Ja, de penga

Ja, de penga

Norway

Ja, de penga er en podcast om kroner, øre og alle de økonomiske beslutningene som du og jeg tar hver eneste dag. Produseres av Podster med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen.

Episodes

Ep2: Stol på meg!  

Har økonomene misforstått alt? Mens tradisjonell teori hevder at vi mennesker er nyttemaksimerende egoister, tyder stadig mer på at den kanskje aller viktigste forutsetningen for en velfungerende økonomi er noe så enkelt som tillit. Verdien av at du og jeg stoler på hverandre, er mer verdt en den norske oljeformuen, mener NHH-professor Alexander Cappelen. Han får støtte fra både biologer og antropologer i denne episoden av Ja, de penga - der du får være med på både restaurant, gårdsbesøk og roadtrip. God fornøyelse! Ja, de penga produseres av Podster, med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Musikk ved ILA AUTO.

Deloitte: Verdien av tillit - Revisorfagets utvikling  

[Betalt innhold] Deloitte-podcasten "Verdien av tillit" kommer som et betalt annonsebilag til "Ja, de penga". Den opprinnelige betydningen av ordet "revisjon" er "muntlig høring", men er det dette samfunnet forbinder med revisjon i dag? I første episode spør vi hva som skjer med revisjonens rolle når det politiske taktskiftet endrer seg, og skuer helt tilbake til de første revisorene i det gamle Mesopotamia. Gjester er forfatter, professor og arkeolog Øystein Koch-Johansen, og tidligere managing partner i Deloitte, Ingebret Hisdal. Programleder er Christian Borch.

Ep1: Kontantenes svanesang  

Cash er ikke king lenger, så hvilken pengevirkelighet venter oss i stedet? Siden kontanter koster penger, kan vi ikke bare avskaffe dem med det samme? Aldri i livet, mener folkebevegelsen "Ja til kontanter", som frykter overvåkningssamfunnet. Kontanter er likevel irrelevant om bare to-tre år, svarer svensk forsker, som mener staten bør ta mer ansvar for en ansvarlig overgang til det kontantløse samfunnet. I første episode av Ja, de penga tar vi reisen fra de første gullmyntene til den digitale fremtiden, og Knut Nærum forteller om Onkel Skrues identitetskrise i et kontantløst samfunn. Med Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Musikk ved Ila Auto.

Teaser: Ja, de penga!  

Velkommen til Ja, de penga, en flunkende ny podcast om kroner, øre og de økonomiske beslutningene du og jeg tar hver eneste dag. Ja, de penga produseres av Podster Produksjon, med støtte fra Finansmarkedsfondet, og ledes av Kari Rolfsjord og Stig Arild Pettersen. Her får du høre hva du kan vente deg i første episode, og ikke minst i alle episodene som kommer i ukene og månedene fremover. Følg oss på facebook.com/jadepenga! Den fantastiske musikken er ved ILA AUTO.

0:00/0:00
Video player is in betaClose