Katarina Hahr möter

Katarina Hahr möter

Finland

Katarina Hahr möter kända personer i ett nära samtal om relationer. Ansvarig utgivare: Louise Welander

Episodes

Katarina Hahr möter serietecknaren Nina Hemmingsson i ett samtal om rädsla  

Den största skräcken är att viljan och lusten försvinner. Förra gången jag blev deprimerad blev jag i princip sängliggande i månader. All lust försvann, berättar Nina Hemmingsson.

Katarina Hahr möter konstnären Carl Johan De Geer i ett samtal om rädsla  

Hela min barndom bestod av separationer. Jag skickades runt med barnsköterskor mellan olika länder utan föräldrar i sällskap. Och barnsköterskorna byttes ut vartannat år, berättar Carl Johan De Geer.

Katarina Hahr möter författaren Stig Larsson i ett samtal om rädsla  

Om jag ska vara helt uppriktig så var narkotikan ett sätt att skydda mig. Jag blev helt känslokall, berättar Stig Larsson som slutat med amfetamin för sju år sedan.

Katarina Hahr möter journalisten Robert Aschberg i ett samtal om rädsla  

Jag har aldrig gått i terapi. Jag ältar inte barndomen, den är passerad. Det är nåt man inte kan göra ett skit åt.

Katarina Hahr möter regissören Suzanne Osten i ett samtal om rädsla  

Förälskelse är psykotiskt. När jag blev förälskad kände jag att marken började gunga. Jag blev orolig för att jag skulle bli psykiskt sjuk som min mamma och jag sökte hjälp.

Katarina Hahr möter författaren och skribenten Alex Schulman i ett samtal om rädsla  

Det jag var utsatt för som barn går att beskrivas som vanvård. Mina jeans luktade mögel. Jag blev aldrig tillsagd att byta kalsonger och mina sänglakan var alltid gula för att de aldrig blev bytta.

Katarina Hahr möter Plura Jonsson i ett samtal om kärlek  

Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse. Det berättar Plura Jonsson för Katarina Hahr.

Katarina Hahr möter företagaren och festfixaren Micael Bindefeld i ett samtal om kärlek  

Jag har aldrig haft ångest. Blev itutad av mina föräldrar att jag var nån typ av underbarn och kunde allt. Jag fick mycket kärlek och beröm och har fått mitt självförtroende med modersmjölken.

Katarina Hahr möter artisten Mauro Scocco i ett samtal om kärlek  

Jag har ägnat alldeles för mycket tid åt den romantiska kärleken. Där har jag inte kontroll. Han berättar också om de tuffa åren på 80-talet som slutade i sammanbrott och panikångest.

Katarina Hahr möter Plura Jonsson i ett samtal om kärlek  

– Jag tog kokain varje dag i tre år. För att jag var osäker och hade dåligt självförtroende. Till slut rasade taket in. Ruset var som att underhålla en förälskelse.

Katarina Hahr möter skådespelaren Kjell Bergqvist i ett samtal om kärlek  

Kjell Bergqvist minns fortfarande hur ont det gjorde när hans första stora kärlek inte besvarades och hur han grät sig till sömns. "Jag blev tidigt ett mellanölsoffer", berättar han.

Katarina Hahr möter skådespelaren och regissören Helena Bergström  

Helena Bergström berättar om den stora ålderskillnaden till sin man Colin. "Ibland kommer ångesten över mig att han inte ska finnas där", säger hon. Hon berättar också om sin rädsla för ensamheten.

Katarina Hahr möter skådespelaren Johannes Brost i ett samtal om kärlek  

Johannes Brost berättar om sin stora kärlek. "Ingenting kan konkurrera ut henne". Han berättar också om åren med kokainet och tiden i fängelset.

Katarina Hahr möter skådespelaren Gustaf Skarsgård i ett samtal om kärlek  

"All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre."

Katarina Hahr möter ståuppkomikern Özz Nûjen i ett samtal om respekt  

"Jag var fem år när en läkare tryckte en vaccinspruta i armen på mig och sa ”de här jävlarna dör inte ut”. Det glömmer jag aldrig. I ett fascistiskt samhälle sprider sig ondskan", säger Özz.

Katarina Hahr möter skådespelaren Pernilla August i ett samtal om kärlek  

"Min stora kärlek är mitt jobb. Därför är jag kanske svår att leva med. Jag är skilsmässobarn och sörjer att jag har gått i mina egna fotspår. Det enda jag känner igen är en ensam mamma med ett barn."

Katarina Hahr möter skådespelaren Gustaf Skarsgård i ett samtal om kärlek  

"All kärlek slutar med smärta eller död. Just därför är det värt det." Gustaf Skarsgård berättar att den stora förändringen var när han slutade supa och knarka. "Nu går det inte att fly längre."

Katarina Hahr möter Jan Guillou i ett samtal om självförtroende  

– Min styvfar slog inte bara mig, han slog även min mamma. Men när jag var 17 år slog jag tillbaka och det ledde till att förtrollningen bröts och därmed kunde deras äktenskap upplösas.

Katarina Hahr möter skådespelaren Leif Andrée i ett samtal om självförtroende  

- Jag måste sluta röka och dricka om jag ska vara ärlig. Jag kommer ju från en alkisfamilj, säger Leif Andrée.

Katarina Hahr möter skådespelerskan Amanda Ooms  

"När jag kom hem med mina kompisar låg mamma kvar i sängen. Jag skämdes för att vi var en konstig familj och jag lärde mig tidigt att täcka upp för det", berättar Amanda Ooms för Katarina Hahr.

0:00/0:00
Video player is in betaClose