Jaktradion - en podcast om jakt

Jaktradion - en podcast om jakt

Sweden

Jaktradion - en podcast om jakt. Vi intervjuar intressanta jägare, testar jaktprylar & delar jaktupplevelser med dig. Jaktradion vågar ställa de dumma frågorna – för nybörjare har vi alla varit. Skitjakt på er alla jägare.

Episodes

65 - SJF vs JRF  

Hör gärna av dig till podcast@jaktradion.se

I det 65:e avsnittet av Jaktradion Podcast har vi ställt några pikanta frågor till Daniel Ligné, Riksjaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet och Jens Gustavsson, biträdande Riksviltvårdskonsulent på Jägarnas Riksförbund. Lyssna och avgör för dig själv vilket förbund som du tycker har den sundaste inställningen.

Våra frågor:

Borde jägarens vapengarderob utökas med fler vapen än de som är tillåtna idag? 

Borde det vara enklare att få tillstånd för jakt efter vildsvin med bildförstärkare?   Är dagens älgskötselområdens funktion och självbestämmande ett välfungerande system?   Ska svenskar få gå före italienare på ripjakt i fjällen?    Är det för lätt att ta jägarexamen idag?    Varför behövs ert förbund?   Vilka är de tre viktigaste jaktfrågorna som förbundet är engagerat i just nu?   Vad konkret gör ni för att påverka i dessa frågor?   Hur kan man som medlem engagera sig i frågor man brinner för?   Vad får man ut av att vara medlem hos er?   Speciella förmåner till unga jägare?   Behövs två förbund för jägare?   Hur jobbar ni med att öka mångfalden inom jakten?   Har vi rätt antal vargar i Sverige för tillfället?   Vad är rätt och fel i det nya EU-vapendirektivet?   Varför får jägare inte licens för militärliknande vapen när ett airsoftvapen kan se ut precis som helst?   Om du vill stödja Jaktradion kan du donera en slant till Swish 0763264540.   Skitjakt på er alla jägare.
128 - #AimpointChallenge  

Vi drog till Malmö och tog tempen på Aimpoint, tillverkare av rödpunktssikten till studsare och hagelvapen. Hur tillverkas ett Aimpointsikte, hur funkar det att använda det vid jakt och vad är egentligen hemligheten bakom denna svenska exportsuccé? Inte nog med att vi fick alla frågor besvarade - vi antog även #aimpointchallenge, vågar du anta utmaningen?

Skitjakt på er alla jägare.

 

127 - Äntligen slut  

Äntligen är sommaren snart slut och jaktsäsongen drar igång på allvar. Vad säger Marcus och David om bockjakten ? Vi tar också upp några intressanta lyssnarfrågor.

Jaktradion Podcast är lyssnarfinansierad, och vårt Swishkonto är öppet för era donationer: 0763264540.

Skitjakt på er alla jägare.

126 - Bössmakare Filip Örnerkrans  

Alla som drömmer om att bli bössmakare - lyssna på Filip Örnerkrans berätta om detta mytomspunna yrke!

Jaktradion Podcast är lyssnarfinansierad, och vårt Swishkonto är öppet för era donationer: 0763264540.

Skitjakt på er alla jägare.

125 - Skjut, gräv, tig  

I det 125:e avsnittet av podden berör vi ett känsligt ämne, för att utrycka det milt... Illegal jakt på rovdjur. Ämnet väcker många känslor i alla läger. Vi tar hjälp av Svensk Jakts reportage "Så uppdagades den stora jakthärvan" för att belysa ett aktuellt fall och intervjuar jaktsociologen Erica von Essen från SLU för att förstå vad som driver tjuvjägare.

Ni som gillar Jaktradion Podcast, varför inte donera en slant till vårt Swishkonto 0763264540 - cash måste in för att vi ska kunna fortsätta släppa poddar regelbundet. Tack alla som donerar!

Skitjakt på er alla jägare.

124 - Bokslut till midsommar  

Jaktsäsongens sista podd landar på Midsommarafton. David & Marcus reflekterar över poddsäsongens höjdpunkter och ställer ett nytt dilemma.

Glad midsommar och skitjakt på er alla jägare.

123 - Skarpaste kniven i lådan  

Jaktradion Podcast är tillbaka - som vanligt med jaktsnack och nördiga ämnen som intresserar oss 3-procentare! Hur ska en hundförare som söker jakttillfällen för sin fyrbente vän gå tillväga? Hur bra är Spyderco Manix-kniven? Och hur blir man en sann prepper som ordnar sitt egna knivsliperi i källaren? Många frågor att besvara, men vi kan i alla fall garantera att det sistnämda spörsmålet besvaras elegant av Mattias Eriksson från Tormek!

Som vanligt vill vi uppmana våra grymma lyssnare att donera en slant till Jaktradions Swishkonto 0763264540. Alla insamlade dolares går till poddens fortlevnad.

Skitjakt på er alla jägare.

122 - Lyssnarfrågor  

Ett nytt avsnitt av Jaktradion Podcast - som denna gång bjuder på en del lyssnarfrågor och senaste nytt från jaktsverige. Nyfiken på vad vi pratar om? Tryck på Play!

Vi tackar våra lyssnare för generösa donationer till Jaktradions Swish-konto 0763264540 som möjliggör regelbunden inspelning och produktion av podden.

Skitjakt på er alla jägare.

121 - Exotiska jaktformer  

Ett nytt avsnitt av Jaktradion Podcast - som denna gång bjuder på jaktsnack om två exotiska jaktformer som vi inte bedriver i Sverige. Nyfiken på vad vi pratar om? Tryck på Play!

Vi tackar våra lyssnare för generösa donationer till Jaktradions Swish-konto 0763264540 som möjliggör regelbunden inspelning och produktion av podden.

Skitjakt på er alla jägare.

120 - Småviltsstudsare  

I avsnitt 120 har vi intervjuat Patric Roman från SAKO Sverige för att lära oss grunderna om småviltsstudsare. Vi pratar om användningsområden, kalibrar, ammunition, piplängder, vapnets vikt, konstruktion och mycket annat.

Vi har endast ett fåtal platser kvar till årets jaktresa som går till Tjeckien i december. Info & anmälan finns här!

Jaktradion Podcast är lyssnarfinansierad - era donationer till Swishnr 0763264540 är det som håller oss likvida.

Skitjakt på er alla jägare.

119 - Hundskall  

I detta avsnitt intervjuar Marcus Fredrik Beck på Roslagen jakt & vilt och i samma inslag får Marcus hund Freja testa sina kunskaper i vildsvinshägn. I detta avsnitt går vi även igenom resultatet från tidigare dilemma och ställer ett nytt! 

Vi har endast ett fåtal platser kvar till årets jaktresa som går till Tjeckien i december. Info & anmälan finns här!

Skitjakt på er alla jägare.

118 - Viltvård  

David och Marcus blottar sina kunskapsluckor när de försöker besvara Svensk Jakts viltvårdsquiz... Detta och mycket mer i avsnitt 118 av Jaktradion Podcast.

Vi har endast ett fåtal platser kvar till årets jaktresa som går till Tjeckien i december. Info & anmälan finns här!

Skitjakt på er alla jägare.

117 - Slaktboden  

I avsnitt 117 pratar vi om förra veckans dilemma och tar givetvis även upp ett nytt dilemma. Dessutom har David intervjuat Lasse Bengtsson som kan allt om slaktbodar och har också mycket annat att säga.

Jaktradion är en lyssnarfinansierad podd, och vi uppskattar ert stöd väldigt mycket. Om du har en slant över, Swisha gärna till 0763264540 - pengarna går oavkortat till poddens fortlevnad.

116 - Axplock från IWA Outdoors 2017  

1 515 utställare från över 50 länder och nästan 50 000 besökare. IWA Outdoors är en gigantisk fackmässa som arrangeras i Nurnberg varje år. Här trängs de ledande varumärkena med mindre och pyttesmå utställare. Besökarna trängs i mässhallarna för att presentera produktnyheter och göra affärer. Här finns tusentals vapen: studsare, hagelvapen, pistoler, militärvapen, pilbågar, t o m slangbellor. Extremt många knivar... Kläder, skor, optik, jaktaccessoarer, friluftsprylar av alla dess slag, handladdningsverktyg, självförsvarssprayer, ljuddämpare, kikarfästen och mycket mycket mer. Föreläsningar och presskonferenser avlöser varandra i snabb takt under fyra mässdagar.

Hur sammanfatta IWA Outdoors 2017? Ja, det går nog inte. Det vi gör istället är att vi lyssnar på ett axplock från några utställare. I avsnitt 116 avslöjas nyheter från Sako, Benelli, Beretta, Steiner och Aimpoint. Sen träffar vi två små svenska aktörer som riktar sig till jägarkåren, och till sist, på engelska, berättar en representant från Zeiss om deras nya app Zeiss Hunting.

Vi har ett fåtal platser kvar till drevjaktsresan till Tjeckien i december, program & info finns på jaktradion.se/jaktresa

115 - Vi drar till Tjeckien  

Äntligen - årets jaktresa är spikad och den går till Tjeckien. Ta chansen och häng med oss på en spännande jaktresa. 7-10 december 2017 åker Marcus & David tillsammans med Jaktradions lyssnare för två dagars intensiv drevjakt i Tjeckien. Vi kommer starta jakten med drevjakt på frilevande vilt och avslutar med hägnjakt och hoppas och tror att det skall bli några riktigt bra dagar. Ta chansen och följ med på en spännande jaktresa tillsammans med likasinnade! Info och anmälningsformulär till jaktresan som arrangeras av jaktitjeckien.se finns här. Vänta inte för länge med din intresseanmälan, platserna kommer nog att gå åt snabbt.

Vi tackar William, Henrik, Anne-Marie, Stellan, Isak, Fredrik, Tommy, Ludvig och Christoffer för generösa donationer till Jaktradions Swishkonto 076 326 45 40. Det är tack vare era donationer som vi kan fortsätta producera podden.

Tack även till SAKO Sverige!

Håll utkik i helgen för ett specialavsnitt av Jaktradion Podcast...

114 - Dödsök  

I det 114:e avsnittet pratar vi om Charlys första dödsök efter vildsvin, huruvida han någonsin kommer att visa intresse för vildsvin under drevjakter och mycket mer.

Jaktradion är en lyssnarfinansierad podd, och vi uppskattar ert stöd väldigt mycket. Om du har en slant över, Swisha gärna till 0763264540 - pengarna går oavkortat till poddens fortlevnad.

113 - Långhållsskytte med Ulf Lindroth  

I avsnitt 113 fördjupar vi oss i ämnet långhållsskytte. Vi reder ut begrepp såsom bc, vind, kikarsikte, lufttryck, mil, mrad, kaliberval och mycket mer. Ulf Lindroth är den som vi intervjuar i ämnet och som guidar oss i denna djungel av termer och teorier.

Denna vecka tackar vi SAKO Sverige och Svensk jakt för allt stöd Jaktradion får.

Skitjakt på er alla jägare.

112 - Hundsläpp  

I avsnitt 112 får vi svar på förra veckans dilemma, vi besvarar ett par lyssnarfrågor, Marcus berättar om sin första tripplé på rådjur och mycket annat härligt jaktsnack.

Denna vecka tackar vi SAKO Sverige och Svensk jakt för allt stöd Jaktradion får.

Skitjakt på er alla jägare.

111 - Dilemma  

I avsnitt 111 rapporterar David om sin första jakt i dovhjortshägn! Dessutom diskuterar vi långhållsskyttte, kaliberval och mycket annat.

Denna vecka tackar vi SAKO Sverige och Svensk jakt för allt stöd Jaktradion får.

Skitjakt på er alla jägare.

110 - Viltmagnet  

I avsnitt 110 rapporterar Marcus om Frejas debut i vildsvinshägn! Dessutom diskuterar vi om vilt på pass är produkten av tur eller skicklighet. Finns det något som heter viltmagnet?

Denna vecka tackar vi SAKO Sverige för allt stöd Jaktradion får.

Skitjakt på er alla jägare.

109 - Vildsvinshägn  

I veckans avsnitt av Jaktradion diskuterar vi vildsvinshägn, hundförsäkringar och mycket annat.

Skitjakt på er alla jägare och gott nytt år!

0:00/0:00
Video player is in betaClose