Jäkla Människa

Jäkla Människa

Sweden

En podcast av Mattias Lundberg och Jan Bylund, där vi pratar om alla dessa människor runt omkring oss. Varför gör de som de gör och hur skall vi förklara det. En podcast om psykologi med humor.

Episodes

Jäklapod_61  

Vi är tillbaka efter ett långt uppehåll. Bokprojektet snart i hamn. "Den Lyckliga Pessimisten" kommer i september. VM, politik och Özz är på agendan.

Jäklapod_60  

Om Carl Bildt, kränkningar, försvunna flygplan, humor och så Ukraina. Filip o Fredrik är med. Även Annie Lööf i princessklänning.

Jäklapod_59  

Denna gång om detta med att inte känna efter så mycket eller direkt. Känslor är nämligen ganska opålitliga. Fråga Tommy Boustedt och Per Mårts m fl

Jäklapod_58  

Om Mello och att kalla sig "allätare" av musik. Hur många av dessa lyssnar på Bertil Boo? Dessutom om OS såklart, om brand på Zink Grill och NU är vårt bokomslag spikat!!! Dessutom har Sverige alkoholproblem, bara så ni vet.

Jäklapod_57  

Om SAS, Petter Northug, Jens Spendrup, Väder, Sportlov åsså lite om bokprojektet såklart. Va, är det OS nu?

Jäklapod_56  

Mattias fyller år men är less på folk. Mello har börjat och Umeå2014 är invigt. Det blev som vi förutspådde, trångt och jävligt. Bokprojektet har övergått till slakt och förläggare Sjöqvist och redaktör Lotten är benhårda. Vi gråter.

Jäklapod_55  

Maxgate, Zlatan, Volvo, Sverigedemokraterna, Umeå 2014 och uppföljning på deras inbjudan till Mattias. OCH MYCKET MER!

Jäklapod_54  

Vi är tillbaka. Om Kulturhuvudstadsåret Umeå 2014. Mattias har fått en inbjudan men är ambivalent. Bokprojektet går vidare och namedroppar... Kort och försiktigt om Fittstim... åsså lite Bert Karlsson

Jäklapod_53  

Sista avsnittet innan långt juluppehåll. Mandela, Nobel, Psykologernas årscykel, VM-bollar, ja herregud vad vi hinner med. Några ord om bokprojektet också så klart.

Jäklapod_52  

PISA, Norge, Bokprojektet, ja allt mellan himmell och jord rums i detta det 52a avsnittet

Jäklapod_51  

ETT TEMAAVSNITT OM THOMAS QUICK-FALLET

Jäklapod_50  

Jubileumsavsnitt nr 50 (vilket vi nästan glömde bort). I detta avsnitt ser vi allt som att vi vore i en Matrix, Bokprojektet går vidare, såklart!

Jäklapod_49  

I en burkig och brusig inspelning on the road traumabehandlar vi vårt första förläggarmöte. Vi diskuterar Rap, Pop och visor, konstaterar att SVFF trampat i det mesta och så rullar vi på....

Jäklapod_48  

Vi pratar stormar, kriser och avlyssningsskandaler. Dessutom hyllar vi Ulrika Andersson och vi ska dessutom på fotosession för omslaget till vår bok. Svart blir färgen.

Jäklapod_47  

Ett avsnitt där Mattias är arg på det mesta och främst sina kollegor psykologer. Janne spekulerar om efter-karriärer för fotbollsspelare. Och lite Erik Niva...

Jäklapod_46  

En pod där innehållet är bättre än ljudet. Skrivarångesten ökar i takt med krisen i den amerikanska ekonomin. Annars har vi fått ny ärkebiskop och folk är arga. Inte vi.

Jäklapod_45  

Om Nobel, Niklas Eriksson, Bokmässa, IKEA, Umeå Kommun, Zlatan såklart och så avslöjar vi vårt alldeles egna bokprojekt (nästan)

Jäklapod_44  

Vi talar om Ondska och varför vi gillar den. Om media som pratar om media och så skäller vi lite på Norge.

Jäklapod_43  

Vi avhandlar information och desinformation, politikerbloggar, Björn Ranelid så klart. Dessutom lite ishockey och Lennart Holmlund. Fullspäckat!

Jäklapod_42  

Om Norwegians reklamfilmer, groupthink, ministerbyten och lite Gunilla Persson.

0:00/0:00
Video player is in betaClose