Kampanje

Kampanje

Norway

Kampanjecast er podcasten for alle som er opptatt av medie- og kommunikasjonsbransjen. Kampanjes journalister får selskap av aktuelle gjester for å snakke om noen av ukas heteste bransjesnakkiser.

Episodes

Ep 33 - Årets sponsorobjekt, medieverstinger og Æ  

DNB-direktør Camilla Forberg kommer for å snakke om Årets sponsorobjekt og fremtidens sponsing. Vi snakker også om de nominerte til Gullbarbie med Press og Nettavisen, som må svare på sin nominasjon. Selvfølgelig har vi også et ord eller to om bokstaven Æ.

Kampanje 0

Ep 32 – Den nye byråkampen, tech-trender for 2017 og «Skam»  

Vi får besøk av Karine Storaker Braaten i Deloitte Digital og Kaare Øystein Trædal i Apt som både snakker om den nye digitale byråkampen som pågår mellom konsulent- og reklamebransjen, og om hvilke teknologiskifter vi kan vente oss i 2017. Dessuten har Kampanje-journalist Camilla Hellum skrevet en kommentar om «Skam» som har satt fyr på kommentarfeltet.

Kampanje 0

Ep 31 -  Årets største reklamesnakkis – bløff eller sannhet?  

Susanne Kaluza i Trigger ga 100 kroner ekstra da det ble kjent at Anorak stod bak Kristoffer Joners Facebook-innsamling. BI-professor Peggy Brønn ville gitt sine studenter stryk for jobben. Det blir høy temperatur i studio når vi tar for oss årets største reklamesnakkis.

Kampanje 0

Ep 30 – Norges beste byråer, medie-raketten og Try-utfordreren  

Maria Aas-Eng leder mediebyrået som gjør et byks fra femte til førsteplass på årets Byråprofil. Janne Brenda Lysø er en av Norges mest premierte kreatører og jobber i reklamebyrået som er nærmeste utfordrer til Try. Vi snakker om hva som skal til for å hevde seg blant de beste byråene i landet og om «digitalsmellen» som kan ha formet årets undersøkelse.

Kampanje 0

Ep 29 – Dramakrig, Netflix og gigantoppkjøp  

Det blir dramatisk i podkast-studioet når vi har besøk av dramasjef i TV 2, Christopher Haug, og Rubicon-topp Pål Kruke Kristiansen for å snakke om høstens dramakrig på tv-skjermen. Hva skal til for å lykkes med en dramaserie som «Frikjent» og hva vil Netflix’ dramaplaner gjøre med det norske tv-markedet?

Kampanje 0

Ep 28 - Digitale steroider, anabole steroider og en Solo-flaskepost på ville veier  

Joakim Sande i Solo måtte snu skuta da den digitale reklamen ble for smal og salget gikk ned. Han møter Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen for å diskutere om vi nå må trekke i den digitale nødbremsen.

Kampanje 0

Ep 27 - Magasin-exit for Mote-Norges mektigste  

Hege Aurelie Badendyck har blitt kåret til Mote-Norges mektigste, men nå gir hun seg i magasinbransjen. Hun møter oss for å fortelle hvorfor. Det Nye-redaktør Karine Thyness forteller om hvordan de skal komme seg gjennom den digitale transformasjonen.

Kampanje 0

Ep 26 – NM i ljuging, Norwegians Brad Pitt-flørt og sjefsbyttet i TV 2  

Hva skjer i et reklamebyrå når deres største kunder forsvinner ut døra? McCann-sjef Linda Nordheim og byråveteran Arne-Inge Christophersen i Llowbank deler historier fra innsiden når vi ser nærmere på pitsjer som velter opp-ned på byråmarkedet. Det blir også mer om sjefsbyttene i TV 2 og Norwegians reklame-hit på papir.

Kampanje 0

Ep 25 – Den ene prosenten – kvinner i tech  

Silvija Seres er matematiker, investor og NRK-styrets teknologiske alibi. Hun brenner for å utvikle tech-selskaper. Stine Norum sluttet i sin faste jobb for å gründe selskapet Vibbio tidligere i år. Hvorfor utgjør disse to kvinnene unntaket i bransjen?

Kampanje 0

Ep 24 - Skjebnemåned i TV 2 – Hør hva som skjer  

Denne måneden legger TV 2 frem detaljerte kuttplaner. Vi har besøk av forfatter og tidligere TV 2-journalist Trude Teige som var med på TV 2-eventyret i 22 år før hun ga seg. Hun mener kanalen har tatt en rekke feilvalg som har gjort at de ikke har nådd målene de satte seg. Vår egen redaktør Knut Kristian Hauger bidrar med analyse og debatt.

Kampanje 0

Ep 23 - Gründertalenter,  mediekrise og den neste tech-revolusjonen  

Er det gründerne som skal løfte mediene ut av krisen eller er de deres nye konkurrenter? Vi har besøk av gründerne bak appene Tise og Tailored Message for å snakke om gründerlivet, mediebransjen og hvordan ny teknologi kan velte opp ned på bransjen på nytt.

Kampanje 0

Ep 22 – Strid om skjulte inntekter, mistillit og programmatisk  

Hvor dårlig står det til med tilliten når store norske annonsører bekymrer seg for manglende åpenhet og tror mediebyråene skjuler inntekter fra programmatiske reklamekjøp? Forhandlingsdirektør Harald-Eide Fredriksen fra Dentsu Aegis og Anfo-sjef Jan Morten Drange tar en av årets heteste bransjedebatter om programmatisk i ukens podkast.

Kampanje 0

Ep 21 - SKAM møter Paradise Hotel  

Hva har SKAM og Paradise Hotel til felles? Både NRK Ung-sjef Håkon Moslet og MTGs programdirektør Andreas Bakka Hjertø lager tv for en generasjon som ikke ser på tv, men de får ikke like mye ros for innsatsen. Denne uken gjester de Kampanjecast for å snakke om suksessfaktoren bak programmene, og hva som skal til for å lykkes på nett.

Kampanje 0

Ep 20 - Medierivaler om Facebook, Snapchat og Google  

Aller-direktør Hildegunn Soldal og administrerende direktør i VGTV, Helje Solberg, møtes for å snakke om hvordan mediehusene skal forholde seg til sosiale medier som utfordrer forretningsmodeller og overtar medienes rolle som kuratorer av innhold. Er medierivalene så uenige som man kan få inntrykk av?

Kampanje 0

Ep 19 - Vi drukner i content  

Annonsører produserer mer innhold enn de klarer å håndtere. Hvor skal dette ende? Vi har besøk av Nordeas markedsdirektør Paal Sprakehaug og påtroppende daglig leder i Newslab, Kristiane Roe Hammer, for å snakke om de siste trendene i innholdsmarkedsføring.

Kampanje 0

Ep 18 – Facebook-koden, programmatiske reklamemillioner og spillet om ny TV 2-avtale  

Hvorfor trenger TV 2 hjelp fra staten for å finansiere nyheter og bør de få det? Vi har besøk av Høyre og Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmenn for å debattere fremtidens tv-bransje. Vi har også snakket med forsker Gunn Enli om hvordan alt dette egentlig henger sammen. I tillegg går vi gjennom et knippe av ukens bransjesnakkiser.

Kampanje 0

Ep 17 – Skup-vinner, Panama-papirer og Gulltaggen  

Denne uken tar vi for oss gravejournalistikken og dens fremtid, og har med oss Skup-vinner Anders Fjellberg i Dagbladet og nyhetsredaktør Håkon Borud i Aftenposten for å snakke om to av det siste årets mest spennende graveprosjekter; Våtdraktmysteriet og Panama Papers. Vi har også vært på Gulltaggen og snakket med Huib van Bockel, tidligere markedssjef for Red Bull.

Kampanje 0

Ep 16 - Nyskaping i tv-bransjen, Schibsted-kutt og gravejournalistikk  

Denne uken har vi besøk av tv-produsentene Vidar Nordli-Mathisen og Pål Huuse som står bak de to Gullruten-nominerte nyskapingene «Petter uteligger» og «Kongen på haugen». Hvordan finner man ut hva tv-seerne vil ha og hvor stor risiko tør tv-kanalene ta? Vi snakker også med kommersiell direktør i Schibsted om de nye kuttene og med gravejournalist i The Guardian om hvordan de bruker sosiale medier i arbeidet.

Kampanje 0

Ep 15 - Virtual Reality, sponset journalistikk og reklamebransjens oppgjør med Westerdals  

Det stormer rundt Westerdals og nå tar også reklamebransjen et oppgjør med kvaliteten på skolen. Vi får besøk av Bendik Romstad fra Kitchen og Helle Gundersen fra Westerdals for å ta tempen på debatten. I ukas episode snakker vi også om sponset journalistikk og Virtual Reality, som nå virkelig er i ferd med å bli en realitet.

Kampanje 0

Ep 14 – Hodejegere om vinnerne og taperne i jobbmarkedet  

Har du tatt sluttpakke eller er du bekymret for at mediejobben ryker? Vi har besøk av hodejegerne Trine Larsen og Henrik Sandberg for å høre hvilke jobber som forsvinner og hvilken kompetanse arbeidsgiverne nå er på jakt etter. Hvordan får du drømmejobben som nyutdannet i 20-årene eller som 50-åring tilbake på arbeidsmarkedet?

Kampanje 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose