Karin & Sara

Karin & Sara

Sweden

En podcast av Karin Jansson och Sara Hedqvist

Episodes

Avsnitt 85 - Meningsfulla tatueringar, osäkra rum och graviditet  

Finns det risker med meningsfulla tatueringar? Vad händer om det som är meningsfullt idag är meningslöst imorgon? När något inte blev som en trodde. Och på tal om besvikelse pratar vi om instagramkontot Kvinnohat. Finns det något som kan kallas trygga rum?

Sen handlar det om rätten att få definiera sig själv, och fördelen med att vara en sexåring. Och om att bli gravid.

Avsnitt 84 - Skilsmässa, kroppshår och feministiskt uppvaknande  

Vi har båda funderat på hur vi formulerar, och ibland omformulerar oss själva. Till exempel Saras skilsmässa. Vad händer efter en skilsmässa? Och hur tar man sig igenom den? Vi berättar också om våra feministiska uppvaknanden, och om varför kroppshår eller inte till stor del är en ointressant fråga. Och sen kommer Abbath på besök. Dålig stämning, såklart.

Avsnitt 83 - Takida, könsidentitet och nya sinnen  

Sara har äntligen fått sin diagnos - ögon i nacken och en humla i hjärnbarken! Är det det som gör Karin så arg så hon skakar? Nej, det är ju filosofin om osynligt allvetande som leder fram till Takida. Hurv! Och så testar vi våra oformulerade tankar om könsidentitet och om sinnen vi inte vet vi har. Och hur man bäst klämmer en senapstub.

Avsnitt 82 - Förälskelse, black metal och saker som gör oss "riktigt jävla gla!"  

Det har inofficiellt blivit dags för Sara att hålla föredrag, och trots borttappade anteckningar lär vi oss allt som finns att lära om förälskelse och dess följeslagare dopaminer. Karin får panik av allt kärleksprat, och leder över samtalet på black metal. Och då upptäcker vi att man kan bli kär både i norska nötsnacks, vänner och offerdukar!

Avsnitt 81 - Planeten Kolob, uppenbarelser och evig materia  

Vi har båda blivit välkomnade i varsin klubb, och upptäcker att det är trevligt! Att bli välkomnad alltså. Sen håller Karin ett orimligt långt föredrag om den mormonska tron, och vi finner spännande kopplingar till våra liv som icke religiösa! Det handlar om uppenbarelser, övertygelser och evig materia. Och om Sara som planerar gå bärsärk!

Avsnitt 80 - vardagsglädje, snorre och isolering  

Vi testar nåt nytt och letar vardagsglädje, vilket får oss att fundera på om jobb måste generera glädje. Sen drömmer vi om isolering och avståndstagande, och Karins mamma är jättesugen på snorre.

 

Omslagsbild av @hannoia

Avsnitt 79 - Föräldrar, snatteri och Stephen Hawkin  

Resan börjar i Tyskland sent 90-tal, och längs färden brottas vi med snatteri, att träffa den andras föräldrar och Stephen Hawkin. Är allt Stephens fel, och går vi en separation till mötes? Nä såklart inte! Men spya och verklighetflykt blir det, det lovar vi!

Avsnitt 78 - Bråk, BH-drömmar och rasism  

Vi har blivit osams, men upptäckt att det är helt okej. Nåt som inte alls är okej är den "rumsrena" rasismen. Ja, vi diskuterar Birro, och hur han är en symbol för hur mångas acceptans för hat flyttats åt ett oroväckande håll. Men som vanligt är svängarna stora, för plötsligt avslöjar Sara sin nya hobby; experimentella underkläder. Ja, varför inte?

Omslagsbild av @drawnbynina

Avsnitt 77 - Risotto, asexuella tankar och en utskällning  

Sara har oprovocerat fått en avhyvling, och vi söker vägar att hantera detta. Ett performance kanske? Med piska och rökmaskin. I övrigt flyger vi mellan risotto och Karins asexuella tankar, och landar i en snilleblixt så bra att det saknar motstycke - en partybuss!

Omslagsbild av @lindajaderbergs !

Avsnitt 76 - Fläckar, förminskade känslor och ett icke socialt liv  

Sara har fått svar på sin MR-röntgen, och nu ska hon resa! Och städa sin toalett! Ja, det är viktigt att få gå igång på nånting, att få längta! Karin längtar efter att Sara ska få tillbaka sin vanliga attityd.

Sen är vi förbannade också. Ett barn har blivit förminskat, och blodet kokar. Vi uppviglar till offentliga känslostormar. Och så diskuterar vi socialt liv. Vad är det egentligen?

 

Omslagsbild av @saralovisas !

Avsnitt 75 - Selfies, tjänstefolk och genvägar  

Är vi tjänstefolk eller societet? Vad vill vi vara? Kan man ta genvägar till framgång, eller behövs inte det om man hittat sin grej? Och så handlar det om selfies och om att vara en förebild. Och en smutta ångest, såklart.

Avsnitt 74 - Liv, död och onani  

Sara pendlar mellan liv och död, och Karin säger "onani" 126 gånger.

Avsnitt 73 - Årssummering, matsex och Peter Forsbergs fot  

Vi blickar tillbaka på året som gått. Lägger man ihop separation, mobbing, Peter Forsbergs fot, matsex och Sverigedemokraterna så blir slutsumman ett riktigt skitår. Men ändå hanterbart då det finns en bästis att hålla hand med! Ja utan varandra hade det inte gått, och nu tar vi sats in i framtiden.

Avsnitt 72 - Julkritik, spöksex och Jörgen  

I detta avsnitt bryter vi ner julen i små små smulor, och när vi sedan bakar ihop kakan igen inser vi att julen är ganska kass. I varje fall när andra skriver reglerna.

Sen har Karin nästan blivit mördad i sömnen, och vi diskuterar hur vi hanterar rädsla nattetid. Och från nattetid är steget kort till spöken, och från spöket är steget ännu kortare till spöksex. Vad är egentligen spöksex? Ja vi vet ju inte, men vi måste väl få gissa.

Utöver detta blir det gamla hederliga filmtips, och såklart en massa mer! Som vad som egentligen hände med Jörgen. Trevlig lyssning!

Avsnitt 71 - Namnbyte, barnuppfostran och möjligheter som är begränsningar  

Vi har som podcast-duo ställts inför en ny möjlighet som också är en begränsning. Vad väljer vi, och varför?

Sen har en av Saras söner bestämt sig för att byta namn. Är det bra eller dåligt, och vad betyder namn för vår identitet? Ja, faktiskt är vi tre som bytt namn nu, kanske är det dags för en namnceremoni? Med kalas, och norska delikatesser.

Utöver detta blir det barnuppfostran, medicinska diagnoser och en läxredovisning som faktiskt lika gärna kan vara en Bellman-historia. Vem vet? Inte vi.

 

Avsnitt 70 - Akuten, mysterium och frågestund  

Vi har spenderat en kväll på akuten, vilket resulterat i att Sara fått sin finaste julklapp någonsin. Karin har också hunnit lösa ett stort mysterium, och nu har vi fått törst på ny kunskap! Sen svarar vi på frågor, frågor om trosor, den sista måltiden, och hur man egentligen gör för att våga!

Avsnitt 69 - Utflytt, inflytt och en rafflande bussfärd  

Sara är nu utflyttad/inflyttad, och vi utvärderar processen. Är separation ett vinnande koncept? Något som inte är ett vinnande koncept är yoga, och vi tar därför fram ett alternativ för avslappning, något som landar i en fantasy-trilogi och en cykel med punka. Och på tal om cykel så har det inhandlats busskort! Det blir en rafflande historia!

Avsnitt 68 - Scenskräck, reklam och Birro  

Vi har begett oss ut i verkligheten, och naturliga samtalsämnen blir scenskräck, och rädslan att göra fel. Sen pratar vi också om saker som är fel, som Birro, och reklam i vår podcast. Sen avslöjar Sara det alla väntat på - vad det blev för tapeter! Och kanske är hon gravid? Bäst att vi skyndar på det inplanerade giftemålet, med hjälp av grekisk mytologi. Mycket nöje!

Avsnitt 67 - Separationsresan, livskris och motpoler  

Vi fortsätter följa Saras separationsresa, och Karin förbereder för fullt för livskris med delad vårdnad, MC-kort, ny frisyr, och en dröm om giftemål på Island. Sen visar det sig att det är Karin som har livskris. Det finns berg att bestiga, både bildligt och bokstavligen talat. Borde vi önska oss mer, och hur vet vi i såna fall vad vi ska önska? Och sen upptäcker vi hur vi blivit varandras motpoler. Men kanske är det bra? Det och mycket mer, i avsnitt 67!

Avsnitt 66 - Pengastöld, mobbing och Magnus Ullis  

Karin har blivit bestulen, och genom rollspel hittar vi skurken, och Sara får i samma veva en dejt! Vi pratar också om sonens skolsituation, som drastiskt har förändrats, och vi hjälp åt att hitta det roliga i situationer då allt är tråkigt. Sen bjuder vi in till ett happening, där orden kommer flöda. Och vilka är de där Magnus Ullis och Ulf? Det och mycket mer i avsnitt 66!

0:00/0:00
Video player is in betaClose