Episodes

Så minns vi David Bowie  

Beskedet om David Bowies död kom oväntat för de flesta av oss. Med sin musik berörde han människor i olika åldrar genom årtionden. Vad är ditt förhållande till honom? I kväll pratar vi Bowie.

Att älska snöänglar eller lida av förfrusna tår  

Hur ser din relation ut till vintern? I veckan drabbades eller välsignades Sverige med kyla och snö. Utbrast du "Äntligen!" eller kom det en stor suck? I kväll handlar Karlavagnen om vintervädret.

Skilsmässan – hur var det för dig?  

I kväll handlar Karlavagnen om skilsmässor och separationer – och om livet före, under och efter.

Tjockhets och smalnorm  

Oavsett hur vi ser ut är smal normen idag. Och nu är hetsen igång igen, för efter julhelgerna ska kilona bort och vi rusar till gymmen. Hur påverkar den här hetsen just dig?

Dröm och verklighet 2016  

I kvällens program undrar vi vad du har för planer när det gäller sport och motion under 2016. Det är ju ett stort och vasst mästerskapsår så det finns mycket att se fram emot.

Kontrollerad vid gränsen  

Lagen om id-kontroller vid svenska gränser på bussar, tåg och färjor börjar tillämpas idag. Hur påverkar det här dig? Och vilka andra erfarenheter har du av gränskontroller?

Framtidsplaner  

I kväll i Karlavagnen vill vi prata framtid! Vad hoppas du på, om du får välja en sak 2016?

Karlavagnen podd 2015-12-30  

Snart är 2015 till ända och vi kan se tillbaka på ett dramatiskt år i världen och ett händelserikt år i Sverige. Nyhetskrönikorna avlöser varandra i medierna. Men hur var ditt år?

Avgörande sportögonblick  

I kväll dyker Karlavagnen ner i Sveriges Radios arkiv för en nostalgifrossa. Hör av dig till Christian Olsson och berätta om det sportögonblick du minns bäst.

Kan ett barn få för mycket kärlek? Eller prylar?  

Har du skämt bort dina barn eller barnbarn den här julen? Och vad innebär det egentligen att skämma bort? Idag, då det är värnlösa barns dag, pratar vi barn, kärlek och fostran.

Jul på ditt sätt  

Julen kan firas på många sätt. Tillsammans, traditionellt, tomtefritt eller med klapptvång. Hur blev din jul i år? Inget är fel, allt är rätt. Ring in och berätta!

Dans är livet  

I kväll handlar Karlavagnen om dans, all sorts dans. Betyder dansen något speciellt för dig, ring då och dela med dig av din danspassion.

Alla världens jultraditioner  

Julen står för dörren och för många svenskar innebär det gran, klappar, släkt och Kalle Anka. Men det finns också andra sätt att fira jul, eller kanske inte alls.

Det glömmer jag aldrig att jag glömde  

I onsdags drog världsmästerskapet i minne igång i Kina och tydligen är vi svenskar riktigt bra på att minnas. Men i kvällens Karlavagnen vänder vi på steken och vill höra om när ditt minne svek.

Första barnet – kaos kärlek och skilsmässa?  

Blöjbyten, nattvak, oro, diskstaplar, rättvisebråk och släktbesök. Livet som nybliven förälder är inte bara mys och harmoni.

Filmnörd eller trött på Star warshypen?  

Ikväll är en uppmärksammad biopremiär som lockar fram barnet i somliga av oss. Växte du upp med lasersvärd och lekte stjärnornas krig?

Rätt att skippa prispallen?  

Efter år av diskussioner har Fotbollförbundet bestämt sig - från och med 2017 kommer det inte att utses några slutsegrare i seriespel eller cuper för barn upp till tolv år. Är det ett klokt beslut?

Vilken slags julmat måste du bara ha till jul?  

Dopp i grytan, skinka, lutfisk, sill och Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv och revben. Ja, klassikern. Är du sådan?

Strålande stressiga djävliga underbara december  

Om knappt två veckor är det dags för målgång i det som för många nästan är ett gatlopp med förberedelser. Hur har du det? Hinner du med och vad prioriterar du under julmånaden?

Min egen lilla specialkunskap  

I kväll är det Nobeldagen och stora vetenskapliga och litterära bedrifter skall prisas. Men det är även Nobelkväll i Karlavagnen, för visst har du något du är speciellt bra på?

0:00/0:00
Video player is in betaClose