Kampanje

Kampanje

Norway

Kampanjecast er podcasten for alle som er opptatt av medie- og kommunikasjonsbransjen. Kampanjes journalister får selskap av aktuelle gjester for å snakke om noen av ukas heteste bransjesnakkiser.

Episodes

Ep 22 – Strid om skjulte inntekter, mistillit og programmatisk  

Hvor dårlig står det til med tilliten når store norske annonsører bekymrer seg for manglende åpenhet og tror mediebyråene skjuler inntekter fra programmatiske reklamekjøp? Forhandlingsdirektør Harald-Eide Fredriksen fra Dentsu Aegis og Anfo-sjef Jan Morten Drange tar en av årets heteste bransjedebatter om programmatisk i ukens podkast.

Kampanje 0

Ep 21 - SKAM møter Paradise Hotel  

Hva har SKAM og Paradise Hotel til felles? Både NRK Ung-sjef Håkon Moslet og MTGs programdirektør Andreas Bakka Hjertø lager tv for en generasjon som ikke ser på tv, men de får ikke like mye ros for innsatsen. Denne uken gjester de Kampanjecast for å snakke om suksessfaktoren bak programmene, og hva som skal til for å lykkes på nett.

Kampanje 0

Ep 20 - Medierivaler om Facebook, Snapchat og Google  

Aller-direktør Hildegunn Soldal og administrerende direktør i VGTV, Helje Solberg, møtes for å snakke om hvordan mediehusene skal forholde seg til sosiale medier som utfordrer forretningsmodeller og overtar medienes rolle som kuratorer av innhold. Er medierivalene så uenige som man kan få inntrykk av?

Kampanje 0

Ep 19 - Vi drukner i content  

Annonsører produserer mer innhold enn de klarer å håndtere. Hvor skal dette ende? Vi har besøk av Nordeas markedsdirektør Paal Sprakehaug og påtroppende daglig leder i Newslab, Kristiane Roe Hammer, for å snakke om de siste trendene i innholdsmarkedsføring.

Kampanje 0

Ep 18 – Facebook-koden, programmatiske reklamemillioner og spillet om ny TV 2-avtale  

Hvorfor trenger TV 2 hjelp fra staten for å finansiere nyheter og bør de få det? Vi har besøk av Høyre og Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmenn for å debattere fremtidens tv-bransje. Vi har også snakket med forsker Gunn Enli om hvordan alt dette egentlig henger sammen. I tillegg går vi gjennom et knippe av ukens bransjesnakkiser.

Kampanje 0

Ep 17 – Skup-vinner, Panama-papirer og Gulltaggen  

Denne uken tar vi for oss gravejournalistikken og dens fremtid, og har med oss Skup-vinner Anders Fjellberg i Dagbladet og nyhetsredaktør Håkon Borud i Aftenposten for å snakke om to av det siste årets mest spennende graveprosjekter; Våtdraktmysteriet og Panama Papers. Vi har også vært på Gulltaggen og snakket med Huib van Bockel, tidligere markedssjef for Red Bull.

Kampanje 0

Ep 16 - Nyskaping i tv-bransjen, Schibsted-kutt og gravejournalistikk  

Denne uken har vi besøk av tv-produsentene Vidar Nordli-Mathisen og Pål Huuse som står bak de to Gullruten-nominerte nyskapingene «Petter uteligger» og «Kongen på haugen». Hvordan finner man ut hva tv-seerne vil ha og hvor stor risiko tør tv-kanalene ta? Vi snakker også med kommersiell direktør i Schibsted om de nye kuttene og med gravejournalist i The Guardian om hvordan de bruker sosiale medier i arbeidet.

Kampanje 0

Ep 15 - Virtual Reality, sponset journalistikk og reklamebransjens oppgjør med Westerdals  

Det stormer rundt Westerdals og nå tar også reklamebransjen et oppgjør med kvaliteten på skolen. Vi får besøk av Bendik Romstad fra Kitchen og Helle Gundersen fra Westerdals for å ta tempen på debatten. I ukas episode snakker vi også om sponset journalistikk og Virtual Reality, som nå virkelig er i ferd med å bli en realitet.

Kampanje 0

Ep 14 – Hodejegere om vinnerne og taperne i jobbmarkedet  

Har du tatt sluttpakke eller er du bekymret for at mediejobben ryker? Vi har besøk av hodejegerne Trine Larsen og Henrik Sandberg for å høre hvilke jobber som forsvinner og hvilken kompetanse arbeidsgiverne nå er på jakt etter. Hvordan får du drømmejobben som nyutdannet i 20-årene eller som 50-åring tilbake på arbeidsmarkedet?

Kampanje 0

Ep 13 - Papirdød, mediekrise og solskinnhistorier  

Vi tar tempen på tilstanden i avis- og ukebladbransjen med Ingrid Skogrand fra Aller Media og konsulent Bjarne Hareide. Står bransjen i en større krise enn de selv tør innrømme og hvem står igjen når papiret er brent opp?

Kampanje 0

Ep 12 - Google vs. Schibsted og det teknologiske våpenkappløpet  

Denne uken har vi besøk av Ole Morten Hauge i Google og Per Håkon Fasting i Schibsted, som står på hver sin side i den beinharde kampen om det digitale reklamemarkedet. Kan Schibsted lykkes med sin egen annonseplattform og gjelder Google-mantraet «Don't be evil» virkelig også i møte med de norske mediehusene? Denne uken har også Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger sin podkast-debut.

Kampanje 0

Ep 11 - Sophie Elise, bloggkrig og de nye mediehusene  

Toppbloggeren Sophie Elise gjester ukas Kampanjecast sammen med rådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen. Vi snakker om bloggere som blir mediehus, kampen om de største profilene og Sophie Elise forteller om planene for 2016, som inkluderer en helt egen app. Hun forteller også om hvorfor hun ikke fristes av andre bloggnettverk.

Kampanje 0

Ep 10 - Sosiale medier-kåringer, Facebook Instant Articles og TVNorge-splid  

I ukens episode har vi besøk av Ida Aalen, som nylig ble kåret til Årets sosiale medier-personlighet. Hva skal til for å slå gjennom støyen i sosiale medier? Vi har også besøk av Kristin Grøntoft som jobber med sosiale medier i Aftenposten. Hun var på Facebook-besøk i London og forteller hvorfor hun fortsatt er skeptisk til å si ja til Facebooks mediefrieri. I tillegg snakker vi om ukas konflikt mellom Telenor og Discovery.

Kampanje 0

Ep 9 - Gullfisken-spesial  

Else Kåss Furuseth og Aris Theophilakis er gjester i ukas podkast, som er en Gullfisken-spesial. Else Kåss Furuseth skal lede årets utdeling og forteller om sin fortid som «Norges verste AD». Aris Theophilakis er juryleder og mener den norske reklamebransjen bør se til USA for inspirasjon. Dessuten spør vi om tv-reklamen er i ferd med å bli utdatert og om folk egentlig liker reklame. Vi har selvfølgelig også spurt mannen i gata om hva som er hans favorittreklame.

Kampanje 0

Ep 8 - Fra nisje til hype – er podkasten blitt voksen?  

Denne uken går Kampanjes journalister meta med podkast-hodene Peter Daatland i Frekvens og tidligere NRK-reporter Steffen Fjærvik i Gambit. Hva skyldes podkast-bølgen som herjer landet? Lages det for mange av dem? Er det penger å hente? Hva synes de egentlig om Rema 1000-podkasten? Det blir både høy temperatur i studio og tips og triks å hente i denne podkast-spesialen.

Kampanje 0

Ep 7 - TV - død eller levende?  

Snakker tv-sjefene ned flukten fra lineær-tv eller fortsetter gullalderen inn i 2016? Vi har med oss programdirektør Eivind Landsverk i Discovery og tv-sjef Marianne Massaaiu i Mediacom i studio for å ta tempen på tv-året. Hvem blir årets vinner og taper?

Kampanje 0

Ep 6 - Kongene av YouTube  

I årets første Kampanjecast har vi med oss Prebz og Dennis, Norges største YouTube-stjerner med nær 100 millioner avspillinger. Hva er hemmeligheten bak deres suksess? Vi kårer årets medienavn og har også siste nytt fra teknologimessen CES i Las Vegas.

Kampanje 0

Ep 5 - Årets beste og verste  

Svein Tore Bergestuen er ukas gjest når vi snakker om årets beste og verste PR-stunt og slipper lista over kandidater til årets medienavn.

Kampanje 0

Ep 4 – Bør toppledere blogge?  

Bloggspesial med Ida Jackson, blogger og rådgiver i Netlife Research, og Stian Liberg, blogger og rådgiver i PR-operatørene.

Kampanje 0

Ep 3 - Jeg er så lei av Content Marketing  

Eirik Norman Hansen og Petter Gulli møtes for å snakke om reklametrender, buzzord og konferansen 8 Minutes.

Kampanje 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose