for å gjøre en oppgave. Men er verden så enkel at jo mer du får, jo mer innsats legger du i jobben, og jo bedre resultater oppnår du? Nei, kan adferdsøkonom Bertil Tungodden ved NHH fortelle. Bli med når vi jakter på mummikopper hos blodbanken, svetter oss inn i helgen med Norges beste PT og spør klimaforsker Steffen Kallbekken om det er pisk eller gulrot som må til for å løse verdens største utfordring: Klimakrisen. Ja, de penga produseres av Podster, med støtte fra Finansmarkedsfondet. Programledere er Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen.

Deloitte: Verdien av tillit - kontrollert tillit  

[Betalt innhold] Deloitte-podcasten "Verdien av tillit" kommer som et betalt annonsebilag til "Ja, de penga". Denne episoden tar for seg fremtiden for revisjonsfaget, offentlig som privat. Riksrevisor Per-Kristian Foss og Aase Aamdal Lundgaard deler tanker om samfunnsutviklingen, og hvordan balansen mellom tillit og kontroll vil arte seg, med programleder Christian Borch.

Ep3: Penga på børs  

På Oslo Børs er det dørgende stille. Hvor har det egentlig blitt av de skrikende aksjemeglerne med store bukseseler som slår telefonrøret i hodene på hverandre og kaster papirer veggimellom? Analytikerne har tatt over mediebildet, men hvor mye er egentlig analysene deres verdt? Vi treffer studentene som skal bli best på å få pengene til å yngle på børs, og spør hva vi må tenke på når vi skal forsøke å gjøre det samme. For folk flest gjør ofte de samme aksjetabbene om og om igjen. Med Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Ja, de penga produseres av Podster med støtte fra Finansmarkedsfondet.

Deloitte: Verdien av tillit - tillitens verdi  

[Betalt innhold] Deloitte-podcasten "Verdien av tillit" kommer som et betalt annonsebilag til "Ja, de penga". Denne episoden tar for seg tillit som bærebjelke under harmonisk fungerende samfunn, tillitens forutsetning og tillitens verdi. Christian Borch samtaler med daglig leder i Deloitte Norge, Aase Aamdal Lundgaard, og professor Carmen Olsen ved Norges Handelshøyskole.

Ep2: Stol på meg!  

Har økonomene misforstått alt? Mens tradisjonell teori hevder at vi mennesker er nyttemaksimerende egoister, tyder stadig mer på at den kanskje aller viktigste forutsetningen for en velfungerende økonomi er noe så enkelt som tillit. Verdien av at du og jeg stoler på hverandre, er mer verdt en den norske oljeformuen, mener NHH-professor Alexander Cappelen. Han får støtte fra både biologer og antropologer i denne episoden av Ja, de penga - der du får være med på både restaurant, gårdsbesøk og roadtrip. God fornøyelse! Ja, de penga produseres av Podster, med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Musikk ved ILA AUTO.

Deloitte: Verdien av tillit - Revisorfagets utvikling  

[Betalt innhold] Deloitte-podcasten "Verdien av tillit" kommer som et betalt annonsebilag til "Ja, de penga". Den opprinnelige betydningen av ordet "revisjon" er "muntlig høring", men er det dette samfunnet forbinder med revisjon i dag? I første episode spør vi hva som skjer med revisjonens rolle når det politiske taktskiftet endrer seg, og skuer helt tilbake til de første revisorene i det gamle Mesopotamia. Gjester er forfatter, professor og arkeolog Øystein Koch-Johansen, og tidligere managing partner i Deloitte, Ingebret Hisdal. Programleder er Christian Borch.

Ep1: Kontantenes svanesang  

Cash er ikke king lenger, så hvilken pengevirkelighet venter oss i stedet? Siden kontanter koster penger, kan vi ikke bare avskaffe dem med det samme? Aldri i livet, mener folkebevegelsen "Ja til kontanter", som frykter overvåkningssamfunnet. Kontanter er likevel irrelevant om bare to-tre år, svarer svensk forsker, som mener staten bør ta mer ansvar for en ansvarlig overgang til det kontantløse samfunnet. I første episode av Ja, de penga tar vi reisen fra de første gullmyntene til den digitale fremtiden, og Knut Nærum forteller om Onkel Skrues identitetskrise i et kontantløst samfunn. Med Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Musikk ved Ila Auto.

Teaser: Ja, de penga!  

Velkommen til Ja, de penga, en flunkende ny podcast om kroner, øre og de økonomiske beslutningene du og jeg tar hver eneste dag. Ja, de penga produseres av Podster Produksjon, med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Her får du høre hva du kan vente deg i første episode, og ikke minst i alle episodene som kommer i ukene og månedene fremover. Følg oss på facebook.com/jadepenga! Den fantastiske musikken er ved ILA AUTO.

0:00/0:00
Video player is in betaClose