Jobbarpodden

Jobbarpodden

Sweden

En podd om jobb och folk som jobbar med de jobben.

Episodes

Avsnitt 20 - Skräddaren  

Skulle vi kanske ta och utbilda oss till skräddare? För att få reda på det har vi intervjuat en som jobbar som just skräddare. Hur går det till? När blir det stressigt? Och hur gör man egentligen ett gesällprov? Dessutom pratar vi om Liberalernas förslag att lägga ner Arbetsförmedlingen, och om ett nytt straffarbete som vi vaskat fram bland alla jobbannonser.

Avsnitt 19 - Arkitekten  

Är arkitektyrket något för oss? Hur kreativt är det? Hur många möten måste man gå på? Hur många chefer har man? Hur chefaga är cheferna? Och, hur uttalar man egentligen arkitekt? Detta, samt en genomgång av de hetaste yrkena på Skånes arbetsmarknad bjuds det på i veckans avsnitt.

Avsnitt 18: Maffia  

Avsnitt 18: Maffia by Jobbarpodden

Avsnitt 17 - Arkivarien  

Vad gör arkivarier? Står de inte bara och hostar bland dammiga hyllor hela dagarna? Hur gamla saker måste de arkivera? Och vad är bäst, att spara eller slänga? Vi pratar dessutom om vad cheferna på migrationsverket vill ha för slags anställda. Och om vår syn på utomhusjobb.

Avsnitt 16 - Bödeln  

Den här veckan blir det ett specialavsnitt! Vi har läst boken "Bödlar" och pratar om hur det skulle kunna tänkas vara att jobba som bödel i Sverige på 1600- och 1700-talen. Dessutom pratar vi om arbetsmiljö och om Roland Paulsens tips på hur man står ut till nästa års semester.

Avsnitt 15 - Teatersnubben  

Hur är det att jobba som dramatiker, regissör och skådespelare? Bor man på Fårö och har en arkitektritad villa nära stranden? Det får vi veta i veckans avsnitt. Vi pratar även om karensdagar, och om hur man kan slippa den.

Avsnitt 14 - Sotaren  

Vi intervjuar sotare! Hur är det egentligen att vingla runt på tak och vara täckt av smuts från topp till tå på jobbet? Måstet man gå utbildning? Kan man vara höjdrädd? Dessutom pratar vi om våra erfarenheter av märkliga situationer vid anställningsintervjuer.

Avsnitt 13 - Kommunikatören  

Kommunikatör är ju tydligen något som många journalister blir. Hur är det då? Måste man svara på Janne Josefssons jobbiga frågor när företaget har gett pengar till oseriös forskning? Och hur hinner man med det man ska? Dessutom: Ska vi klaga på semestern?

Avsnitt 12 - Flygvärdinnan  

Magnus flygrädsla står i centrum när jobbarpodden tar sig an jobbet som flygvärdinna. Hur agerar man när en motor lägger av? Och får man komma till jobbet med gympaskor?

Avsnitt 11 - Prästen  

Måste man tro på gud för att arbeta som präst? Är Imamen och Rabbin ens kolegor? Och hur mycket har Magnus visat framfötterna på sitt nya jobb?

Avsnitt 10 - Polisen  

I Veckans avsnitt intervjuar vi en polis! Ytterligare ett uniformerat yrke alltså. Men, den här polisen ser ibland helt civil ut på jobbet. Hur går det till? Och vilka bör bli poliser? Och skulle vi i jobbarpodden göra oss bra som poliser? Vi pratar även om det här med jobbpendling och om hur man (kanske) skulle kunna lösa det.

Avsnitt 9 - Den Nattarbetande Vaktmästaren  

Kan man jobba som väktare utan att mest bara vakta? Har folk koll på vad man egentligen får spola ner i en toalett? När har Olle haft det som absolut tråkigast på jobbet? Och fick han då sitta i en skön fåtölj eller på en hård stol? Magnus då, kommer han flytta till Arvidsjaur och bli tokig? Detta och lite till i dagens podd!

Avsnitt 8 - Journalisten  

Journalist, det vill väl alla bli? Eller, vad innebär det egentligen att vara journalist idag? Får man gå klädd hur som helst och måste man hantera avföring?

Avsnitt 7 - Konstnären  

Varför blir Magnus tolv år igen när han börjar på nytt jobb och vad har konstnärer för sig hela dagarna?

Avsnitt 6 - Aktivitetsledaren  

Vi har intervjuat en aktivitetsledare. Undrar ni vad det innebär? Det gjorde vi med, tills vi pratade med honom. Första avsnittet med ett mer eller mindre stressfritt jobb! Det ni! I avsnittet pratar vi även om Roland Paulsen, och om att vissa faktiskt bara jobbar hälften (!) av den tid de tillbringar på arbetet.

Avsnitt 5 - Förlagsredaktören  

Förlagsredaktör. Är det stressigt? Roligt? Kallt? Hur är det med chefen? Allt detta och mycket mer pratar vi om i dagens avsnitt.

Avsnitt 4 - Socialsekreteraren  

Avsnitt 4 - Socialsekreteraren by Jobbarpodden

Avsnitt 3 - Mentalskötaren  

Mentalskötare då? Är det något för oss? Avsnittet handlar även om kakekonomi i USA, hundmat till människor, jobbstress, emotionellt arbete och Volvo.

Avsnitt 2 - Folkhögskoleläraren  

Hur är de att jobba som folkhögskolelärare? Är det något för oss? Och om att välja karriär innan man gått ut grundskolan. Om delningsekonomi. Och annat.

Avsnitt 1 - Sjuksköterskan  

Första avsnittet. Vi får veta hur det är att jobba som sjuksköterska. Bland annat.

0:00/0:00
Video player is in betaClose