Knattetimmen - uppdateras inte. Vi hänsvisar till

Knattetimmen - uppdateras inte. Vi hänsvisar till

Sweden

Malin Alfvén och Louise Hallin svarar på frågor om barn och föräldraskap Ansvarig utgivare: Kjell Anderstedt

Episodes

Nioårig flicka som får kraftfulla raseriutbrott  

David Lindgren frågar Malin och Louise om sin 1 1/2-årige son som alltid vaknar vid midnatt. Sophie 10 år tipsar om hur man får vuxna att sluta tjata. Hör av dig med frågor om barn mellan 0-18 år. Malin Arvén och Louise Hallin finns på plats i studion och svarar.

Orolig förälder: Min 12-åring ljuger ofta  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: Hur talar man med sina barn om skolmassakern i USA?, tonårig flicka som är homosexuell undrar om inte föräldrar borde berätta om homosexualitet för sina barn, en förälder är orolig för sin 12-åriga dotter som ofta ljuger, en pappa undrar hur han ska hantera sutuationen med sin dotters mamma som har hamnat i tungt missbruk, en mamma undar om hennes son som är decemberbarn ska börja skolan ett år efter eller inte, förtvivlad mormor vill att 7-åriga barnbarnet ska kunna hälsa på henne - men barnets mamma har en usel relation till pappan som sätter käppar i hjulet, 2-årig tjej är mycket bestämd och föräldrarna upplever att de måste trippa på tå.

"Tror min 17-årige son har börjat med droger"  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 6-åring är väldigt kräsen med maten, 5-åring och 3-åring har mycket svårt att sitta still, bebis skriker så högt att föräldrarnas trumhinnor nästan sprängs, en mamma misstänker att hennes 17-årige son har börjat med droger.

2 1/2-åring hamnar "som i trans"  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 4 1/2-åring låser sig och blir väldigt envis, 3 1/2-åring gillar att följa med och handla men mamman är orolig eftersom han nästan är lite för social och orädd, en 2 1/2-årig pojke fastnar i beteenden och hamnar nästan som i trans - mamman undrar vad hon ska göra, 6-årig flicka är extremt trött på morgonen.

"Ska man säga till barnen att de är duktiga?"  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En mormor oroas över hennes två barnbarn som bråkar konstant, en mamma är ledsen över att man som förälder inte får vara med på barnens fritidsaktiviteter, 17 månaders flicka vill amma - konstant, en förälder undrar om man ska säga till sina barn varje gång man tycker att de är duktiga - eller får de ett bekräftelsebehov då?, en 3 1/2-årig tjej är extremt bestämd.

8 månaders flicka rädd för dammsugaren  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 5-åring kissar på sig, 8 månaders flicka är rädd för dammsugaren, 5-åring vill inte att någon ska skratta åt henne - även om de bara leker, pojke på 4 år har svårt att kontrollera sin ilska, 7-åring har hört om flickan i Göteborg som blev bortförd och är nu rädd att det ska hända henne själv, 7 månaders pojke drar mamma i håret hela tiden.

"Förstår en treåring handling och konsekvens?"  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: Pappa berättar om sin 9-åring som känner skuld för att hon pratat om sex med sin kompis, en familj har hamnat i konflikt med farföräldrarna efter att de har olika åsikter om blöja och napp, en mamma undrar om hennes treåring förstår handling och konsekvens, en mamma oroas över att hon kanske skriker lite mycket till sina barn, 10-årig pojke har humörsvängningar under hockeyträningen.

14-åring stal pengar - mamma orolig  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 3 1/2-årig flicka har haft problem med dagisinskolningen, 14-årig pojke har stulit pengar och nu vet inte föräldern om hon kan lita på sonen, en mamma separerade med barnens pappa för nästan 3 år sedan - nu har båda träffat nya partners vilket barnen har svårt att acceptera, en tolvårig pojke vill inte somna på kvällarna - pappan undrar vad han ska göra, en mamma undrar om napp kan försena språkutvecklingen, 6-årig flicka har stort kontrollbehov - mamman är orolig att det ska utvecklas till något destruktivt.

"Min son är ofta arg sedan jag flyttade ihop med min nya kille"  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En mamma är orolig för sin son som inte verkar må bra sedan hon flyttat ihop med sin nya kille, 4-månaders pojke vaknar om nätterna, en mamma undrar vad förpubertet är, 3-årig flicka har enligt mamman ett väldigt gnälligt språk, 8-åring måste fortfarande ha blöja om nätterna och pappan undrar vad han ska göra, en 8 månader gammal flicka vill inte äta lunch.

"Jag blir en pappa jag inte vill vara, min stubin är kort"  

"Min mamma var inte snäll, jag är rädd att bli likadan". "Min dotter slirar på sanningen" "Hur hjälper jag lilltjejen ur sina raseriattacker" "Hur tuff ska jag vara med hur man håller bestick". Knattetimmen med Malin Alfvén och Louise Hallin svarar på dina frågor om barn och hjälper dig att bli en ännu bättre förälder.

Knattetimmen 2012-10-08  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 12-åring är orolig för att mamma och pappa ska dö, 4,5-åring är ledsen då han blir lämnad, 8-årig pojke är väldigt orolig vilket beror på att hans pappa varit allvarligt sjuk, ensamstående mamma har en dotter och de blev lämnade av dotterns pappa redan då flickan låg i magen på mamman. Nu undrar mamman hur hon ska bemöta dotterns frågor om pappan, en 5-årig pojke vill inte gå till tandläkaren eller läkaren, en trött farmot får ofta frågor om varför hon bara har ett barn samt barnbarn.

Knattetimmen 2012-10-01  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En fyrabarnsmamma upplever att hennes barn kräver väldigt mycket uppmärksamhet och undrar hur hon ska hantera det, 6-årig pojke kan inte sluta att kissa i sängen, en storasyster slår sitt yngre syskon, en kvinna med en dotter som fått diagnosen leukemi är orolig och undrar hur de ska prata med barnen om det hela, en 5-åring har problem att leka med andra barn, en pojke envisas med att prata bebisspråk trots att han kan prata rent.

Knattetimmen 2012-09-24  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: sex månaders pojke vaknar flera gånger per natt och är ledsen, en familj adopterade nyligen en liten flicka från Nigeria, nu undrar de om de ska låta henne bli upplyft av alla som hon verkar vilja, en liten flicka har mycket svårt för att gråta, 4-årig pojke är nästan alltid glad men mamman är orolig för att han ofta är ängslig av sig, flicka på 17 månader drömmer mycket mardrömmar, en pojke på 15 månader ska få ett syskon och nu undrar föräldrarna om de kan förbereda honom på det.

Knattetimmen 2012-09-17  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En 6,5-årig tjej har svårt att knyta an till människor, en mormor undrar hur och när man ska börja prata med barnbarnet om att denne kommit till genom provrörsbefruktning, en flicka på 3,5 år hatar att bli tvättad, en 4-årig pojke leker lite för våldsamt, en flicka på 2 år vägrar släppa napp och gosedjur, 1,5-årig pojke vägrar att sova i sin egen säng och mamman undrar vad hon ska göra, främst eftersom familjen nu väntar tillökning.

Knattetimmen 2012-09-10  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: 2-årig flicka håller föräldrarna vakna på nätterna, en 3,5-årig pojke vill sedan han fått ett yngre syskon retas hela tiden, en pappa går igenom en separation och undrar hur han ska göra för att inte bara vilja "kliva ut genom dörren och strunta i allt", en farfar är orolig över hans son och hustru som nu ska skiljas eftersom hustrun inte vill berätta för barnen var hon tänker bo, en pappa har fått höra att det kan vara skadligt att hans 6 veckor gamla dotter vänder sig så att hon hamnar på huvudet och undrar om det verkligen stämmer.

Knattetimmen 20120903  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: Två systrar på sju och elva år bråkar konstant, en liten flicka biter sin mamma hela tiden, en farmor är orolig över sitt tioåriga barnbarn som verkar oroa sig över sitt utseende och tycker att hon är tjock, en treårig pojke blir väldigt ledsen då han lämnas på förskolan, en förskoleanställd menar att många föräldrar inte vill att deras barn ska sova på förskolan eftersom de ska kunna sova på kvällen - vad är egentligen rätt?, en förskolelärare undrar vad det var för fel på benämningen lekis och dagis, en mamma anser att folk i hennes närhet tycker att hon ska "hålla masken" då dottern blir ledsen, vad är egentligen det bästa?

Knattetimmen 2012-08-27  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En flicka på 3 år vill inte bajsa på toaletten och pappan undrar vad han ska göra, tvillingflicka på 6 månader blir arg då hon ska somna, en mamma med son på 20 månader undrar vad hon ska göra med sin enrgiska son på 20 månader som inte går att lämna ensam, en mormor undrar vad hon ska göra med sitt 4-åriga barnbarn som enligt henne har ett tvångsbeteende, en familj med tre barn har flyttat utomlands och nu har barnen fått det svårt med språket, en flicka på 1 år och 7 månader vill inte sluta att amma, en pappa undrar hur han kan hjälpa till så att 10-åriga dottern ska bli mindre blyg, en 4-månader gammal bebis har börjat sova oroligt och mamman undrar vad det kan bero på.

Knattetimmen 2012-08-20  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En pappa undrar hur han ska hantera att dotterns kamrat är elak mot dottern, en mamma undrar om det är rimligt att två grupper på förskolan slås ihop till en stor, en mamma undrar hur hon ska hantera att dottern verkar orolig över morfars plötsliga bortgång, en pappa upplever att 7-åriga dottern har svårt att bli lämnad ensam och undrar vad det kan bero på, en mamma behöver tips på uppfostringsmetoder för hennes trotsiga 2-åring, en 2,5-årig pojke fick nyligen två tvillingsyskon och har sedan dess arg på föräldrarna. Nu undrar mamman vad hon ska göra.

Nagelbitare och kompisar som hotar  

Knattetimmen med Malin Alfvén och Louise Hallin, från 4 juni 2012.

Knattetimmen 2012-05-28  

Knattetimmen är P4 Radio Stockholms program där Louise Hallin, barnmorska och terapeut och barn- och föräldrapsykolog Malin Alfvén svarar på lyssnarnas frågor om barn. Denna vecka: En pappa undrar hur han ska hantera att sonen har svårt att somna, en pappa undrar om det stämmer att barn som är födda sent på året lättare får adhd, pojke på 3,5 år skriker om han inte får som han vill, en mamma undrar om han ska sluta amma efter att bvc gett henne det rådet, en 3-årig adopterad flicka är väldigt mammig och föräldrarna undrar vad de ska göra åt situationen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose