Katarina Hahr möter

Katarina Hahr möter

Finland

Katarina Hahr möter kända personer i ett nära samtal om relationer. Ansvarig utgivare: Louise Welander

Episodes

Katarina Hahr möter journalisten Robert Aschberg i ett samtal om rädsla  

Jag har aldrig gått i terapi. Jag ältar inte barndomen, den är passerad. Det är nåt man inte kan göra ett skit åt. – En svår tid i mitt liv var när jag skilde mig. Då dövade jag det med brännvin.  Men tiden läker ju alla sår, säger Robert Aschberg till Katarina Hahr. – Jag är rastlös, har alltid jobbat. Började som sopgubbe. De perioder jag inte jobbar säger min fru att jag blir lite nedstämd.

Katarina Hahr möter regissören Suzanne Osten i ett samtal om rädsla  

Förälskelse är psykotiskt. När jag blev förälskad kände jag att marken började gunga. Jag blev orolig för att jag skulle bli psykiskt sjuk som min mamma och jag sökte hjälp. – Jag är rädd för att tappa kontrollen. Jag drömmer ofta att jag tappar min handväska, berättar Suzanne. – Av rädsla för att vara ensam har jag inte varit så duktig på att bryta upp och ställa krav. Längst inne är det det där lilla barnet i mig som absolut inte vill bli övergivet.

Katarina Hahr möter författaren och skribenten Alex Schulman i ett samtal om rädsla  

Det jag var utsatt för som barn går att beskrivas som vanvård. Mina jeans luktade mögel. Jag blev aldrig tillsagd att byta kalsonger och mina sänglakan var alltid gula för att de aldrig blev bytta. – På ett sätt är jag en alkoholist fast jag inte dricker så mycket. Jag tänker så mycket på drickandet att det inte finns något otvunget eller härligt kvar kring det, berättar Alex Schulman. –  Det är verkligen en rädsla. Samtidigt är stunderna med Amanda, när barnen har somnat, och vi öppnar en flaska vin det man lever för. Det är så dubbelt.

Katarina Hahr möter Plura Jonsson i ett samtal om kärlek  

Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse. Det berättar Plura Jonsson för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter företagaren och festfixaren Micael Bindefeld i ett samtal om kärlek  

Jag har aldrig haft ångest. Blev itutad av mina föräldrar att jag var nån typ av underbarn och kunde allt. Jag fick mycket kärlek och beröm och har fått mitt självförtroende med modersmjölken. "Jag har aldrig haft ångest. Blev itutad av mina föräldrar att jag var nån typ av underbarn och kunde allt. Jag fick mycket kärlek och beröm och har fått mitt självförtroende med modersmjölken" berättar företagaren och festfixaren Micael Bindefeld för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter artisten Mauro Scocco i ett samtal om kärlek  

Jag har ägnat alldeles för mycket tid åt den romantiska kärleken. Där har jag inte kontroll. Han berättar också om de tuffa åren på 80-talet som slutade i sammanbrott och panikångest. "Jag har ägnat alldeles för mycket tid åt den romantiska kärleken. Där har jag inte kontroll, säger Mauro Scocco till Katarina Hahr. Han berättar också om de tuffa åren på 80-talet som slutade i sammanbrott och panikångest.

Katarina Hahr möter Plura Jonsson i ett samtal om kärlek  

– Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse. "Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse", berättar Plura för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter skådespelaren Kjell Bergqvist i ett samtal om kärlek  

Kjell Bergqvist minns fortfarande hur ont det gjorde när hans första stora kärlek inte besvarades och hur han grät sig till sömns. "Jag blev tidigt ett mellanölsoffer", berättar han.

Katarina Hahr möter skådespelaren och regissören Helena Bergström  

Helena Bergström berättar om den stora ålderskillnaden till sin man Colin. "Ibland kommer ångesten över mig att han inte ska finnas där", säger hon. Hon berättar också om sin rädsla för ensamheten. Prorgammet är gjort av Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter skådespelaren Johannes Brost i ett samtal om kärlek  

Johannes Brost berättar om sin stora kärlek. "Ingenting kan konkurrera ut henne". Han berättar också om åren med kokainet och tiden i fängelset. I ett nära samtal med Katarina Hahr berättar Johannes Brost om sin sexdebut. – Det var ömsint, trevligt och ingen fylla, säger han.Han kommer även in på livet som ensambarn och att behöva ta hand om allt när ens enda förälder dör.

Katarina Hahr möter skådespelaren Gustaf Skarsgård i ett samtal om kärlek  

"All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre." "All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar för Katarina Hahr att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre."

Katarina Hahr möter ståuppkomikern Özz Nûjen i ett samtal om respekt  

"Jag var fem år när en läkare tryckte en vaccinspruta i armen på mig och sa ”de här jävlarna dör inte ut”. Det glömmer jag aldrig. I ett fascistiskt samhälle sprider sig ondskan", säger Özz. Özz Nûjen berättar om sin ständiga hemlängtan.– Exilen gör något med en. Jag längtar efter Kurdistan, efter gatorna, luften, hästarna, blommorna… men jag vet inte egentligen vad det är och vad som finns kvar. Özz Nûjen tycker att ordet respekt kan var otäckt.– Det kan användas som ett vapen för att begränsa den andra och det är inte respektfullt, säger han.

Katarina Hahr möter skådespelaren Pernilla August i ett samtal om kärlek  

"Min stora kärlek är mitt jobb. Därför är jag kanske svår att leva med. Jag är skilsmässobarn och sörjer att jag har gått i mina egna fotspår. Det enda jag känner igen är en ensam mamma med ett barn." "Min stora kärlek är mitt jobb. Därför är jag kanske svår att leva med. Jag är skilsmässobarn och sörjer att jag har gått i mina egna fotspår. Det enda jag kände igen var en ensam mamma med barn", berättar skådespelaren Pernilla August för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter skådespelaren Gustaf Skarsgård i ett samtal om kärlek  

"All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre." "All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar för Katarina Hahr att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre."

Katarina Hahr möter Jan Guillou i ett samtal om självförtroende  

– Min styvfar slog inte bara mig, han slog även min mamma. Men när jag var 17 år slog jag tillbaka och det ledde till att förtrollningen bröts och därmed kunde deras äktenskap upplösas. Jan Guillou berättar även om sitt livs värsta upplevelse.– Den var för några år sedan när Expressen körde en 50-sidorskampanj med påståendet att jag var KGB-agent. Den skadeglädje som då bröt ut i journalistvärlden sårade mig oerhört. Det är så nära en mardröm man kan komma. Hela mitt yrkesliv var som bortspolat, förnedrat och tillplattat. Den upplevelsen är det svårast jag gått i genom men jag bröt inte samman.– Jag har alltid haft bra självförtroende, men kanske för mycket när jag inte var tillräckligt bra och kanske för lite nu. Mitt självförtroende har minskat i takt med stigande kunskap och förmåga, säger han.

Katarina Hahr möter skådespelaren Leif Andrée i ett samtal om självförtroende  

- Jag måste sluta röka och dricka om jag ska vara ärlig. Jag kommer ju från en alkisfamilj, säger Leif Andrée. – När jag var 16 år flydde jag hemifrån. Min mamma levde med en man som slog henne sönder och samman. Vi hade klippkort på Södersjukhuset. Han slog mina bröder och mig hotade han till livet, jag var så rädd att jag pissade på mig.- Jag har bra självförtroende som skådespelare men inte som människa. Jag är hyllad och respekterad, men samtidigt finns det svarta hålet av ångest med demonen som sitter där och skrattar åt mig.

Katarina Hahr möter skådespelerskan Amanda Ooms  

"När jag kom hem med mina kompisar låg mamma kvar i sängen. Jag skämdes för att vi var en konstig familj och jag lärde mig tidigt att täcka upp för det", berättar Amanda Ooms för Katarina Hahr. Amanda Ooms berättar också om kärleken till mannen i sitt liv, Joakim Thåström.– Jag var tvungen att flytta från Sverige för jag var så olycklig över att jag inte fick vara med honom. Jag klarade inte att höra musiken och bli påmind om honom.

Katarina Hahr möter Marianne Lindberg i ett samtal om lycka  

"När jag var liten var jag inte lycklig. När pappa dog hatade jag mamma för att hon hade varit otrogen," berättar konstnären Marianne Lindberg De Geer. "När jag var liten var jag inte lycklig. När pappa dog hatade jag mamma för att hon hade varit otrogen," berättar konstnären Marianne Lindberg De Geer för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter ståuppkomikern  Özz Nujen i ett samtal om respekt  

"Jag var fem år när en läkare tryckte en vaccinspruta i armen på mig och sa ”de här jävlarna dör inte ut”. Det glömmer jag aldrig. I ett fascistiskt samhälle sprider sig ondskan", säger Özz."

Katarina Hahr möter ståuppkomikern Özz Nujen  

"Jag var fem år när en läkare tryckte en vaccinspruta i armen på mig och sa ”de här jävlarna dör inte ut”. Det glömmer jag aldrig. I ett fascistiskt samhälle sprider sig ondskan", säger Özz."

0:00/0:00
Video player is in betaClose