Känd från internet

Känd från internet

Sweden

Känd från internet är ett poddradioprogram om personerna som gjort sig kända genom bloggar, egna Youtube-kanaler och Instagramkonton. I podden träffar programledaren Athena Afshari några av Sveriges främsta unga entreprenörer på internet. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Episodes

"Jag har känt mig jättedålig, fast det inte är mitt fel"  

I säsongens sista avsnitt av Känd från internet träffar Athena 20-åriga bloggerskan och nyblivna mamman Gabriella Joss! Athena och Gabriella pratar om livet som ung mamma och vad det finns för utmaningar med att få ihop karriären med familjelivet.

“Jag har alltid varit väldigt udda”  

I veckans avsnitt av Känd från internet lär Athena känna bloggaren och entreprenören Dennis Maglic! Dennis berättar om den jobbiga tiden i skolan, då han blev slagen och mobbad för att han var annorlunda. Han pratar också om hur han kom på idén att starta en egen webbutik.

“Vi har alltid kompletterat varandra i det vi gör”  

I veckans avsnitt av Känd från internet träffar Athena de musikaliska bröderna Daniel och Emil Norberg! De berättar för Athena om sin starka relation och hur de sedan barnsben har gjort musik och sketcher tillsammans. Athena testar även Emil och Daniels sångtext-skillz.

"Jag fortsatte för min egen skull"  

I veckans avsnitt av Känd från internet lär Athena känna Youtube-stjärnan Kristina “Keyyo" Petrushina! Hon pratar om uppväxten i Dalarna och kritiken hon fick som nybörjare på Youtube. Kristina avslöjar även den största lögnen hon någonsin har dragit.

"Det smällde till och jag kunde inte längre klockan"  

I elfte avsnittet av Känd från internet hänger Athena med den populära Youtube-profilen Therese Lindgren! Therese berättar för Athena varför hon blev utbränd för några år sedan och hur viktigt det är att lyssna på sig själv. Hon berättar även hur Youtube har hjälpt henne att hantera sin panikångest.

“Humor har alltid varit mitt vapen”  

I veckans avsnitt av Känd från internet träffar Athena bloggaren och programledaren Daniel Paris! Under de senaste åren har Daniel synts och hörts mycket i media, både med sin humor och åsikter kring olika samhällsproblem. Daniel berättar för Athena hur han alltid har varit en person som tar mycket plats, men att tonåren var en jobbig tid som gjorde att han kände sig osäker, ensam och fick dåligt självförtroende.

“Internet gjorde jättemycket för mig”  

Den här veckan i Känd från internet lär Athena känna den drivna bloggerskan och chefredaktören Michaela Forni! Hon har skrivit två böcker, haft en egen webbserie, drivit en podcast och satsar nu på välgörenhetsbranschen. Michaela berättar hur hon gick från att vara introvert och blyg till att bli mer öppen och våga mer.

“När andra blir glada så mår jag själv väldigt bra”  

I åttonde avsnittet av Känd från internet hänger Athena med den energifyllda Youtube-stjärnan och barnprogramledaren Alexander Hermansson! Athena och Alexander pratar om hur gymnastiken har varit en stor del av hans liv och om hur händelsen då han bröt sin rygg har påverkat honom. Alexander avslöjar även det mest romantiska han har gjort.

“Jag var inget drömbarn i skolan”  

I veckans avsnitt av känd från internet träffar Athena modebloggaren Viktor Frisk! De pratar om hur han gick från att vara en hård hockeyspelare till en känd modebloggare. Viktor berättar även för Athena hur jobbigt det var att gå i skolan på grund av att han inte fick hjälp med att hantera sin Adhd.

"Jag blev mobbad från 13-årsåldern"  

I veckans avsnitt av Känd från internet lär Athena känna den positiva och glada bloggerskan Sarah Tjulander! Under intervjun öppnar Sarah upp sig och berättar om hur hon under högstadiet blev mobbad, misshandlad och trakasserad av klasskompisar och bloggläsare. Hon förklarar utifrån det varför det är viktigt att vara positiv och att gå sin egen väg

“Vi är alla över 20, men när vi spelar de här spelen blir vi liksom 12 igen”  

I veckans avsnitt av Känd från internet träffar Athena Youtube-profilen och gamern Jonas “Sp4zie" Ring! Jonas och Athena diskuterar grabbigheten i gamingvärlden, och pratar om hur han länge har försökt hitta sig själv och en balans i sitt liv. Athena testar även Jonas gameskills.

“Jag kan inte sabba skolan bara för att jag håller på med Instagram”  

Den här veckan i Känd från internet hänger Athena med Instagram-stjärnan Lisa Tellbe! Lisa berättar hur hon i 12-års åldern brukade fota sin sköldpadda och spela pingis för att sysselsätta sig. Hon avslöjar hemligheten bakom sin succé på Instagram och lyckas även lista ut vad en toalettfie är.

“Alkohol har aldrig varit en del av mitt liv”  

I veckans avsnitt av Känd från internet lär Athena känna den hyllade modebloggaren Andreas Wijk! Han berättar om sin idylliska barndom i Småland, nykterheten och att hans första riktiga jobb var att vara med i en popgrupp. Andreas försöker även lista ut vad Shaggy och Shakira säger i sina låtar.

"Jag var skitblyg när jag var liten"  

I veckans avsnitt av Känd från internet hänger Athena med den coola skådespelaren och komikern Bianca Kronlöf! Hon berättar bland annat om uppväxten med sina systrar, hur hon verbalt blev attackerad på tunnelbanan och varför kvinnor ibland borde klä ut sig till 22-åriga män. Bianca blir även utsatt för ett filmtest!

"Jag har aldrig varit en sportmänniska"  

I säsongspremiären av Känd från internet träffar Athena den glada och spralliga vloggaren Manfred Erlandsson! Han är 15 år och har redan över hundratusen följare på sin Youtube-kanal. Han berättar bland annat om hur han föddes i en bil, tryggheten i Forshaga och hur han skiljer sig från andra vloggare. Han får även ett oväntat samtal från en rektor.

"Jag kunde se hatarnas ansikten"  

I säsongsavslutningen av Känd från internet lär Athena känna vloggaren Simon Lussetti. Han berättar bland annat om spåtanten som siade honom en ljus framtid, om hatet han fick när han sa att han skulle rösta på Fi och om hur han egentligen blev känd.

"Folk tycker vi är dryga och bortskämda"  

I veckans avsnitt av Känd från internet hänger Athena med bloggerskorna Nicole Falciani och Chloé Schuterman. De är bara 16 och 18 och gamla men har redan hundratusentals följare. Förutom att blogga har de också en podd och en egen serie på SVT. Hör de berätta om vad de tänker om folk som blir provocerade av dem, varför de började jobba ihop och hur de ser på feminism.

Athena hänger med HanaPee  

I veckans Känd från internet träffar Athena bloggerskan Hanna Persson, också kallad HanaPee. De pratar om livet i Sundsvall, falukorv, feminism och hat. Hur gick Hanna från att flaskmata lamm till att flytta till Stockholm och bli programledare för mvh tv, ha en podd och en stor blogg?

"Man måste vara lite dålig innan man kan bli bra"  

Den här veckan i Känd från internet träffar Athena Youtubes gudfader William Spetz. Hör honom berätta om tryggheten han känner i Umeå, om att han inte gillar att bli särbehandlad för att han är känd och hur det faktiskt går till när han kommer på sina karaktärer. "Sofia Lind" gästar också studion och försöker ta över intervjun.

"För sex år sen var jag en idiot"  

I veckans avsnitt av Känd från internet träffar Athena gamern Tobias "Tejbz" Öjerfalk. För snart sex år sedan började han ladda upp tv-spelsvideos på Youtube. Idag har han över en halv miljon prenumeranter och lever på spelandet. Tobias berättar om hur han vågade göra filmer trots sin dåliga engelska, om att han gillar att folk tar bild på honom och om skillnaden mellan att trolla och hata på nätet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose