Kjærlighetslabben

Kjærlighetslabben

Norway

Sissel Gran og Catrin Sagen utforsker kjærligheten og forelskelsen. Hva er kjærlighet? Hvordan blir du forelsket? Hvordan varer kjærlighet og hvordan knuses kjærlighet? Her får du gode råd om forelskelse, kjærlighet og samliv.

Episodes

Del 19 - Utroskap 3: Unnskyldningen  

Hvordan kan samlivet fortsette etter at du er blitt bedratt eller etter at du har vært utro og blitt oppdaget? Mange par greier nettopp det, og de kan få det bedre. Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen forklarer hvordan du kan akseptere en unnskyldning, og hva en unnskyldning må inneholde for å komme videre. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne Antonsen.

Del 18 - Utroskap 2: Den utro  

Å være utro mot den du er sammen med kan ha forståelige årsaker. For noen handler det om å finne seg selv, mens andre gjør det for spenningens skyld. Hvorfor vil noen risikere så mye ved å være utro? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen forsøker å forklare utroskap ut fra den som er utro sitt ståsted. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne Antonsen.

Del 17 - Utroskap 1: Den bedratte  

Å bli bedratt kan skape et traume og voldsomme reaksjoner. Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen snakker om ulike former for utroskap og smerten som oppleves når den trygge partneren blir den utrygge eksistensielle trusselen. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne Antonsen.

Del 16 - La meg være i fred  

Ønsker du nærhet, eller er du tryggest på avstand? Skygger du banen emosjonelt? Kobler du deg fra følelsene i samlivet? Hør psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen snakke om hvordan du kan takle at den ene parten har større behov for å være i fred med sitt, mens den andre vil ha med tid sammen. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 15 - Furting og fornærmelse  

Furting er en av kjærlighetens mest merkverdige gaver, men det må ikke vokse slik at det ødelegger forholdet. Hør psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen snakke om fornærmelse og furting, og hva du kan gjøre for å la disse følelsene styrke forholdet. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 14 - Den farlige sjalusien  

Sjalusi er ikke én enkelt følelse, men et mylder av følelser som har fulgt mennesker gjennom årtider. Svik, hevn, straff, drap, utroskap, angsten for å bli forlatt, redusert selvfølelse og tapsfølelse er stikkord når psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen snakker om den vanskelige sjalusien. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 13 - Gammel kjærlighet ruster ikke  

Kjærester fra ungdomstiden og ekser kan by på problemer selv i stabile forhold. Hør psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen om hvilke farer ungdomsflammer kan by på og hvordan du kan skjerme forholdet du er i. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 12 - Ufrivillig singel 2: Finner, men gir ikke plass  

Mange ønsker seg en kjæreste, men har det så fint som singel at de ikke gir plass. Er du villig til å endre deg og slippe noen inn i livet ditt? Hør psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen om den vanskelige jakten på en partner. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 11 - Ufrivillig singel 1: Leter, men finner ingen  

Noen leter etter en perfekt kjæreste, andre vil ha en løve mens de selv er en mus, og mange faller for en som har et annet prosjekt. Hvorfor er det noen som aldri finner en partner? Hør psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen om den vanskelige jakten på en partner. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 10 - Ferdigsnakka, den vonde stillheten  

Den vonde, ufrivillige og ofte ensomme tausheten i parforholdet. Hør Sissel Gran og Catrin Sagen snakke om hvordan du får samtalen i gang. Opplesninger av Ola G. Furuseth. Produsert av Magne D. Antonsen.

Del 9 - Hekta, og det gjør vondt  

Hekta, å være avhengig av noen på en vond måte. Hvem er du hekta på? Hvem er det som ikke gjør deg godt? Forhold som blir slutt kan gjøre deg godt igjen. Hør Sissel Gran og Catrin Sagen snakke om sterke følelser og hvordan det er vanlig å reagere i konflikter. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 8 - Ekteskapet, å velge den rette  

Bryllypet er symbolet på at to personer forplikter seg til hverandre. Med ekteskapet lukker man døren til andre personer. Hør Sissel Gran og Catrin Sagen snakke om sterke følelser og hvordan det er vanlig å reagere i konflikter. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 7 - Følelser, når du blir såret i kjærligheten  

Er kjæresten din unnvikende eller pågående i konflikter? Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om sterke følelser og hvordan det er vanlig å reagere i konflikter. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 6 - Kampen for kjærligheten  

De vanskelige tingene par kan nagle hverandre fast til. Den uforsonlige muren. Gamle islagte konflikter. Skuffelser. Resignasjon. Taushet. Krangling. Hvordan kan dere bryte den onde sirkelen og få det godt igjen. Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om vanskelige tingene i parforhold. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 5 - Sjalusi, kjærlighetens skyggesider  

Hva er sjalusi og hvordan kan du temme dette monsteret. Hva gjør du når en rival truer det emosjonelle båndet ditt. Hva gjør du med eks-kjærester på Facebook? Ikke bli redd, sjalusi har også positive sider. Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om sjalusi og hvordan du kan bruke det til noe fint i parforholdet ditt. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 4 - Samliv, det store vi  

Om å finne hverandre, beholde hverandre og dyrke hverandre. Vi vil ha kjæresten vår med inn i evigheten, men er monogamiet for kravstort? Lever den store kjærligheten i dag? Hva gjør forelskede par, og hva kan du lære av det? Hvordan starter du et nytt forhold? Hva gjør de parene som lykkes med den evigevarende kjærligheten? Hør hva lykkelige par har til felles, når Sissel Gran og Catrin Eide snakke om forelskelse og forhold. Produsert av Både og radiobyrå.

Del 3 - Forelskelse, parforholdets big bang  

Vil du bli min? Hva er forutsetningen for å bli forelsket? Lengter du etter å bli gjort levende igjen? Er det slik at forelskelse springer ut av en dyp depresjon? Den berusende følelsen av å være fantastisk i en annens øyne. Parforholdets big bang. Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om forelskelse og selvutvidelse. Produsert av Både Og.

Del 2 - Se meg da! Behovet for å bli anerkjent  

Vet du hvem jeg er? Ser partneren din unikhet? Partneren og parforholdet er den viktigste identitetsbekreftelsen vi har. Partneren må gi deg følelsen av å være verdifull og gi deg betydningsfull input. Vi strever med å anerkjenne hverandre, men du kan ikke rose og takke partneren din nok. Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om å anerkjenne hverandre i et parforhold. Produsert av Både Og.

Del 1 - Kjærlighet, et usynlig bånd mellom to personer  

Når den andre blir en del av deg. Tilknytning, menneskets behov for å høre til. I partneren søker vi trygghet og trøst. Hva kan du gjøre når ekteskapet går opp i liminga? Kjærlighet kan gjøre deg sterk og trygg, men også sårbar for den som kjenner deg best. Hør Sissel Gran og Catrin Eide snakke om kjærlighet. Produsert av Både Og.

0:00/0:00
Video player is in betaClose