Julkalendern 2015: Månsaråttan

Julkalendern 2015: Månsaråttan

Sweden

Tea drömmer om äventyr och får det när hon möter Månsaråttan. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg

Episodes

Del 24: Julafton  

Kan en julafton starta sämre? Tea vakar vid Månsaråttans bädd på sjukhuset. En långväga gäst från Mexiko gör dem sällskap. Och fler kommer för att fira julafton med skratt, tårar och kärlek.

Del 23: Slutstriden  

Tea och Månsaråttan har begett sig hem till Sture för att rädda Lindberg, som blivit kidnappad. Istället blir de gisslan hos Sture, som hotar dem med gevär. Månsaråttan försöker överlista Sture.

Del 22: Utpressning  

Äntligen är det dags för Tea och Linh att framföra Burning Lucia. En efterlängtad gästartist gör att skolans julshow blir eldigare än någonsin. Brevet från dansken på motorcykeln når sin mottagare.

Del 21: Invigningen  

Äntligen dags att inviga nya fotbollsplanen ”Stureplan”. Hela Bykestad är på plats och stämningen är på topp. Men Tea, Linh, Wilmer och Lindberg ser till att ingenting blir som Sture hade tänkt sig.

Del 20: Upp till kamp mot Sture  

Dagens tidning gör Månsaråttan så upprörd att hon sätter eld på den. Tea och Linh kommer på hur de ska sätta dit Sture. Men det känns hopplöst eftersom alla sviker, till och med Månsaråttan.

Del 19: Fusksugning  

Tea är arg över att hela Bykestad tycker synd om Sture efter inbrottet. Han är ju en skurk! Tea och Linh bestämmer sig för att avslöja Stures smutsiga affärer i skolans källare en gång för alla.

Del 18: Dagen efter  

Tea och Månsaråttan kommer undan med en hårsmån. Nästa dag handlar radions nyheter om rånet mot Sture. Är polisen dem på spåren? Tea får ett nytt mystiskt samtal från farbror Diego.

Del 17: Flykten  

Tea och Månsaråttan flyr hals över huvud från Sture Plaza. På Wilmers moped susar de fram genom vinternatten. Men Sture tänker inte låta inbrottstjuvarna slippa undan, han är dem hack i häl.

Del 16: Inbrottet  

Tea och Månsaråttan är redo att bryta sig in i Stures hem. Utrustade med julchorizos och stetoskop kan ingenting gå fel. Men att göra det perfekta brottet är inte lika lätt som det verkar på film.

Del 15: Syster och bror  

Sture och Månsaråttan är både syskon och dödsfiender. Nu får Tea veta varför. Att göra inbrott hos den rike Sture är faktiskt inte mer än rätt.

Del 14: Godisbilen  

Efter skolan följer Tea och Linh efter Godisbilen hela vägen till Sture Månstrups gata. Men vad gör Månsaråttan utanför Stures hus? Tea får ännu ett mystiskt telefonsamtal från farbror Diego.

Del 13: Lucia  

Tea och Linh får hjälp med numret ”Burning Lucia” till julshowen. Ute i trädgården undervisar Månsaråttan i hur man sprutar eld. Tyvärr försöker en av hennes unga elever även att sluka elden.

Del 12: Pengarna som försvann  

Månsaråttan har en nyhet som löser alla hennes ekonomiska problem, vilket firas med frukost till hela familjen. Tea får ett telefonsamtal från frimärksmässan i Hannover. Det är farbror Diego.

Del 11: Tatueringen  

Tea får syn på en tatuering som Månsaråttan har på armen. Det är ett hjärta med en pil i. Och så ett namn: ROSITA. Tea kräver en förklaring.

Del 10: Slamsugningskickoff  

Tea och Linh övar inför julshowen. Sture Månstrup dyker upp på skolan med godis och lovar att hans firma ”Stures Slam&Sug” ska fixa det stinkande avloppet. Men går han att lita på?

Del 9: Breven  

Farbror Diego får oväntat besök på äldreboendet. Tea och Månsaråttan har med sig en bunt gamla brev som Månsaråttan ärvt. Farbror Diego blir mycket exalterad när han tittar närmare på kuverten.

Del 8: Skuggsidans camping  

Mamma Christel upptäckte Månsaråttan i badkaret och nu har Månsaråttan gett sig av. Tea följer efter och hamnar på den ödsliga Skuggsidans camping. Tea gör allt för att få med sig Månsaråttan hem.

Del 7: I badet  

Det blir allt svårare för Tea och Wilmer att hålla Månsaråttan hemlig för mamma Christel och pappa Enzo. Samtidigt börjar Månsaråttan tröttna på att bara hålla sig nere i källaren hela dagarna.

Del 6: Matchen  

Wilmer spelar match för Bykestad IF och gör alla mål! Klubbdirektören för A-laget, Sture Månstrup, ger honom ett erbjudande som är svårt att motstå. Under tiden utforskar Månsaråttan familjens hus.

Del 5: Dödsryttaren  

Månsaråttan avslöjar sitt sanna jag för Tea och Wilmer: hon är dödsryttare med ett förflutet på Kiviks marknad. Tea och Wilmer erbjuder Månsaråttan att i hemlighet flytta in i familjens källare.

0:00/0:00
Video player is in betaClose