Julkalendern 2010 - De vilda helgonen

Julkalendern 2010 - De vilda helgonen

Sweden

Simon, Maria och Nelson har en klubb för goda gärningar. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg

Episodes

Del 24: Tomten tappar masken  

Inga fler goda gärningar! Kan det vara sant? Än har inte alla fått vad dom innerst inne önskar sig! Men vems verk är det?

Del 23: I en korg mot himlen  

Simon förklarade vad som hänt för farmor. Hon hämtade genast pengar på banken för att hjälpa Simon. Men fanns papegojan kvar? Och skulle Maria förlåta honom?

Del 22: Farmor gör en god gärning  

Nelson blev arg på Simon för att han inte frågat om han kunde låna deras pengar, utan bara tog dom för sin goda gärning för farmor. Tillsammans försökte dom lösa problemet med papegojan till Maria. Men var deras idé så bra..?

Del 21: Ett helgon med glorian på sned  

Maria har lärt Simon dansa tango och på minnesdagen av när farfar och farmor träffades och dansade tango bjöd Simon upp. Allt hade väl varit väl, om det inte var för den röda klänningen som Simon köpt för pengarna i Helgonklubbens penningskrin.

Del 20: Tangodagen  

Simon har gjort något som är en god gärning för farmor. Men en ogärning för Maria och Vilda Helgonens Klubb. Nu vet han inte vad han ska göra! Åh, vad ska Maria och Nelson säga?

Del 19: Ett helgeråd  

Julen närmar sig och farmor är ledsen. Fyra dagar före jul brukade hon och farfar dansa tango och varje jul fick hon en ny röd klänning i present. Farmor tittar på klänningen från förra året och säger att hon ska kasta den…

Del 18: Arga gubbens bästa dag  

Arga gubben har bjudit tant Stella på middag och idag är det dagen med stort D! Nelson, Maria och Simon har lovat att hjälpa till med städning och matlagning. Nelson är i sitt esse!

Del 17: Finfina fynd  

Simon försöker lära sig att dansa tango, han har en plan på gång för farmors skull. Idag är det dags för loppisen! Simon, Nelson och Maria har fått ett bord på Julmarknaden.

Del 16: En saknad faster  

Simon har sett att farmor har ett kort av sin dotter Astrid, Simons pappas syster. En dotter som farmor aldrig pratar om, för de blev osams en gång och har inte setts sen dess! Simon bestämmer sig för att leta rätt på Astrid.

Del 15: Hemliga minnen  

Simon, Nelson och Maria hjälper Arga gubben att bli av med lite gamla grejer så det blir fint hemma, för Arga gubben har bjudit hem tant Stella på middag. De vilda helgonen ska ordna loppmarknad!

Del 14: Hjältemod är ett hjältedåd  

Simon försöker muntra upp sin ledsna farmor. Men Simon är trött. Nelson får äntligen beröm av sin pappa och idag är faktiskt både Oscar och Nelson hjältar. Men på lite olika vis.

Del 13: Konsten att hålla tyst  

Konsten att hålla tyst Simon har glömt att det är Lucia och kommer till skolan i pappas gamla vita skjorta med en ihoprullad pizzakartong som strut på huvudet. Alla skrattar! Simon avslöjar sin och Nelsons hemlighet för Maria…

Del 12: Kakor till salu  

Simon har fått Stella och Arga gubben att bli bekanta och Arga gubben har börjat gå ut med Stellas hund! Två helgongärningar i en! Maria, Simon och Nelson säljer sina kakor och tjänar en del pengar. Men alldeles för lite.

Del 11: Resan hem  

Nelson, Maria och Simon bakar kakor som de ska sälja. De döper kakorna till: Tomteluvor, Julkrubbans Frestelser, Betlehemsstjärnan stiger sakta, Ljusklara hägringar. De starkaste kakorna döper de till Kamelpuckel och Ät om du vågar!

Del 10: En motvillig farmor  

Simon följer med sin pappa till farmor för att övertala henne att följa med dem hem. Hittills har hon vägrat! Ska Simon lyckas?

Del 9: En ledsen ängel med hatt  

Simon får beröm i skolan för sin teckning av sin farfar som ängel. Ingen vet att Simons farfar uppenbarar sig nästan varje morgon och ber om att Simon ska göra så att farmor får en bra jul!

Del 8: Arga gubbens skrik  

När Simon träffat Arga gubben förstår han att man kan vara arg för att man är ledsen. Han lär Arga gubben ett knep mot att vara så arg.

Del 7: Marias tårar  

Simon får reda på varför Maria är så ledsen, men hon berättar inte allt… och Lyckans Fågel visar sig inte bara vara ett halsband och en dikt - utan en riktig papegoja också!

Del 6: Simons hjärta står i brand  

Nelsons pappa vill att Nelson ska bli brandman, men han ville hellre laga mat och kakor. Klassens besök på brandstationen gör Nelson olycklig, han misslyckas med allt och hans pappa säger att han är ett exempel på hur man inte ska göra.

Del 5: Ett vilt uppdrag  

Simon är olycklig över att Maria är så ledsen. Vad skulle hon hos klasskompisen Oskar att göra? Simon och Nelson kommer på nya helgongärningar, som blir lite väl vilda. De tjänar pengar som de i hemlighet planerar att köpa något fint åt Maria för…

0:00/0:00
Video player is in betaClose