Episodes

Ridsportens smutsiga baksida, barn som bältas och sexbrottsdömda trafiklärare -  

Ett år fullspäckat av granskningar och nyhetsdokumentärer. Idag ska vi återvända till några av våra tidigare granskningar och se vad som har hänt sen sist?

Jakten på Afrikas försvunna skatt  

Afrika är en het tillväxtmarknad som lockar svenska företag. Jobben välkomnas. Samtidigt kommer varningar om att företagens pengar slussas ut från Afrika. Kaliber om Jakten på Afrikas försvunna skatt.

Kaliber om flyktingkrisen: "Vi bryter mot lagen hela tiden"  

Sjukskrivna socialarbetare, brist på lägenheter och ensamkommande barn som glöms bort. Kaliber nyhetsdokumentär om hur flyktingströmmen påverkar en kommun.

Specialpodd: Tandläkarutbildade Deemas flykt från Damaskus till Kopparberg  

23-åriga Deema Marroush lämnade Syrien i augusti 2014. Trots att bomberna föll över Damaskus ville hon slutföra sin tandläkarutbildning innan hon flydde.

Hade det kunnat undvikas? - Kaliber granskar barnpsykiatrin del 3  

Personal och anhöriga har vittnat om barn som isolerats, spänts fast som straff och som getts tunga mediciner med livsfarliga biverkningar.  Vad hade kunnat göras annorlunda?

De medicinerade barnen - Kaliber granskar barnpsykiatrin del 2  

Antipsykotiska läkemedel ges allt oftare till barn men vilka är riskerna? Kaliber om tunga mediciner, läkare som inte följer riktlinjerna och Claudio som höll på att mista livet när han medicinerades

Bältningarna på BUP - Kaliber granskar barnpsykiatrin del 1  

Barn bältades och låstes in på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Stockholm. Avslöjandet fick chefer att avgå och löften gavs om att de många bristerna skulle upphöra. Men blev det bättre?

Om de som granskar att våra läkemedel är säkra - men inte fick göra sitt jobb  

Kaliber fortsätter sin granskning av Läkemedelsverket i Uppsala. Reportrarna har träffat både tidigare och nuvarande anställda som vittnar om en arbetsmiljö som riskerar att påverka patientsäkerheten.

Om en utlovad granskning som aldrig blev av"Om vi inte tar människors oro på...  

Sedan 2012 erbjuds alla mellanstadieflickor i Sverige vaccin mot livmoderhalscancer. När det infördes utlovade Läkemedelsverket förstärkt säkerhet. Men hur har det gått?

Fulspel i dataspelsbranschen? Ekonomin kring Minecraft  

Annas och Torbjörns son gjorde av med familjens semesterkassa när han spelade Minecraft på nätet. Kaliber synar idag handeln som riktar sig till barn i ett av världens största dataspel.

Kaliber om avdragsfällan - vem tar smällen?  

Kaliber kartlägger de många turerna i spelet om ränteavdragen och söker svaret på vilka som lever farligt om ränteavdragen försvinner - och vilka som i det tysta har stått som vinnare.

Salmbärskvinnorna  

Varje sommar plockas runt 15 ton salmbär på Gotland. Kaliber har följt med i salmbärsdiket och träffat kvinnor som kommit hit för att få ett bättre liv men som också kan få betala ett högt pris.

Myndigheter slarvar med skyddade personuppgifter – Marianne tvingades flytta  

Marianne trodde att hon och barnen var säkra för sambons misshandel – men skyddet visade sig vara en falsk trygghet. Myndigheterna röjde uppgifter som gjorde det möjligt för honom att hitta dem.

Vem stoppar sexdömda trafiklärare?  

Kaliber idag om trafikskollärare som döms för sexbrott eller allvarliga trafikbrott men kan fortsätta köra. Vi granskar en myndighet som missar domar och indragna körkort.

Made in India - om ridsportens smutsiga baksida, del 2  

Läderindustrin i indiska Kanpur förgiftar staden. Ändå säljer svenska företag varor härifrån – trots att de säger sig värna om miljön. Kalibers granskning av ridsportens smutsiga baksida, del 2.

Made in India – om ridsportens smutsiga baksida  

Träns, grimmor och sadlar - i Sverige säljs ridsportprodukter som aldrig förr. Men vem får betala priset för ryttarnas shopping? Kaliber idag - om ridsportens smutsiga baksida.

Kaliber: Död under tvångsvård  

Det ska vara en väg ut ur knarket, men statens tvångsvård av missbrukare kan det bli det motsatta. Kaliber idag följer upp P4 Jönköpings granskning om knark och brister i vården på LVM-hemmet Fortunagården i Värnamo.

Romernas situation i Rumänien  

I andra delen av Kalibers serie med granskningar gjorda av Sveriges radios lokala kanaler följer vi reportern Viktor Åsbergs resa till Rumänien. I vintras åkte han ner för att försöka förstå varför romer söker sig till Sverige för att tigga i vinterkylan. I Kaliber återvänder han till byn i nordöstra Rumänien.

Kaliber 20 år efter Bosnienkriget  

I år är det 20 år sedan kriget i Bosnien-Hercegovina tog slut. Då hade tiotusentals människor tvingats fly för sina liv till Sverige. Hela samhället sattes på prov i takt med att allt fler bussar kom över gränsen. Men vad hände sedan? Hur blev det nya livet i det främmande landet? Och finns det saker som historien kan lära oss idag?

Vad hände sen?  

Business class och fina hotell för kriminalvården - och dödsolyckor på bangård utan stängsel. Kaliber följer upp vad som hänt efter några granskningar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose